Πόσο πιο πάνω ; ; ;

“Ταβάνι” αξιώματος έπιασε ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Μιλώντας για την ακύρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας για την εκμίσθωση του πρώην Στρατοπέδου στο Κάστρο του Αγίου Γεωργίου ο Νίκος Γεωργάκος ανάφερε, πως η απόφαση του έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου για τα πρώην στρατόπεδα έφτασε στον Πρωθυπουργό, τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας και στην ΥΠΑΑΠΕΔ. Ευχαρίστησε την Περιφέρεια και την Ανθή Αγγέλη για τις έγγραφες παρεμβάσεις τους προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, οι οποίες έδωσαν και αυτές το στίγμα της σε σχέση με την ακύρωση του διαγωνισμού.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο επικεφαλής της παράταξης “Ανάπτυξη Τώρα” Γιώργος Νίτσας, ο οποίος χαρακτήρισε “Ευχάριστη εξέλιξη” την ακύρωση του διαγωνισμού, “έστω και στο παρα 5” και επεσήμανε ότι η εξέλιξη αυτή οφείλεται “στην σθεναρή στάση που επέδειξαν οι παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και στην παρέμβαση του Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρου Καχριμάνη.  “Ο Δήμος Πρέβεζας περιορίστηκε σε ρόλο κομπάρσου στη διεκδίκηση των στρατοπέδων με αποκλειστική ευθύνη του Δημάρχου. Θα πρέπει δημόσια να απολογηθείτε στο δημοτικό συμβούλιο και να μην καυχιέστε ότι πετύχατε την ακύρωση της συγκεκριμένης ενέργειας” σημείωσε ο Γιώργος Νίτσας και έθεσε το ερώτημα αν η Περιφέρεια πλέον πηγαίνει μόνη της να διεκδικήσει τα στρατόπεδα ή αν ο Δήμος είναι έτοιμος να καταθέσει πρόταση.

Απαντώντας στον Γιώργο Νίτσα, ο Νίκος Γεωργάκος είπε : “Εγώ περίμενα κ. Νίτσα σήμερα να μην ήσασταν τόσο διχαστικός. Από την μια θέλετε να βαδίζουμε όλοι μαζί να και εφαρμόζω τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου γιατί δεν έχω την πλειοψηφία και από την άλλη να λέτε αυτά που πραγματικά με λυπούν και ως αρχηγός παράταξης που είστε θα ζητήσετε από τον Πρεβεζάνικο λαό λες και έχετε κάνει δημοσκόπηση σήμερα. (….) Δεν είμαι από τους ανθρώπους που αυτοπροβάλλομαι για τα τηλέφωνα που έχω κάνει, αλλά για το αποτέλεσμα, που όλοι σας σήμερα είδατε και δεν το πιστεύατε…  Εσείς βρεθήκατε ο μόνος από τους υπόλοιπους αρχηγούς παρατάξεων για να πείτε ότι ο Γεωργάκος δεν κάνει τίποτα. Αν είναι δυνατόν… Γιατί ξέρετε ότι ο Δήμαρχος είναι πολύ πιο πάνω και από τον Αντιπεριφερειάρχη και από τον Περιφερειάρχη και στο ίδιο επίπεδο του βουλευτή και μη σας πω και παραπάνω. Για τον δήμο κάνω τα πάντα. Και αυτό που θα δείτε στο τέλος της θητείας, το πως πορευόμαστε στη διάρκεια, για όλα τα στρατόπεδα. Εγώ δεν σταματάω όσο και να το θέλετε εσείς να με κάνετε να βγω από τους στόχους μου. Ο στόχος ο δικός μου είναι ένας, να φέρω στο Δημοτικό Συμβούλιο τις διαπραγματεύσεις και ότι συζητάμε προς υλοποίηση. (…) Κάποιες λέξεις δικές σας δεν με αγγίζουν και προχωρώ στους στόχους μου”.

Η έκφραση του Νίκου Γεωργάκου ότι, ως Δήμαρχος είναι πολύ πιο πάνω και από τον Αντιπεριφερειάρχη και από τον Περιφερειάρχη και στο ίδιο επίπεδο του βουλευτή και ίσως και πιο πάνω όπως ήταν φυσικό και αναμενόμενο προκάλεσε ποικίλα σχόλια ως επί το πλείστον αρνητικά.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites