Πρέβεζα : Βαρύτατο πλήγμα για τον τουρισμό η απόφαση της TUI UK να ακυρώσει τα τουριστικά πακέτα

Ανακοίνωση Κώστα Μπάρκα και Ν.Ε Πρέβεζας ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία: Μετά τον Μάιο χάνεται και ο Ιούνιος για τον Τουρισμό και η κυβέρνηση αμέριμνη συνεχίζει να φιλοτεχνεί μια ψευδή πραγματικότητα για εσωτερική κατανάλωση  

Για μια ακόμη φορά τα επικοινωνιακά παιγνίδια της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας έρχονται αντιμέτωπα με την αμείλικτη πραγματικότητα. Δύο μόλις εβδομάδες μετά από την επίσημη έναρξη της τουριστικής περιόδου, η απόφαση της TUI UK να ακυρώσει μέχρι και τις 13 Ιουνίου τα τουριστικά πακέτα σε όλους τους κόκκινους και πορτοκαλί προορισμούς μεταξύ των οποίων και η Πρέβεζα, συνιστά ένα ακόμη βαρύτατο πλήγμα και είναι ενδεικτική της εικόνας που υπάρχει στο εξωτερικό για την χώρα μας. Δυστυχώς για την ελληνική οικονομία, ειδικά για τον τουρισμό και την εστίαση, μετά τον Μάιο χάνεται και ο Ιούνιος, αφού οι κρατήσεις είναι ελάχιστες. Εξέλιξη που επιβαρύνεται ακόμα περισσότερο και από την αδυναμία να υπάρξει μια διέξοδος από τον οδικό τουρισμό, μιας και ο αρμόδιος Υπουργός Τουρισμού απέτυχε να έρθει σε συμφωνία με την κυβέρνηση της Σερβίας, για την απαλλαγή των Σέρβων τουριστών από τεστ pcr και κατά την αναχώρηση τους, με αποτέλεσμα μία τετραμελής οικογένεια να θέλει πάνω από 600 ευρώ για τεστ συνολικά για να περάσει τις διακοπές της σε τουριστικούς προορισμούς της χώρας, στους οποίους τα τελευταία χρόνια συγκαταλέγεται με ολοένα και υψηλότερα ποσοστά και ο Νομός Πρέβεζας.

Είναι χρέος της κυβέρνησης να σταματήσει να φιλοτεχνεί ψευδείς εικόνες για φτηνή πολιτική αξιοποίηση στο εσωτερικό της χώρας και να ασχοληθεί επιτέλους με την ανάκτηση της εμπιστοσύνης στον ελληνικό προορισμό και τη στήριξη των επιχειρήσεων. Για να επανακάμψει η τόσο αναγκαία για την ελληνική οικονομία τουριστική δραστηριότητα, είναι ευθύνη της κυβέρνησης η χώρα να καταστεί προορισμός χαμηλού επιδημιολογικού κινδύνου, με την αύξηση του ρυθμού εμβολιασμού και τη σημαντική ενίσχυση των δομών υγείας στους τουριστικούς προορισμούς.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites