ΠΑΜΕ Πρέβεζας : “Να αποσυρθεί άμεσα το νομοσχέδιο-έκτρωμα”

Με νέα  απεργιακή συγκέντρωση και πορεία στους δρόμους της πόλης, απεργοί και σωματεία της Πρέβεζας απαίτησαν να αποσυρθεί άμεσα το νομοσχέδιο-“έκτρωμα”.
Από τα ξημερώματα μέλη του σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και της επιτροπής αγώνα επισιτισμού έγραψαν συνθήματα υπεράσπισης του 8ώρου σε δρόμους της Πρέβεζας και στη συνέχεια προπαγάνδισαν την απεργία στα super markets.
Στη συγκέντρωση μίλησαν οι: Γιώργος Πούμπης, πρόεδρος του σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Πρέβεζας και μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου και Γιώργος Μισιρλής, πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων ΟΤΑ ν. Πρέβεζας και πρόεδρος του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ.
Οι ομιλητές ανέφεραν, μεταξύ άλλων, “ότι βασική προϋπόθεση της καπιταλιστικής ανάπτυξης είναι η δουλειά ήλιο με ήλιο, με μισθούς πείνας και χωρίς δικαιώματα, που προϋποθέτει εξαντλητικά ωράρια και παντελή έλλειψη μέτρων υγείας και ασφάλειας με αποτέλεσμα δεκάδες νεκρούς και εκατοντάδες σακατεμένους εργάτες κάθε χρόνο.
Προϋποθέτει μεγάλες επιχειρήσεις και εργοστάσια, να κλείνουν ή να ξεπουλιούνται σε άλλα επιχειρηματικά κεφάλαια γιατί η λειτουργία τους δεν εξασφαλίζει μεγάλο κέρδος για τους καπιταλιστές με το μάρμαρο πάντα να
το πληρώνουν οι εργαζόμενοι. Οι εργαζόμενοι, οι νέες και οι νέοι δεν έχουν άλλη επιλογή από το να βάλουν μπροστά τις σύγχρονες ανάγκες τους, να παλέψουν γι’ αυτές, να οργανωθούν στα Σωματεία τους. Αυτός είναι ο δρόμος που
πρέπει να ακολουθήσουν όλοι οι εργαζόμενοι. Ο δρόμος της οργάνωσης και του αγώνα.
Για να ξηλωθούν όλοι οι αντεργατικοί νόμοι της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ που καταδυναστεύουν τη ζωή μας. Για να διεκδικήσουμε την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών μας. Για σταθερή δουλειά με δικαιώματα, 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο.Για να περιφρουρήσουμε και να διευρύνουμε τη δράση των Σωματείων μας.

Τόνισαν την πολύ σημαντική προσπάθεια που έκαναν τα Συνδικάτα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ εδώ και μήνες για να αποκαλύψουν τον ταξικό χαρακτήρα του νομοσχεδίου και τις τρομακτικές συνέπειές του στη ζωή και στα δικαιώματα των εργαζομένων. Για να σπάσουν το κλίμα εφησυχασμού και αναμονής που καλλιεργούσε η κυβέρνηση και η ηγεσία της ΓΣΕΕ. Για να σπάσουν το κλίμα μοιρολατρείας και ηττοπάθειας που καλλιεργούσε ο ΣΥΡΙΖΑ, του θα λογαριαστούμε μετά την πανδημία”.
Επισήμαναν την κυβερνητική προπαγάνδα και τα κυβερνητικά σχέδια κατασυκοφάντησης των εργαζομένων, την προσπάθεια της εργατοπατερίστικης ηγεσίας της ΓΣΕΕ, που ουσιαστικά πρότεινε στους εργαζόμενους να «σφυρίξουν» τη λήξη στις απεργιακές κινητοποιήσεις και να πάνε για δουλειά, μοιρολογώντας πάνω στην
«ταφόπλακα» των εργασιακών δικαιωμάτων, καθώς και δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, οι οποίοι μπροστά στην πρόταση συνδικαλιστικών οργανώσεων για τη σημερινή απεργία απαξίωσαν τους αγώνες,αβάνταραν την απεργοσπασία καλλιεργώντας την αντίληψη ότι το ν/σ θα περάσει ότι και να γίνει. Κι όμως δεν κατάφεραν
να ξεγελάσουν τους εργαζόμενους. Οι αγώνες των εργαζομένων τους προκαλούν εφιάλτες.
Ας το βάλουν καλά στο μυαλό τους. Η ταξική πάλη και το δίκιο των εργαζομένων δεν σταματάνε με νόμους και διατάγματα ούτε με απειλές και συκοφαντίες” αναφέρει στην ανακοίνωση του το ΠΑΜΕ Πρέβεζας.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Υπήρχε και συνεργός στην υπόθεση με τα “μάγια” – Ταυτοποιήθηκε από την της Ασφάλεια

24/04/2024, 11:21 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναδείχτηκε ο οριστικός ανάδοχος για το έργο ανακαίνισης- εκσυγχρονισμού Νοσοκομείου Πρέβεζας

23/04/2024, 11:21 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

«Μια ιστορία για το ταξίδι της γραφής και του βιβλίου» ταξίδεψε στο 4ο Γυμνάσιο Πρέβεζας

23/04/2024, 11:13 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Τμήμα Πρέβεζας του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων πραγματοποιεί εκδήλωση και σας προσκαλει

23/04/2024, 10:57 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αλωνίζει στο Μαξίμου ο Καββαδάς – Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό για τον αγωγό ύδρευσης Πρέβεζας – Άρτας – Λευκάδας

23/04/2024, 10:49 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

ΠΡΕΒΕΖΑ: Η 24χρονη γάτα που ήθελε να αποχαιρετήσει τον αγαπημένο της άνθρωπο πριν φύγει η ίδια

23/04/2024, 10:27 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Χάλκινο μετάλλιο για την Κυριακή Τσαούση στα 400 μ. με εμπόδια των Πανελλήνιων Σχολικών Αγώνων Στίβου

23/04/2024, 9:57 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Λογοδοσία για την αγωγή της Εθνικής Τράπεζας από τον Δήμαρχο Πάργας

23/04/2024, 9:44 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites