Κρουαζιέρα στον Αμβρακικό με μειωμένο εισιτήριο για όλους από τους Δήμους Πρέβεζας και Άρτας

Σε μία σημαντική κίνηση για την ανάδειξη του Αμβρακικού Κόλπου, προχώρησαν από κοινού οι Δήμοι Αρταίων και Πρέβεζας, δίνοντας σε όλους τους επισκέπτες τη δυνατότητα να κάνουν μια μονοήμερη κρουαζιέρα από την Πρέβεζα προς την Κορωνησία και αντίστροφα, διασχίζοντας τον Αμβρακικό Κόλπο με καΐκι επαγγελματία.

Πιο συγκεκριμένα, οι Δήμαρχοι Αρταίων και Πρέβεζας, κκ. Τσιρογιάννης και Γεωργάκος, ανακοίνωσαν σήμερα πως οι Δήμοι θα καλύπτουν ένα μεγάλο ποσοστό των λειτουργικών εξόδων που απαιτούνται για τις μονοήμερες κρουαζιέρες, ώστε το εισιτήριο για τους δημότες και τους επισκέπτες να είναι ιδιαίτερα προσιτό. Μάλιστα η ανακοίνωση έγινε σε ζωντανή σύνδεση μέσα από το καϊκι στην εκπομπή “Περίμετρος” της ΈΡΤ3.

Όπως έγινε γνωστό, η σύνδεση Πρέβεζας – Κορωνησίας με διάπλου του Αμβρακικού θα είναι διάρκειας 5 ωρών, οι μονοήμερες κρουαζιέρες θα κοστίζουν 8 ευρώ και θα πραγματοποιούνται τα Σαββατοκύριακα. 

Όπως δήλωσε σχετικά ο Δήμαρχος Αρταίων, Χρήστος Τσιρογιάννης: «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος για την πρωτοβουλία που πήραμε με τον φίλο και συνάδελφο Δήμαρχο Νίκο Γεωργάκο. Οι Δήμοι μας, οι περιοχές μας έχουν πολλούς και αναξιοποίητους θησαυρούς και πρωτοβουλίες σαν και αυτές έρχονται να αποδείξουν ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση Πρώτου Βαθμού, οι Δήμοι μας δηλαδή, ξέρουν να κάνουν πολύ καλά τη δουλειά τους και ας μην έχουν απεριόριστη τεχνογνωσία. Έχουμε όμως απεριόριστη αγάπη για τον τόπο μας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Τουρισμού του Δήμου Αρταίων κ. Κώστα Χαρακλιά και τον Εντεταλμένο Σύμβουλο σε θέματα Τουρισμού του Δήμου Πρέβεζας κ. Λεωνίδα Αργυρό,  για την συμβολή τους σε αυτή την προσπάθεια. Τώρα, το επόμενο στοίχημα είναι να προβάλλουμε όσο γίνεται περισσότερο την ύπαρξη αυτής της διαδρομής και να την συνδέσουμε με επισκέψεις ευρύτερα στον Δήμο μας, ώστε να έχουν όλοι τη δυνατότητα να δουν και να γευθούν τις ομορφιές και τη γαστρονομία της Άρτας και ειδικότερα της Κορωνησίας μιας περιοχής με δυνατότητες τουριστικής ανάπτυξης. Σε αυτή την προσπάθεια όσο συνεργαζόμαστε γινόμαστε και πιο αποτελεσματικοί, με τελικά ωφελούμενους τους πολίτες των τοπικών κοινωνιών μας».

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας Nίκος Γεωργάκος με τη σειρά του δήλωσε:

«Η “θαλάσσια γέφυρα” που δημιουργείται μεταξύ της Πρέβεζας και της Κορωνησίας Άρτας με την συνεργασία των δύο όμορων Δήμων του Αμβρακικού, αποτελεί ένα ξεχωριστό εγχείρημα που έχει ως βασικό σκοπό του έχει να αναδείξει μια υπέροχη διαδρομή και δύο ξεχωριστούς προορισμούς. Η συνεργασία μας με τον Δήμο της Άρτας ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στο μεγάλο στοίχημα της τουριστικής ανάπτυξης μέσω της αξιοποίησης των δυνατοτήτων “εναλλακτικού τουρισμού” που διαθέτει η περιοχή μας. Ο Αμβρακικός Κόλπος, ένα σπάνιο οικοσύστημα στο οποίο συνυπάρχουν η άγρια ζωή και σημαντικές για την τοπική οικονομία δραστηριότητες, ενώνει μερικές από τις ομορφότερες γωνιές της Ηπείρου κι ολόκληρης της Ελλάδας. Δελφίνια, θαλάσσιες χελώνες, όρμοι και “μυστικές” παραλίες ξεδιπλώνονται μπροστά στα μάτια του ταξιδιώτη που θα έχει πια την ευκαιρία να πάρει στις “αποσκευές του” μοναδικές εικόνες από την θαλάσσια διαδρομή. Πιστεύουμε ότι το κομμάτι της κρουαζιέρας στον Αμβρακικό, τα επόμενα χρόνια κι αφού ξεπεραστεί ο μεγάλος “σκόπελος” της πανδημίας θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη του εναλλακτικού τουρισμού. Ο Αμβρακικός είναι η θάλασσα που μας μαγεύει και μας ενώνει, κάνοντας τα καλοκαιρινά ταξίδια στην περιοχή μας ακόμη πιο όμορφα».


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites