Η Άννα Αφεντουλίδου είναι η νέα Γενική Γραμματέας της Εταιρείας Συγγραφέων

Η φιλόλογος, ποιήτρια και κριτικός λογοτεχνίας Άννα Αφεντουλίδου είναι η νέα Γενική Γραμματέας της Εταιρείας Συγγραφέων, μετά τις αρχαιρεσίες της 20ης Ιουνίου 2021 όπου συγκροτήθηκε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο.
Ο Ιατρός – Μικροβιολόγος και επίσης συγγραφέας Σπύρος Μπρίκος έκανε γνωστή την είδηση γράφοντας στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης :
“Μεγάλη τιμή για την Πρέβεζα και τον πολιτισμό της η σημαίνουσα και ενεργή της παρουσία στον χώρο των γραμμάτων. Περήφανοι όσοι τη γνωρίζουμε προσωπικά και συνεργαζόμαστε μαζί της όλα αυτά τα χρόνια. Για την ιστορία να θυμίσουμε ότι από τα ιδρυτικά μέλη της Εταιρείας Συγγραφέων υπήρξαν σπουδαίες προσωπικότητες του πνεύματος όπως ο Οδυσσέας Ελύτης, ο Μανόλης Αναγνωστάκης, η Διδώ Σωτηρίου, ο Νίκος Εγγονόπουλος, η Άλκη Ζέη, ο Βασίλης Βασιλικός κ.α.
Η Άννα Αφεντουλίδου είναι μέλος της Εταιρείας Συγγραφέων, της Ελληνικής Εταιρείας Γενικής Συγκριτικής Γραμματολογίας και του Κύκλου Ποιητών. Είναι συγγραφέας έξι ατομικών βιβλίων, έχει συμμετάσχει σε πολλούς συλλογικούς τόμους, είναι συγγραφέας επίσης πολυάριθμων δοκιμίων και άρθρων σε αντίστοιχου περιεχομένου περιοδικά και έχει παρουσία σε πολλά ελληνικά και διεθνή συνέδρια και επιστημονικές ημερίδες με ισάριθμες ανακοινώσεις. Έχει επιμεληθεί δύο αφιερωματικά τεύχη του περ. Νέα Εστία και είναι συνεπιμελήτρια στην έκδοση των Ημερολογίων του Κώστα Στεργιόπουλου. Συμμετείχε στην αναμόρφωση και εκπόνηση Προγραμμάτων Σπουδών και εκπαιδευτικού υλικού Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για το μάθημα της Λογοτεχνίας. Για το χρονικό διάστημα 2018-2020 ήταν μέλος της Κριτικής Επιτροπής των Κρατικών Βραβείων Λογοτεχνίας του Υπουργείου Πολιτισμού. Το βιβλίο της Ελλείπον σημείο ήταν υποψήφιο για το Βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου ποιητή του περιοδικού Διαβάζω το 2011. Το βιβλίο της Ιστορίες Εικονικής Ισορροπίας ήταν υποψήφιο για το Κρατικό Βραβείο Ποίησης το 2014. Σήμερα εργάζεται ως φιλόλογος στο Ι.Ε.Π.”

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Συνεδριάζει η Διακομματική επιτροπή για τις Ευρωεκλογές

16/04/2024, 1:06 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Με άρωμα Πρέβεζας στο MEGA Channel και στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο»

16/04/2024, 12:54 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Φιλοσοφικό Καφενείο Πρέβεζας συναντά τον Κώστα Γανωτή

16/04/2024, 12:50 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αγωγή της Εθνικής Τράπεζας στον Δήμο Πάργας – Βαριά εκτεθειμένοι πολιτικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες

16/04/2024, 12:35 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites