Πρέβεζα : Απορρίφθηκε αίτημα γονέων για ίδρυση 3ου Τμήματος στην Α΄ Γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου

Το αίτημα 40 γονέων που αιτήθηκαν την φοίτηση των παιδιών τους στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας για ίδρυση 3ου τμήματος στην Α’ Γυμνασίου, απέρριψε ο Διευθυντής ΠΕ.ΔΙ.ΕΚ Ηπείρου Κώστας Καμπουράκης.
Σύμφωνα με τους γονείς,  σήμερα, στο Μουσικό σχολείο έγινε προσομοίωση των εξετάσεων αξιολόγησης που θα πραγματοποιηθούν αύριο Τετάρτη 23/6. Έχουν κατατεθεί περίπου  80 αιτήσεις για 49 (!) θέσεις. Στα Ιωάννινα έγιναν 70 περίπου αιτήσεις και προκρίθηκε η λύση της δημιουργίας 3ου τμήματος, αντίθετα με την Πρέβεζα όπου το αίτημα απορρίφθηκε.
Οι γονείς των παιδιών που συμμετέχουν στην αξιολόγηση αυτή συνέταξαν και υπέγραψαν την παρακάτω επιστολή με σκοπό να διαμαρτυρηθούμε για τη μη ίδρυση 3ου τμήματος.

«Σχετικά με την απόρριψη αιτήματος για ίδρυση 3ου Τμήματος στην Α΄ Γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Πρέβεζας »

Κύριε Διευθυντή,

Είμαι μητέρα υποψήφιας μαθήτριας της Α ΄Γυμνασίου του Δημοτικού Σχολείου Πρέβεζας. Παρακολουθώντας από καιρό τις δράσεις του μουσικού σχολείου της πόλης μας και λόγω της ενασχόλησης του παιδιού μου με την μουσική, κατέθεσα αίτηση για την συμμετοχή της στις εξετάσεις. Με χαρά διαπιστώσαμε ότι το πλήθος των αιτήσεων ήταν τέτοιο που θα δικαιολογούσε την ίδρυση 3ου τμήματος, ώστε όσο το δυνατόν περισσότεροι μαθητές να μπορέσουν να φοιτήσουν σε ένα σχολείο που κάνει περήφανη την πόλη μας, όχι μόνο για το επίπεδο της εκπαίδευσης που παρέχει αλλά και για το κλίμα αλληλεγγύης, συνεργασίας και σεβασμού που επικρατεί.

Ζητώ να αιτιολογήσετε την αδικαιολόγητη αρχική σας απόρριψη του αιτήματος για ίδρυση 3ου τμήματος, καθώς αντίστοιχο αίτημα έγινε δεκτό στο μουσικό σχολείο των Ιωαννίνων με ίδιο αριθμό αιτήσεων. Η απόφαση αυτή δημιουργεί εύλογα ερωτήματα σχετικά με τη στάση που τηρείτε απέναντι στην καλλιτεχνική εκπαίδευση γενικά, αλλά και ειδικά για το μουσικό σχολείο της Πρέβεζας που αποτελεί καμάρι για την πόλη μας όπως προκύπτει άλλωστε και από τον αριθμό των αιτήσεων. Η απόφαση αυτή δημιουργεί ένα αχρείαστο κλίμα ανταγωνισμού μεταξύ  παιδιών που επιθυμούν να ασχοληθούν με κάτι τόσο ευγενές όσο είναι η μουσική και προσθέτει επιπλέον ένταση στα παιδιά που τόσο έχουν ταλαιπωρηθεί από τις επιβαρυντικές για την ψυχική τους ηρεμία συνθήκες που δημιούργησε η πανδημία.

Παρακαλώ όπως πρωτοκολληθεί κι απαντηθεί σε εύλογο χρονικό διάστημα.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Συνεδριάζει η Διακομματική επιτροπή για τις Ευρωεκλογές

16/04/2024, 1:06 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Με άρωμα Πρέβεζας στο MEGA Channel και στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο»

16/04/2024, 12:54 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Φιλοσοφικό Καφενείο Πρέβεζας συναντά τον Κώστα Γανωτή

16/04/2024, 12:50 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αγωγή της Εθνικής Τράπεζας στον Δήμο Πάργας – Βαριά εκτεθειμένοι πολιτικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες

16/04/2024, 12:35 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites