“Μπαλάκι” έχει κάνει υπάλληλο του Δήμου Ιωαννιτών ο Μωυσής Ελισάφ

Ακολουθεί η ανακοίνωση των Εργαζομένων ΟΤΑ Ιωαννίνων για τις συνεχείς, άσκοπες, εκδικητικές και τιμωρητικές μετακινήσεις από την δημοτική αρχή:
Είναι σε όλους γνωστό, ότι οι υπηρεσίες του Δήμου Ιωαννιτών έχουν έλλειψη σε προσωπικό. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να είναι αδύνατο να διεκπεραιωθούν όλες οι υποθέσεις στη ώρα τους. Έτσι οι πολίτες  διαμαρτύρονται στους υπαλλήλους που δεν μπορούν να προλάβουν τις ημερομηνίες με τις διαδικασίες που υπάρχουν και τη χαρτούρα  ,  μισθοδοσίες μένουν πίσω , τα είδη ατομικής προστασίας θα αποδοθούν με καθυστέρηση δύο χρόνων, και μια σειρά άλλων εργασιών δεν μπορούν να ολοκληρωθούν στην ώρα τους.
 Η δημοτική αρχή αντί να δει κατάματα το πρόβλημα και να στελεχώσει  τις υπηρεσίες με το αναγκαίο για την λειτουργία τους προσωπικό,προχωρώντας άμεσα  σε προσλήψεις, καθώς επίσης και αξιοποιώντας το υπάρχων προσωπικό με σωστό και διάφανο καταμερισμό, επιλέγει να υπονομεύσει ακόμα περισσότερο και με το χειρότερο τρόπο τη λειτουργία των υπηρεσιών.
Έτσι προχωρά σε συνεχείς, άσκοπες, εκδικητικές και τιμωρητικές μετακινήσεις.
Τέτοια είναι και η μετακίνηση του συναδέλφου Γιάννη Κράνου, αφού η Δημοτική Αρχή μέσα σε διάστημα (19) μηνών τον έχει μετακινήσει (3) φορές.
Η μετακίνηση του συναδέλφου έρχεται σε συνέχεια και άλλων εκδικητικών και τιμωρητικών μετακινήσεων Η Δημοτική Αρχή, βεβαίως και δεν έχει το δικαίωμα, να μετακινεί τους εργαζόμενους με όποιο τρόπο θέλει, όποτε θέλει και όπου θέλει .
Η αναδιάρθρωση των υπηρεσιών γίνεται με την τοποθέτηση του προσωπικού στις υπηρεσίες, στην αρχή της χρονιάς για την αξιοποίηση του προσωπικού από τις διευθύνσεις,
Το συμπέρασμα είναι ότι η Δημοτική Αρχή συνειδητά “αξιοποιεί”  το προσωπικό όπως θέλει, από τη μία μετακινεί  ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΑ  και παροπλίζει εργαζόμενους  και από την άλλη μετακινεί εργαζόμενους  ΠΡΟΝΟΜΙΑΚΑ, παράνομα, και καταχρηστικά από το ένα τμήμα σε άλλο,(πχ από το τμήμα καθαριότητας στο αποκεντρωμένο Κατσικάς ) με αποτέλεσμα να μην παρέχουν υπηρεσία εκεί που μετακινούνται, -ποιος υπογράφει τα παρουσιολόγια ;-  και να αποτελούν πρόκληση για τους άλλους εργαζόμενους. – Οι δικοί μας και οι άλλοι-
Να σημειωθεί ότι ο συνάδελφος μετά την δεύτερη μετακίνηση αιτήθηκε να φύγει από το Δήμο και η αναρτημένη στο Διαύγεια απόφαση του Δημάρχου αναφέρει ότι δεν του το επιτρέπει εξαιτίας των αυξημένων υπηρεσιακών αναγκών και εξαιτίας της επικείμενης συνταξιοδότησης άλλου εργαζομένου που υπηρετεί στο ίδιο τμήμα. Τελικά ο ένας συνάδελφος συνταξιοδοτείται και τον άλλο τον μετακινούν.
Η Δημοτική Αρχή προσπαθεί να δημιουργήσει εντυπώσεις σε βάρος των συναδέλφων με σκοπό να πειθαναγκάσει και να τρομοκρατήσει το σύνολο των εργαζομένων.
ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ
Καλούμε τη Δημοτική Αρχή να πάρει πίσω την άδικη μετακίνηση του συναδέλφου και να ζητήσει προσλήψεις μόνιμου προσωπικού γιατί μόνον έτσι μπορεί να καλύψει τις πραγματικές, ανάγκες των υπηρεσιών.
       Καλούμε τους πολίτες να κατανοήσουν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι  εργαζόμενοι στους χώρους δουλειάς τους χωρίς να φέρουν καμία ευθύνη γι’  αυτό. 
Καλούμε τέλος τους συναδέλφους να βγάλουν τα συμπεράσματα τους. Να μην ενδώσουν στις πιέσεις. Η δημοτική αρχή αξιοποιεί όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο που ψήφισαν οι προηγούμενες και η σημερινή κυβέρνηση, προφανώς θα αξιοποιήσει μέχρι και την τελευταία λέξη  το αντεργατικό έκτρωμα που  ψηφίστηκε την Τετάρτη. Η μοναδική απάντηση στον εργατικό μεσαίωνα που φτιάχνουν Κυβέρνηση και εργοδότες και υλοποιεί η Δημοτική Αρχή είναι η οργάνωσή μας στο Σωματείο, η μαζικότητα και ο προσανατολισμός του αγώνα μας.
ΔΟΥΛΟΙ ΤΟΥ 21ΟΥ  ΑΙΩΝΑ ΔΕΝ ΘΑ ΓΊΝΟΥΜΕ
                           Διοικητικό Συμβούλιο 15-6-2021
 Αντιπρόεδρος                                                     Ο Ταμίας                    
Ρένα Μπενέκου                                              Γιάννης Τσαρακλής
                                                                              Τα μέλη
                                                                       χρήστος   Μεντης
                                                                       Ζώης      Γαλατάς
                                                                       Μίλτος   Σαρρέας

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΗΠΕΙΡΟΣ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Γιάννινα: Κλείνει Δημοτικό Σχολείο λόγω κρουσμάτων στρεπτόκοκκου

28/02/2024, 2:42 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Η μαγεία της ορεινής Ηπείρου σε ένα βίντεο

01/01/2024, 1:38 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Δημιουργία Συμμαχίας για τον Αμβρακικό

23/11/2023, 8:40 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Διαβούλευση για την ΟΧΕ «Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα, στη Φύση και στον Πολιτισμό στην Ήπειρο» στη ΠΠ 2021-2027

23/11/2023, 8:28 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην Ήπειρο – Συστάσεις στους πολίτες από την Περιφέρεια

21/11/2023, 3:07 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Νέες απόπειρες απάτης για δήθεν εξόφληση λογαριασμών από την Περιφέρεια Ηπείρου

21/11/2023, 3:00 μμ

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ

Εκδήλωση ενάντια στη χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων στην Άρτα

24/10/2023, 7:54 μμ

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ

Πλήθος κόσμου στη Ροδαυγή Άρτας για την 13η Γιορτή Κάστανου

23/10/2023, 4:20 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites