Επιστρέφει η μουσική από σήμερα στην εστίαση

Το Επιμελητήριο Πρέβεζας ενημερώνει τις επιχειρήσεις μέλη του ότι σύμφωνα με την ΚΥΑ 36587 (ΦΕΚ Β΄2476/10-6-21) που εκδόθηκε σήμερα και όσον αφορά στο διάστημα Σάββατο 12 Ιουνίου (παρ. 1 άρθρο 12) έως Δευτέρα 21 Ιουνίου για την εστίαση (εστιατόριο, καφέ, κυλικεία, αναψυκτήρια, καντίνες, catering, εξωτερικοί χώροι δεξιώσεων) συνεχίζουν να λειτουργούν μόνο οι εξωτερικοί χώροι των καταστημάτων σε ανοιχτό υπαίθριο χώρο και από το Σάββατο 12 Ιουνίου μπορούν να λειτουργούν και τα καταστήματα που βρίσκονται σε στοές μόνο για τους εξωτερικούς χώρους και μόνο εφόσον οι στοές είναι αεριζόμενες (υπό την προϋπόθεση αυτές να έχουν ανοιχτές δύο πλευρές) και σε όλες τις περιπτώσεις μόνο καθήμενοι πελάτες με δυνατότητα λειτουργίας από τις 5.00πμ έως τις 01.15πμ με τους υγειονομικούς όρους:

  • Απολύμανση καταλόγων κατά την εναλλαγή των πελατών στα τραπέζια

    • Τοποθέτηση απολυμαντικού προϊόντος ανά τραπέζι

    • Υποχρεωτική χρήση μάσκας από το προσωπικό και τους εν αναμονή πελάτες • Μέχρι 6 άτομα ανά τραπέζι

    • Τήρηση αποστάσεων των τραπεζοκαθισμάτων (0.90 εάν δεν περιβάλλεται καρέκλα μεταξύ των τραπεζιών, 1,20 εάν περιβάλλεται καρέκλα στη μια πλευρά μεταξύ των τραπεζιών, 1.80 εκ εάν περιβάλλονται καρέκλες και στις δυο πλευρές μεταξύ των τραπεζιών, για τις ροτόντες ισχύει το 1.80 εκ)

    • Χρήση μπαρ με τοποθέτηση 2 σκαμπό μαζί και απόσταση 1,5 μέτρου για κάθε επόμενη δυάδα σκαμπό.

Οι παραπάνω προϋποθέσεις ισχύουν και για την λειτουργία υπηρεσιών catering και τη λειτουργία των εξωτερικών χώρων δεξιώσεων με ανώτατο όριο παρουσίας τα 100 άτομα (από 1η Ιουλίου αυξάνεται το όριο των ατόμων, θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση).

Η λειτουργία καταστημάτων εντός στοών κλειστών εμπορικών κέντρων και υπεραστικών σταθμών επιτρέπεται μόνο για παροχή προϊόντων σε πακέτο ή διανομής προϊόντων.

Κατ’ εξαίρεση λειτουργούν και τα ΚΥΕ σε εσωτερικούς χώρους ξενοδοχείων και αεροδρομίων τα οποία εξυπηρετούν μόνο τους διαμένοντες/ταξιδιώτες με πληρότητα 50%, με τις ίδιες προϋποθέσεις που ισχύουν στα υπόλοιπα ΚΥΕ με απαγόρευση ζωντανής μουσικής και απαγόρευση διοργάνωσης εκδηλώσεων συναθροίσεων-δεξιώσεων.

Επιτρέπεται η μουσική (ζωντανή μέχρι 3 άτομα ή με μηχανικά μέσα) από το Σάββατο 12/6 (σύμφωνα με την παρ. 1 του άρθρου 12 της σχετικής ΚΥΑ), όπως γενικά ίσχυε στην εστίαση προ κορωνοϊού.

Σημείωση: Τα κέντρα διασκέδασης παραμένουν σε αναστολή λειτουργίας.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Π.Ε Πρέβεζας : 12 νέα κρούσματα κορωνοϊού σε σχολεία – 35 νέα κρούσματα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

07/12/2021, 8:15 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνάντηση Μπούρη με τον Γ. Γρ. Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του Υπ. Εξωτερικών κ. Γιάννη Σμυρλή

07/12/2021, 7:56 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συλλυπητήριο μήνυμα του ΠΑΣ Πρέβεζα για την απώλεια του Αλέξανδρου Μάρη

07/12/2021, 7:06 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

“Η Πρέβεζα δείχνει το δρόμο” – Έγινε το πρώτο βήμα για την μεγάλη τουριστική επένδυση στο Κανάλι

07/12/2021, 6:56 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ξεκίνησε η δωρεάν διάθεση self test σε όλους τους ενήλικες πολίτες.

07/12/2021, 11:04 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Θέση εργασίας στην Foppen

07/12/2021, 10:58 πμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites