ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ της Επιτροπής Αγώνα ενάντια στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών στα βουνά της Λάκκας Σουλίου

ΔΕΛΤΙΟ   ΤΥΠΟΥ

Της Επιτροπής Αγώνα

ενάντια στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών

στα βουνά της Λάκκας Σουλίου.

 

Στα πλαίσια της ενημέρωσης των κατοίκων της περιοχής, μέλη της Επιτροπής Αγώνα, πραγματοποίησαν την 1η  και 2α  Ιουνίου 2021 επίσκεψη σε όλα τα χωριά της μικρής Λάκκας Σουλίου και στη Φιλιππιάδα.

Πέραν από την συζήτηση με τους κατοίκους, τοποθετήθηκαν στους πίνακες ανακοινώσεων των τοπικών κοινοτήτων και σε καφενεία όπου προσκληθήκαμε, το ψήφισμα της επιτροπής αγώνα των κατοίκων προς την εταιρεία καθώς και οι δύο αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Ζηρού που εξουσιοδοτούν τους κατοίκους, συλλόγους, φορείς και την επιτροπή αγώνα να αποτρέψουν την εγκατάσταση των ανεμογεννητριών και των βιομηχανικών φωτοβολταϊκών πάρκων στα όρια του δήμου μας.

Στα κείμενα αυτά αναφέρονται και τα κύρια επιχειρήματα που οδήγησαν σε αυτές τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Ζηρού και της Επιτροπής Αγώνα, προς ενημέρωση των κατοίκων και αποτελούν κείμενα προστασίας τους σε ενδεχόμενη απειλή που δεχτούν από τις εταιρείες και τους εργολάβους.

Οι κάτοικοι ήταν όλοι εγκάρδιοι, έδωσαν τη στήριξή τους, ενημερώθηκαν επί του θέματος και δόθηκαν διαθεσιμότητες για τις πρωτοβουλίες, ενώ μας  ζητήθηκε πολλές φορές η οργάνωση μιας εκδήλωσης με τις προβολές ενημερωτικών ντοκιμαντέρ και με συμμετοχή όλων των χωριών για να οργανωθούμε και να γνωριστούμε μεταξύ μας καλύτερα.

Σας διαβεβαιώνουμε ότι, η εν λόγω εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σίγουρα μόλις οι υγειονομικές συνθήκες το επιτρέψουν. 

Στόχος του Συντονιστικού Οργάνου της Επιτροπής είναι να μη μείνει κανένας ανενημέρωτος και δεδομένου ότι η Επιτροπή Αγώνα αποτελείται από  όλους τους κατοίκους, περιμένουμε από όλους σας, είτε τηλεφωνικά, είτε μέσω της σελίδας μας στο facebook στην παρακάτω διεύθυνση (https://www.facebook.com/groups/423171745437336/?multi_permalinks=476578940096616)  προτάσεις, ιδέες αλλά και την άμεση ενημέρωσή μας σε περίπτωση που κάποιος πληροφορηθεί για την τοποθέτηση ανεμομέτρων ή την παρουσία στελεχών της εταιρείας ή εργολάβων εντός και πέριξ του Δήμου μας. 

Να θυμίσουμε ότι η βιομηχανική ζώνη των ΑΠΕ απειλεί τα βουνά όλης της χώρας και ως εκ τούτου εκτείνουμε τη συμπαράσταση μας από το Δήμο Δωδώνης, τον Δήμο Σουλίου και τον Δήμο Πρέβεζας, έως όλες τις άλλες περιοχές που πλήττονται.

Τέλος σας καλούμε να συμμετάσχετε, το Σάββατο 5 Ιουνίου και ώρα 12:00, μέσω της Επιτροπής Αγώνα μας, στην συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί στην Περιφέρεια Ηπείρου στα Γιάννενα και στην οποία θα συμμετάσχουν και όλες οι πρωτοβουλίες κατοίκων, συλλογικότητες και φορείς της Ηπείρου στα πλαίσια της Παγκόσμιας ημέρας περιβάλλοντος.

Θεσπρωτικό, 4/6/2021

Η Επιτροπή Αγώνα


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο Χρήστος Ιωάννου εκλέχθηκε με μεγάλη διαφορά στις εκλογές του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος

17/09/2021, 4:14 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Την ημέρα Εθνικής  Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας τιμά η Π.Ε Πρέβεζας

17/09/2021, 1:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πολιτιστικός Σύλλογος “Πρέβεζα” : Ένα έργο οδικού φωτισμού στο “πουθενά”

17/09/2021, 1:01 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Κώστας Μπάρκας: Στη Βουλή η αδικαιολόγητη καθυστέρηση της έκδοσης αποτελεσμάτων της Προκήρυξης 4Κ/2020 ΑΣΕΠ, για προσλήψεις τακτικού προσωπικού στο Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»

17/09/2021, 12:45 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Τα ονόματα που “παίζουν” για την θέση του προέδρου της ΝΟΔΕ Πρέβεζας

17/09/2021, 12:40 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Το ‘παιχνίδι’ της ανακύκλωσης συνεχίζεται στο Δήμο Ζηρού

17/09/2021, 12:02 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites