Την συνεδρίαση του Δ.Σ της ΔΕΥΑ Πρέβεζας με τηλεδιάσκεψη ζητά ο Δημήτρης Παππάς

Την αναβολή της έκτακτης εκ περιφοράς συνεδρίασης για την επέκταση των αρμοδιοτήτων της ΔΕΥΑ Πρέβεζας, στις Δημοτικές Ενότητες Λούρου και Ζαλόγγου, ζήτησε το μέλος του Δ.Σ της επιχείρησης Δημήτρης Παππάς.
Η πρόσκληση για συνεδρίαση ήταν για την Παρασκευή 7 Μαϊου 2021 και ώρα 12:30 μ.μ. και όπως αναφέρονταν σε αυτή, “το Δ.Σ. έπρεπε να συνεδριάσει εκτάκτως, καθόσον θα πρέπει να ληφθεί απόφαση, η οποία θα τεθεί υπόψη του Δημοτικού Συμβουλίου, το οποίο συνεδριάζει την Δευτέρα 10 – 5- 2021”.
Ο Δήμος Πρέβεζας με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, πρόκειται να επεκτείνει την αρμοδιότητα της ΔΕΥΑ Πρέβεζας, στο σύνολο της εδαφικής περιοχής του Δήμου Πρέβεζας.
Στα πλαίσια αυτής της επέκτασης η ΔΕΥΑΠ, ζήτησε τη γνωμοδότηση των Νομικών Συμβούλων του Δήμου Πρέβεζας και του Νομικού Συμβούλου της ΕΔΕΥΑ και της ΚΕΔΚΕ κ. Ζυγούρη, προκειμένου να διευκρινισθεί εάν μεταβιβάζονται τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις που προκύπτουν από την επέκταση των αρμοδιοτήτων, μετά τη
δημοσίευση σε ΦΕΚ της επέκτασης.
Στην επιστολή του προς τον Πρόεδρο και τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. της ΔΕΥΑ Πρέβεζας ο Τάκης Παππάς αναφέρει:
“Σχετικά με την πρόσκληση 8/2021 που αφορά την έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. εκ περιφοράς με θέμα: Επέκταση αρμοδιοτήτων της ΔΕΥΑ Πρέβεζας – Δικαιώματα και υποχρεώσεις όπου πρέπει να απαντήσουμε με θετική ή αρνητική ψήφο αφού μελετήσουμε τις εισηγήσεις, και αφού δοθούν διευκρινήσεις από τους εισηγητές. Κύριε Πρόεδρε, εκτιμώντας τις προσπάθειες και το έργο σας μέχρι σήμερα ( που το θεωρώ θετικό) οφείλω να αναφέρω τα κατωτέρω, που απορρέουν από τις γνώσεις, την εμπειρία και την θέληση της υπεύθυνης προσφοράς: 
– Είναι αδύνατον να μελετήσει ένα μέλος του Δ.Σ. όλες τις δεκάδες σελίδες από γνωμοδοτήσεις, εισηγήσεις και προτάσεις, να τοποθετηθεί και ακόμη περισσότερο να ψηφίσει θετικά ή αρνητικά. 
– Είναι απαραίτητο να δοθεί χρόνος στα μέλη του Δ.Σ. να μελετήσουν, ακόμα και τους ενδοιασμούς της τελευταίας στιγμής από μέλη του Δ.Σ. που εστάλησαν εγγράφως, π.χ. του κ. Δαρδαμάνη Ι. και της κ. Ραβανού Δ. κλπ. και να γίνει συνεδρίαση δια ζώσης ή διαφορετικά να υλοποιήσετε την πρόταση μου που σας έστειλα στις 5/04/2021 και την οποία επισυνάπτω ξανά.
Ως εκ τούτου ζητώ αναβολή του προς συζήτηση θέματος και την πραγματοποίηση δια ζώσης ή με τηλεδιάσκεψη”.
Όπως αναφέρει στην επιστολή του αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο ίδιος ζητά την συνεδρίαση του Δ.Σ της ΔΕΥΑΠ με τηλεδιάσκεψη. Στις 5 Απριλίου 2021 είχε αποστείλει και πάλι επιστολή για το συγκεκριμένο θέμα στην οποία τόνιζε:
“Μέχρι σήμερα οι συνεδριάσεις γίνονται με αποστολή e-mail. Χωρίς όμως ζωντανό διάλογο – ανταλλαγή απόψεων και προτάσεων μιας και δεν επιτρέπεται η δια ζώσης συνεδρίαση του Δ.Σ.
Τότε η μόνη λύση είναι η τηλεδιάσκεψη.
Σε περίπτωση που κάποιοι συνάδελφοι δεν έχουν την δυνατότητα της τηλεδιάσκεψης τότε να σταλούν τα e-mails πριν τη συνεδρίαση και να διαβάζονται. Έτσι μπορούμε να αλλάζουμε άποψη όταν υπάρχει κάποια καλύτερη πρόταση ή να απορρίπτουμε.
Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτός ο τρόπος συνεδρίασης το 2021, ούτε να ελέγχονται οι παρουσίες.
Παρακαλώ να αναλάβετε πρωτοβουλία.
Ακόμη επιθυμώ :
Α) Να γνωρίζω τις αποφάσεις της συνεδρίασης τις 17/03/2021 και με ποιες πλειοψηφίες.
Β) Με ποιο καθεστώς το Γεν. Νοσοκομείο Πρέβεζας χρεώνεται τα τιμολόγια της ΔΕΥΑΠ έως σήμερα.”

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Συνεδριάζει η Διακομματική επιτροπή για τις Ευρωεκλογές

16/04/2024, 1:06 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Με άρωμα Πρέβεζας στο MEGA Channel και στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο»

16/04/2024, 12:54 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Φιλοσοφικό Καφενείο Πρέβεζας συναντά τον Κώστα Γανωτή

16/04/2024, 12:50 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αγωγή της Εθνικής Τράπεζας στον Δήμο Πάργας – Βαριά εκτεθειμένοι πολιτικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες

16/04/2024, 12:35 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites