Ο ΥΕΘΑ Νίκος Παναγιωτόπουλος μίλησε για την αξιοποίηση πρώην στρατοπέδων

Το σκεφτικό του Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για την αξιοποίηση των πρώην στρατοπέδων ξεδίπλωσε στη Βουλή απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του «Μέρα25» Κρίτωνος Αρσένη με θέμα: «Η κυβέρνηση σχεδιάζει την εκχώρηση του Στρατοπέδου 301 Ε.Β. στους Αγίους Αναργύρους σε ιδιώτες αντί για το Δήμο», ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Τα όσα ο ίδιος ανέφερε ενδιαφέρουν άμεσα και την Π.Ε Ενότητα Πρέβεζας καθώς το τελευταίο διάστημα βρίσκεται έντονα στην επικαιρότητα το θέμα της αξιοποίησης των πρώην στρατοπέδων, με αφορμή και την ενέργεια του ΥΠΑΑΠΕΔ να προκηρύξει διαγωνισμό για την μίσθωση του Κάστρου του Αγίου Γεωργίου.

Μάλιστα το Δημοτικό Συμβούλιο Πρέβεζας συνεδρίασε χθες αποκλειστικό θέμα συζήτησης, την αξιοποίηση των πρώην στρατοπέδων.

«Αν κάποιος φορέας Τοπικής Αυτοδιοίκησης, θέλει να αξιοποιήσει με όρους παραχώρησης σε αυτόν, κάποιο ακίνητο που ανήκει στην ακίνητη περιουσία των Ενόπλων Δυνάμεων καλό θα είναι να καταθέσει μία πρόταση, όχι μια γενική και αόριστη πρόταση «δώστε μου το ακίνητο κι εγώ θα το κάνω χώρους πρασίνου έτσι». Μία συγκροτημένη τεκμηριωμένη πρόταση που να πείθει το Ταμείο Εθνικής ‘Αμυνας ότι αυτό το ακίνητο πρόκειται να αξιοποιηθεί» ξεκαθάρισε από το βήμα της βουλής ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Επίσης, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι υπάρχει η διάθεση από το υπουργείο «να γίνουν παραχωρήσεις με θετικό πρόσημο προς το σκοπό της εξυπηρέτησης και των τοπικών κοινωνιών, πάντα όμως πρέπει να υπάρχουν κάποιοι κανόνες γιατί η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας, των Ενόπλων Δυνάμεων δεν είναι θέμα του εκάστοτε υπουργού. Είναι θέμα του Ταμείου Εθνικής ‘Αμυνας, το οποίο διαθέτει τα προς αξιοποίηση στοιχεία στην αρμόδια υπηρεσία για να τρέξει τη διαγωνιστική διαδικασία και έτσι γίνεται η αξιοποίηση ακίνητης περιουσίας. Και το ΤΕΘΑ λογοδοτεί στα Μετοχικά Ταμεία, στοιχεία της περιουσίας των οποίων είναι και εν λόγω ακίνητα κατά κλάδο αντιστοίχως. Αυτοί είναι οι κανόνες και βάσει με αυτούς λειτουργούμε».

Ο ίδιος, αναφέρθηκε και στο Στρατιωτικό Αεροδρόμιο του Ακτίου για το οποίο διαβεβαίωσε εκ νέου ότι “όχι μόνο δεν θα κλείσει, αλλά αντιθέτως θα αναβαθμιστεί, αφού υπάρχει έντονο ενδιαφέρον και σε επίπεδο ΝΑΤΟϊκών δομών για την αναβάθμισή του λόγω της τοποθεσίας και της στρατηγικής σημασίας του. Εξ ου και η μετατροπή του σε FOB, δηλαδή προκεχωρημένη αεροπορική βάση στο πλαίσιο της ΝΑΤΟϊκής δομής”.

 


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΕΛΛΑΔΑ

Μίνι ανασχηματισμός στην Κυβέρνηση Μητσοτάκη

03/01/2024, 6:04 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Ανακοίνωση ΕΛΣΤΑΤ – Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για συμμετοχή στις διενεργούμενες Έρευνες

20/11/2023, 1:00 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Επίσημη τελετή έναρξης στον Μύλο των Ξωτικών

20/11/2023, 12:40 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Αυξημένα μέτρα τροχαίας σε όλη την επικράτεια κατά τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου

24/10/2023, 7:59 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Αυξημένα μέτρα Τροχαίας σε όλη την επικράτεια λαμβάνει η Ελληνική Αστυνομία κατά την περίοδο του εορτασμού του Δεκαπενταύγουστου

09/08/2023, 11:30 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Ανακοινώθηκε η νέα κυβέρνηση-Τα καινούργια πρόσωπα και τα νέα υπουργεία

26/06/2023, 5:55 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Εκλογές χωρίς διόδια : Πότε θα είναι ελεύθερη η διέλευση

21/06/2023, 2:09 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Επιστροφή πινακίδων και αδειών οδήγησης και κυκλοφορίας για τις εκλογές της Κυριακής 25ης Ιουνίου

21/06/2023, 1:51 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites