Πρέβεζα : Αλαλουμ στο Δημοτικό Συμβούλιο για τον διαγωνισμό μίσθωσης του πρώην στρατοπέδου στο Κάστρο Αγίου Γεωργίου

Σφοδρές από την πλευρά της αντιπολίτευσης και ήπιες από την πλευρά της δημοτικής αρχής, ήταν οι αντιδράσεις για την μονομερή (;) ενέργεια του ΥΠΑΑΠΕΔ να προκηρύξει διαγωνισμό για την 30ετή μίσθωση, αποκλειστικά για επαγγελματική χρήση και με την τιμή εκκίνησης του ηλεκτρονικού πλειοδοτικού διαγωνισμού να ορίζεται στο ποσό των 20.040 ευρώ ως ετήσιο συνολικό μίσθωμα, του πρώην στρατοπέδου «ΤΧΗ Αθανασιάδη Ιωάννη» στο Κάστρο του Αγίου Γεωργίου.

Κώστας Κύρλας : “Είναι πολύ σοβαρή αυτή η πράξη στην οποία προέβη το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, εν αγνοία της δημοτικούς αρχής, του δημοτικού συμβουλίου και του λαού της Πρέβεζας”

Το θέμα τέθηκε εκτός ημερήσιας διάταξης στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου από τον δημοτικό σύμβουλο της Λαϊκής Συσπείρωσης Κώστα Κύρλα. “Έγινε αιφνιδιαστικά, χωρίς να το γνωρίζει το δημοτικό συμβούλιο, χωρίς να το γνωρίζει ο λαός της Πρέβεζας και χωρίς την συναίνεση του φυσικού ιδιοκτήτη που είναι ο λαός της Πρέβεζας . Θεωρούμε ότι είναι ένα μείζον πολιτικό ζήτημα και ότι είναι πολύ σοβαρή αυτή η πράξη στην οποία προέβη το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, εν αγνοία της δημοτικούς αρχής, του δημοτικού συμβουλίου και του λαού της Πρέβεζας. Και αν βέβαια το γνώριζε η δημοτική αρχή, γιατί αυτό δεν το ξέρουμε θα μας το πει ο Δήμαρχος, είναι ακόμα πιο σοβαρό πολιτικό ζήτημα. Θεωρούμε σημαντικό να ενημερωθεί το σώμα για το συγκεκριμένο ζήτημα και ζητούμε να τεθεί ως επείγον θέμα συζήτησης προ ημερησίας διατάξεως και θέλουμε να το βάλουμε σε ψηφοφορία, γιατί αυτή η διαδικασία της προκήρυξης θα γίνει σχετικά σύντομα” είπε ο Κώστας Κύρλας.

Γιώργος Νίτσας : “κ. Γεωργάκο μήπως παίζετε το ρόλο του dealer του στρατού;”

Ενημέρωση επί του θέματος ζήτησε και ο επικεφαλής της παράταξης “Ανάπτυξη Τώρα” Γιώργος Νίτσας ο οποίος ανέβασε πολύ ψηλά τους τόνους της αντιπαράθεσης κατά την διάρκεια της συνεδρίασης ασκώντας δριμεία κριτική κατά του Νίκου Γεωργάκου , που πριν λίγες ημέρες είχε συναντηθεί με τον υπουργό εθνικής Άμυνας. “Εσείς γνωρίζατε την πρόθεση αυτή του στρατού; Πηγατε μιλήσατε με τον Υπουργό, φωτογραφηθήκατε περιχαρής. Σας κορόιδεψε ο Υπουργός; ή σας ενημέρωσε και κοροϊδέψατε το δημοτικό συμβούλιο και εμάς προσωπικά όταν φέρατε 2 φορές το θέμα και εμείς σας μιλούσαμε και σας λέγαμε ότι δεν πρέπει να παίζουμε παιχνίδια στην πλάτη των πολιτών μας. Βγάλατε δελτίο τύπου και λέτε ότι υπήρχε μια ουσιαστική παραγωγική συζήτηση καθορίζοντας όλες τις επόμενες προβλεπόμενες διαδικασίες. Τι είναι αυτά που λέτε τώρα για ιδιοκτησιακά και λοιπά καθεστώτα; Αυτή ήταν η παραγωγική συζήτηση; Συμφωνήσατε κάτι; Απολογηθείτε επιτέλους, γιατί χάνονται τα στρατόπεδα και εμείς είμαστε παρατηρητές. Τι κάνατε στην Αθήνα κ. Δήμαρχε; Τελικά καταλήγουμε να λέμε ότι μάλλον πηγαίνετε για εκδρομές. Δυστυχώς μας δικαιώνετε σε ότι και αν έχουμε πει μέχρι τώρα για τα στρατόπεδα κάστρα. Δυστυχώς για την Πρέβεζα και τους δημότες εμείς σας είχαμε προειδοποιήσει. Θέλουμε να τοποθετηθείτε δημοσία. Τι συζητούσατε πίσω από κλειστές πόρτες (που σας εχουμε καταγγείλει ουκ ολίγες φορές) στην Αθήνα. Πείτε μας τώρα για να δούμε τι θα κάνουμε πως θα σώσουμε κάποια πράγματα. Φέρατε το θέμα του Πυλάδη ένώ γνωρίζατε ότι υπάρχει άλλος σχεδιασμός από τον στρατό. Ποιον ρόλο παίζετε κ. Γεωργάκο; Μήπως παίζετε το ρόλο του dealer του στρατού; Ξέρατε, μιλήσατε, ήρθατε εδώ και βγάζατε φωτογραφίες” είπε μεταξύ άλλων ο Γιώργος Νίτσας και στη συνέχεια ζήτησε έκτακτο δημοτικό συμβούλιο εντός του επόμενου τριημέρου για το θέμα. “Δεν πήρα καμία απάντηση στα ερωτήματα. Δεν είδα την δημοτική αρχή να καταδικάζει την μονομερή απόφαση του Υπουργού να προχωρήσει σε αυτή την πράξη στην πλάτη μια ολόκληρης τοπικής κοινωνίας. Πιστεύω ότι ο Δήμαρχος δεν αντέδρασε γιατί γνώριζε οτι θα γίνει αυτή τη διαδικασία. Ο Δήμαρχος συνάντησε ουκ ολίγες φορές το τελευταίο διάστημα τον Υπουργό άρα γνώριζε. Για αυτό ζητώ να μπει σε ψήφιση η άμεση σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου το επόμενο 5ήμερο με έκτακτο θέμα τις δράσεις που θα κάνει η δημοτική αρχή. Μετά τις μη απαντήσεις δεν εμπιστεύομαι τον κ. Γεωργάκο” τόνισε ο επικεφαλής της παράταξης “Ανάπτυξη Τώρα”.

Νίκος Γεωργάκος : Ειδική συνεδρίαση μετά το Πάσχα για το θέμα των δύο στρατοπέδων – Να πλειοδοτήσει ο Δήμος 

Να γίνει ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου μετά το Πάσχα για το θέμα των δύο στρατοπέδων πρότεινε ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος, ο οποίος ποτέ δεν απάντησε ξεκάθαρα και ως όφειλε, αν στην συνάντηση του με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας ενημερώθηκε για τις προθέσεις του ΥΠΑΑΠΕΔ, ούτε καταδίκασε την ενέργεια του να βγάλει στο “σφυρί” το πρώην Στρατόπεδο στο Κάστρο Αγίου Γεωργίου, αντίθετα όπως είπε για τα δυο στρατόπεδα, αν η νομική υπηρεσία ξεκαθαρίσει ότι στο ιδιοκτησιακό ο Δήμος δεν μπορεί να τα διεκδικήσει, με το νόμο του ΣΥΡΙΖΑ του 2016, ο Δήμος να καταθέσει μια προσφορά και να έχει έτοιμη, από την τεχνική υπηρεσία, σε εύλογο χρονικό διάστημα, την τεχνοοικονομική μελέτη για να μπορέσει να πλειοδοτήσει…

“Πρέπει να έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά και να δούμε τι θα κάνουμε από εδώ και πέρα που το βγάλανε στη διαδικασία της προσφοράς. Και δεν ξέρουμε αν αύριο βγει και κάποιο άλλο στρατόπεδο. Υπάρχει ένας όρος στην διακήρυξη ότι για οποιοδήποτε λόγο θεωρεί το ΥΠΑΑΠΕΔ, ότι μπορεί να διακόψει αυτή τη διαδικασία, μπορεί να το κάνει” είπε μεταξύ άλλων ο Νίκος Γεωργάκος ενώ ζήτησε από τον Γιώργο Νίτσα να ανακαλέσει την λέξη “dealer”. Αρνητική ωστόσο εντύπωση έκανε η έκφραση του δημάρχου με την οποία ούτε λίγο, ούτε πολύ άφησε να εννοηθεί ότι δεν είναι υποχρεωμένος να ενημερώνει το δημοτικό συμβούλιο και κατ’ επέκταση τους πολίτες της Πρέβεζας για τις συζητήσεις που κάνει στα υπουργεία. ” Dealer δεν γίνομαι σε βάρος του δημοσίου. Ήρθα στο δημοτικό συμβούλιο και σας είπα ότι υπάρχει περίπτωση να αιφνιδιαστούμε. Δεν μου δώσατε την δυνατότητα να μπορέσω να διαπραγματευτώ για κάποιο τίμημα. Το τίμημα αυτό με την διαπραγμάτευση συνοδεύεται με κάποιες χρήσεις δημοτικές και ελεύθερες. Εσείς τι δεν καταλαβαίνετε; Ότι εδώ και σχεδόν 5 χρόνια υπάρχουν μελέτες για αυτά τα στρατόπεδο που έχουν περάσει στο ΥΠΑΑΠΕΔ; Το τι συζητώ εγώ με τον Υπουργό, δεν συνδιοικούμε κ. Νίτσα. Ούτε έχω την υποχρέωση ως δήμαρχος να έρχεσαι εσύ μαζί μου. Αυτό που λέτε “σε κλειστές πόρτες και σε κλειστά γραφεία” κτλ δεν ισχύει. Έχετε πει τίποτα για τον Αντιπεριφερειάρχη, για τον Περιφερειάρχη τι συζητάει; Το τι συζητάμε σας το φέρνω εδώ στο Δημοτικό Συμβούλιο” ανέφερε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Πρέβεζας.

Κοσμάς Κορωναίος : “Αφήνετε την αίσθηση ότι μπορεί και να συμφωνείτε με αυτό που προτείνει το ταμείο των στρατιωτικών – Αποδεχόμαστε γενικά τη διαδικασία ή πάμε σε μία απευθείας σύγκρουση;”

Εκτός από τον Γιώργο Νίτσα, σφοδρή αντιπαράθεση με τον Δήμαρχο είχε και ο Δημοτικός Σύμβουλος της παράταξης “Δημοτική Συνεργασία” Κοσμάς Κορωναίος.

“Εμείς αυτό που θέλουμε να εξετάσουμε στην παρούσα φάση είναι ποια είναι η πρόθεση του Δήμου για τα στρατόπεδα. Δηλαδή, αποδεχόμαστε τη διαδικασία που ακολουθεί ο στρατός ή όχι; Αν δεν την αποδεχόμαστε πρέπει άμεσα να πάρουμε μέτρα που σημαίνει ότι το θέμα αυτό ανεξάρτητα αν μπαίνει στο σχέδιο ή δεν μπαίνει εμείς θα πρέπει να πούμε ξεκάθαρα ότι δεν συμφωνούμε με την διαδικασία που ακολουθείται από τον στρατό. Εσείς με αυτά που είπατε πιο πριν μου αφήνετε την αίσθηση ότι μπορεί και να συμφωνείτε με αυτό που προτείνει το ταμείο των στρατιωτικών. Για μένα είναι ξεκάθαρο. Αποδεχόμαστε γενικά τη διαδικασία ή πάμε σε μία απευθείας σύγκρουση; Εμείς δεν κάνουμε πίσω η παραχώρηση των στρατοπέδων πρέπει να είναι στο Δήμο Πρέβεζας. Αυτό είναι το ερώτημα που θέλω απαντηθεί και αυτό πρέπει να ζητήσουμε ανεξάρτητα με το σχέδιο πόλης, ανεξάρτητα με τις δράσεις και οτιδήποτε άλλο μπορεί να υπάρχει” τόνισε μεταξύ άλλων ο Κοσμάς Κορωναίος με τον Νίκο Γεωργάκο να του απαντά ” Το θέμα είναι και νομικό και διαχείρισης. Ιδιοκτησιακά είναι στο ΥΠΑΑΠΕΔ. Αυτό το ξέρουν οι πάντες!” και στη συνέχεια ακολούθησε η παρακάτω στιχομυθία:

Κ. Κορωναίος : “Σέβομαι απόλυτα την άποψη σας, το θέμα όμως είναι εξόχως πολιτικό. Ως Δήμος τι θέλουμε! Το θέμα είναι όμως ότι εμείς σαν πολιτικό όργανο που είναι το Δημοτικό Συμβούλιο καλούμαστε να πάρουμε μία ξεκάθαρη θέση”.

Ν. Γεωργάκος: “κ. Κορωναίο αυτή τη στιγμή ξεκάθαρη θέση είναι η δικιά μου. Βάση νόμου θα πρέπει να το πάρουμε με κάποιο τίμημα. Θέλετε να το πάρουμε με κάποιο τίμημα ναι ή όχι; Η περιφέρεια δεν το πήρε με ένα τίμημα; Ναι ή οχι;”

Κ. Κορωναίος: “Δεν είναι αυτό το ζήτημα κ. Γεωργάκο. Κατά την άποψη μου κακώς το πήρε. Καταλαβαίνω το συλλογισμό σου πρέπει να καταλάβεις και τον δικό μου. Το θέμα είναι εξόχως πολιτικό. Εμείς δεν λέμε να πάρεις μία διαδικαστική απόφαση”.

Ν. Γεωργάκος: “Το προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο με την προηγούμενη δημοτική αρχή πληρώσαμε σχέδια και φέραμε το ΥΠΑΑΠΕΔ μέσα στα στρατόπεδα. Έχετε κάποιο ψήφισμα που να λέτε τότε δεν τα θέλουμε αυτά φύγετε; Και τώρα είμαστε υποχρεωμένοι να πληρώσουμε και την μελέτη …”

Κ. Κορωναίος: “Θα κάναμε χρήση εφόσον παίρναμε το κάστρο. Το κάστρο όμως δεν το πήραμε στην ιδιοκτησία μας. Μην επιμένετε σε αυτό.”

Ν. Γεωργάκος:Δηλαδή του Σολωμού θα γίνονταν ξενοδοχείο.”

Κ. Κορωναίος : “Εφόσον ο Δήμος το έπαιρνε σαν περιουσία θα το αξιοποιούσε με κάθε τρόπο.”

Ν. Γεωργάκος : “Εσείς είχατε συνομολογήσει στο σχέδιο νόμου που είχε βγει. Τότε το είχατε δεχθεί, τώρα γιατί δεν το δέχεστε.”

Κ. Κορωναίος : “Σας το εξηγώ και πάλι γιατί δεν το καταλάβατε. Μόνο εφόσον το έπαιρνε ο Δήμος σαν δικό του περιουσιακό στοιχείο θα το διαπραγματευόταν για ξενοδοχείο. Εσείς τώρα το κάνετε ευθύς εξ αρχής. Εσείς αποδέχεστε ο Δήμος να το νοικιάσει. Εμείς δεν λέγαμε αυτό το πράγμα. Εμείς προτείναμε αν μας δοθεί το πράγμα αυτό, να το κάναμε ως Δήμος. Εσείς τώρα τι λέτε; Ελάτε να το νοικιάσουμε εμείς ως δήμος και θα δούμε τι θα το κάνουμε.”

Ν. Γεωργάκος : “Γιατί το κάστρο του Αγίου Ανδρέα δεν το νοικιάσανε 40 χιλιάδες το μήνα και γίνονται τώρα οι μελέτες;”

Την στιχομυθία Γεωργάκου – Κορωναίου σταμάτησε ο επικεφαλής της παράταξης “Δημοτική Ανατροπή” ο οποίος είπε μεταξύ άλλων:  ” Να μην φθάσουμε να κάνουμε διάλογο επί προσωπικού. Άλλο η πολιτική τοποθέτηση και άλλο ο διάλογος. Δήμαρχε παρασύρεσαι και κάνουμε διάλογο επί προσωπικού. Δεν νομίζω ότι πρέπει. Σε κάποιο σημείο υπάρχει το ναι, το όχι, η άποψη μας. Έχει γίνει πολύ συζήτηση για τα στρατόπεδα και πολιτικά και με τις απόψεις όλων μας. Δυστυχώς σήμερα που μιλάμε, δεν μιλάμε για διεκδίκηση, μιλάμε για διαχείριση. Ξέρετε πόσο διαφορά έχει; Διεκδικούμε ή διαχειριζόμαστε; Για να ξέρουμε τι λέμε. Και εγώ το ερώτημα κ. Δήμαρχε – γιατί και εσείς δεν έχετε πει όλη την αλήθεια- είναι το εξής : Σε ποια στρατόπεδα πλήρωναν οι πρώην δημοτικές αρχές ενοίκιο; Σε ποια έχουν αναγνωρίσει περιουσιακά αυτό το στοιχείο; Από εδώ και πέρα ή όλοι μαζί θα βαδίσουμε στην διεκδίκηση ή στην διαχείριση”

Το λόγο στη συνέχεια πήρε ο Δημοτικός Σύμβουλος της “Δημοτικής Συνεργασίας” Παύλος Σαραμπασίνας ζήτησε από το κάθε δημοτικό σύμβουλο να πάρει το λόγο και να πει τι ακριβώς συγκεκριμένα θέλει. “Να μην μας λέει αύριο ο κόσμος χάσατε τα κάστρα, χάσατε τα στρατόπεδα. Σήμερα να πει ακριβώς τι θέλει ο κάθε δημοτικός σύμβουλος και όχι με αερολογίες. Να πάρει ο κάθε δημοτικός σύμβουλος θέση σήμερα ξεκάθαρα” είπε ο κ. Σαραμπασίνας.

Σταύρος Αμάραντος : “Ένα ιστορικό μνημείο δίνεται για ενοικίαση σε ιδιώτες ή σε κάποιο φορέα – Συμπαγής τοπικός αγώνας της κοινωνίας για την απόδοση των στρατοπέδων και των κάστρων στον φυσικό δικαιούχο του στο Δήμο της Πρέβεζας και στους δημότες για να αναβαθμιστεί ποιοτικά το επίπεδο της πόλης”

“Για την Λαϊκή Συσπείρωση το θέμα είναι πρώτο στην ατζέντα όσων αφορά τα θέματα που βάζουμε ως προτεραιότητα για τα τοπικά ζητήματα. Προφανώς ο κ. Δήμαρχος δεν πήγε στην Αθήνα για να εποπτεύσει την επιτυχία της άσκησης του Ηνίοχος στην Ανδραβίδα, πήγε με συγκεκριμένη ατζέντα. Είναι φανερό, είναι ξεκάθαρο και να μην έχει κανένας αμφιβολία ότι ο Δήμαρχος έχει συρθεί σε μία λογική διαπραγμάτευσης με την κυβέρνηση στην λογική της συνεκμετάλλευσης των στρατοπέδων και των κάστρων. Είναι ξεκάθαρο αυτό δεν υπάρχει στην ατζέντα του δημάρχου η λέξη διεκδίκηση για μια σειρά λόγους” είπε ξεκινώντας την τοποθέτηση του ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπέιρωσης Σταύρος Αμάραντος και πρόσθεσε  “Πρώτον δεν θέλει να συγκρουστεί κάθετα με μια κυβέρνηση η οποία προσκειται φιλικά στον συνδυασμό και στο πρόσωπο του. Δεύτερον προέρχεται από έναν χώρο που δεν έχει δείξει ποτέ εμπιστοσύνη στην τοπική κοινωνία και στον λαϊκό παράγοντα και στην δυναμική του κινήματος. Το παρελθόν δεν τον έχει διδάξει τίποτα. Έχει ακυρώσει ο δήμος της Πρέβεζας και  δημότης της Πρέβεζας τη χρήση του δάσους στην Παργινόσκαλα ως πεδίο βολής, πήρε το πυροβολικό, έκανε τεχνικές παρεμβάσεις στου Σολωμού και τα Ιαματικά Λουτρά. Υπάρχει ένα προηγούμενο διεκδικήσεων και επιτυχιών. Μη τα υποβαθμίζετε. Θεωρούμε ότι είναι ντροπή. Είναι κατάντια ένα ιστορικό μνημείο να βγαίνει στη διαύγεια προς εκμετάλλευση. Ο Δήμαρχος είναι ξεκάθαρο και να μην έχουμε καμία αμφιβολία περι αυτού, ότι έχει μπει στη λογική την συνεκμετάλλευσης. Εκτιμούμε ότι η λογική της συνεκμετάλλευσης με πρόσχημα τα οποία νομικά ζητήματα δεν έχει να αποδώσει τίποτα σε όφελος της τοπικής κοινωνίας”.

Αθηνά Κωνσταντάκη: Δεν μπορεί να προχωρήσει μια τέτοια διαδικασία και θα πρέπει να κάνουμε ότι είναι νόμιμο προκειμένου να σταματήσει εδώ.

Την πιο ξεκάθαρη τοποθέτηση από πλευράς της Δημοτικής αρχής την έκανε αδιαμφισβήτητα η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Αθηνά Κωνσταντάκη, η οποία απαντώντας σε ερώτηση της Συμβούλου της Λαϊκής Συσπείρωσης Ειρήνης Παπαδημητρίου, με καθαρά λόγια, πήρε θέση και είπε ξεκάθαρα ότι δεν μπορεί να προχωρήσει μια τέτοια διαδικασία και θα πρέπει ο Δήμος να κάνει ότι είναι νόμιμο προκειμένου να σταματήσει εδώ.

“Όλα τα μνημεία ανήκουν στο Δημόσιο. Το πρόβλημα που έχει προκύψει είναι ότι ο στρατός προχωράει σε μία διαδικασία για την εκμίσθωση των κτιριακών εγκαταστάσεων που βρίσκονται στο εσωτερικό του κάστρου. Σίγουρα θα πρέπει να γίνει μια ενδελεχείς διερεύνηση όσων αφορά την κυριότητα των συγκεκριμένων κτιρίων. Αν υπάρχουν τίτλοι ιδιοκτησίας. Θα γίνει σχετικό ερώτημα πλέον σε επίπεδο υπηρεσιακό για το εάν μια εμπορική χρήση και παραχώρηση των κτηρίων με τέτοιο σκοπό , συνάδει με το χαρακτήρα του μνημείου. Δεν μπορεί να προχωρήσει μια τέτοια διαδικασία και θα πρέπει να κάνουμε ότι είναι νόμιμο προκειμένου να σταματήσει εδώ. Ως εφορία αρχαιοτήτων είχαμε καταθέσει το 2014 συγκεκριμένη πρόταση προς το ΤΑΙΠΕΔ και την παραχώρηση του στο Υπουργείο πολιτισμού για να στεγαστούν οι υπηρεσίες, με πρόταση χρήσης ενός από τα κτίρια για τα γενικά αρχεία του κράτους  και να καλυφθούν και άλλες ανάγκες πολιτισμού όπως η βιβλιοθήκη” είπε μεταξύ άλλων η κ. Κωνσταντάκη.

Από την πλευρά της Ανυπότακτης Κίνησης ο Ταξιάρχης Κωστόγιαννης ενημέρωσε ότι την Κυριακή θα γίνει κινητοποίηση έξω από το Κάστρο του Αγίου Γεωργίου για το θέμα.

Η διαδικασία ξέφυγε και προκλήθηκε αλαλούμ κατά την διάρκεια της συζήτησης για την ψηφοφορία των προτάσεων της παράταξης του Γιώργου Νίτσα για έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο εντός 3 – 5 ημερών και του Δημάρχου για μετά το Πάσχα. Μία έκφραση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρη Καραμανίδη που προσπάθησε να “περάσει” ως γενικότερα αποδεκτή από το σώμα την πρόταση του Δημάρχου προκάλεσε την έντονη αντίδραση του επικεφαλής της παράταξης “Ανάπτυξη Τώρα”. Ακολούθησαν έντονοι διαξιφισμοί και τοποθετήσεις επί προσωπικού από τους δύο, με τον Πρόεδρο του συμβουλίου να αποβάλει από την συνεδρίαση τον Γιώργο Νίτσα.

Μετά από παρεμβάσεις των Χρήστου Μπαΐλη, Ευκλείδη Φονταρά και Σταύρου Αμάραντου αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία να γίνει η ειδική συνεδρίαση αμέσως μετά το Πάσχα ενώ οι επικεφαλής των παρατάξεων, πλην του κ. Νίτσα, θα συντάξουν ψήφισμα διαμαρτυρίας.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites