Πολιτικά “μαγειρέματα” με φόντο το Δήμο Πρέβεζας

Τι και αν οι αυτοδιοικητικές εκλογές απέχουν αρκετά ακόμα, στην πλειοψηφία τους, παρατάξεις, επικεφαλείς και εν δυνάμει υποψήφιοι έχουν ξεκινήσει ήδη το … ζέσταμα. Άλλοι ανοικτά και άλλοι παρασκηνιακά.

Ο νυν Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος σε πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο έδωσε το έναυσμα, ανακοινώνοντας ότι η παράταξη του θα διεκδικήσει και δεύτερη θητεία στις επόμενες εκλογές. Υπό την βαριά σκιά των καταγγελιών του προέδρου της ΝΟΔΕ Νίκου Τζίμα για την συμμετοχή του στην ΔΕΠΑΝ να τον “καταδιώκει” ο Νίκος Γεωργάκος αναζητά πολιτική διέξοδο. Με την μεταξύ τους κόντρα να μαίνεται και το “γυαλί” της σχέσης τους να έχει σπάσει, η επανεκλογή του Νίκου Τζίμα στο ίδιο πολιτικό αξίωμα, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα δυσκολέψει σημαντικά τον Νίκο Γεωργάκο στην επίτευξη του στόχου του, αφού μπορεί να μην έλαβε ποτέ επίσημα το χρίσμα από την Νέα Δημοκρατία, ωστόσο ένα σημαντικό μερίδιο από την νίκη του στην τελευταία εκλογική αναμέτρηση οφείλεται και στην στήριξη από τα τοπικά όργανα του κόμματος. Στήριξη που δεν είναι βέβαιο αν θα την έχει και στις επόμενες εκλογές.

Στο “στρατόπεδο” της παράταξης του Χρήστου Μπαϊλη η διαδοχολογία καλά κρατεί…Από το πρώτο λεπτό της ήττας οργίαζαν οι φήμες για παραίτηση του πρώην Δημάρχου, φουντώνοντας έτσι τα σενάρια για τους πιθανούς διαδόχους. Οι μήνες περνούν ο Χρήστος Μπαϊλης παραμένει επικεφαλής, ωστόσο οι “μνηστήρες” περιμένουν καρτερικά την τελική του απόφαση για το πολιτικό του μέλλον.

Μέχρι στιγμής πάντως, ο ιδιαίτερα ενεργός ρόλος του πρώην προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Κοσμά Κορωναίου στα Συμβούλια, τον έχει τοποθετήσει στο κάδρο των διαδόχων, χωρίς να αποκλείεται και το όνομα του πρώην Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων Ευάγγελου Γιαννουλάτου, ενώ ερωτηματικά έχει δημιουργήσει η στάση του Παύλου Σαραμπασίνα καθώς στα τελευταία Δημοτικά Συμβούλια έχει διαφοροποιηθεί από την παράταξη του σε δύο σημαντικές ψηφοφορίες, ταυτιζόμενος με τις θέσεις του Δημάρχου.

Διαδοχολογία επικρατεί και στην παράταξη “Στροφή στο Μέλλον”, που πρόσκειται στο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είναι λίγοι αυτοί που θεωρούν σχεδόν βέβαιο πως ο Ευκλείδης Φονταράς δεν θα είναι ξανά υποψήφιος Δήμαρχος, ωστόσο όπως έχει αποδειχθεί και στο παρελθόν, οι διαδικασίες που ακολουθεί εσωκομματικά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αφήνουν και πολλά περιθώρια ονοματολογίας.

Σε επίπεδο Δημοτικού Συμβουλίου ωστόσο ο Δημοτικός Σύμβουλος που μέχρι στιγμής ξεχωρίζει λίγο περισσότερο, με τις στοχευμένες τοποθετήσεις του σε όλα τα ζητήματα και κάνει δυνατή αντιπολίτευση στην Δημοτική Αρχή, είναι ο Θανάσης Ανωγιάτης.

Αντιπολίτευση και μάλιστα σφοδρή ασκεί και η παράταξη του Γιώργου Νίτσα “Ανάπτυξη Τώρα”, η οποία τα εσωτερικά της τα έχει λυμένα και ξεκαθαρισμένα, γεγονός που της δίνει το δικαίωμα να αντιπολιτεύεται απρόσκοπτα και να προετοιμάζεται για το επόμενο εκλογικό της βήμα.

Η Λαϊκή Συσπέιρωση είναι επίσης μια παράταξη συμπαγής, που και εκείνη επιλέγει τον επικεφαλής της μέσα από κομματικές διαδικασίες.

Μαζί με τον Σταύρο Αμάραντο, ιδιαίτερα δραστήριος στα Δημοτικά Συμβούλια παρουσιάζεται και ο Κώστας Κύρλας, ο οποίος αρκετές φορές αναλαμβάνει το ρόλο του εισηγητή της παράταξης και θα μπορούσε να είναι η επόμενη πρόταση του ΚΚΕ για το Δήμο Πρέβεζας.

Σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες αποτελεί μέχρι στιγμής η στάση που θα κρατήσει στις επόμενες εκλογές ο Βαγγέλης Ροπόκης και η παράταξη του, που πρόσφατα μάλιστα μέτρησε και μία απώλεια, αφού ο Δημοτικός Σύμβουλος της Ηλίας Αλεξανδρής ανεξαρτητοποιήθηκε. Η “Δημοτική Ανατροπή” συνεργάζεται με την παράταξη του Δημάρχου γεγονός που έχει οδηγήσει αρκετούς στο συμπέρασμα, ότι στις επόμενες εκλογές η κάθοδος τους θα είναι κοινή. Είναι όμως αρκετά νωρίς για να έχει “κλειδώσει” μία τέτοια εκλογική συνεργασία.

Ωστόσο, τα χοντρά πολιτικά “μαγειρέματα” φαίνεται να έχουν ξεκινήσει στο παρασκήνιο, εκεί όπου μαυρογιαλούροι και νταβατζίδες, από το σκοτεινό αυτοδιοικητικό παρελθόν του τόπου, προσπαθούν έρποντας υπογείως να προετοιμάσουν το έδαφος της επανεμφάνισης τους στα πολιτικά πράγματα της Πρέβεζας.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites