Τομεακή Επιτροπή Πρέβεζας του ΚΚΕ : “Απόδοση των κάστρων και των πρώην στρατοπέδων της Πρέβεζας στο φυσικό τους ιδιοκτήτη” – Κινητοποίηση στο Κάστρο του Αγίου Γεωργίου

Την απόδοση των κάστρων και των πρώην στρατοπέδων της Πρέβεζας στο φυσικό τους ιδιοκτήτη, που δεν είναι άλλος από το λαό της περιοχής, απαίτησαν όσοι βρέθηκαν το πρωί της Κυριακής στην κινητοποίηση που διοργάνωσε η Τομεακή Επιτροπή Πρέβεζας του ΚΚΕ έξω από το Κάστρο του Αγίου Γεωργίου. Αφορμή η απόφαση της Υπηρεσίας Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας Ενόπλων Δυνάμεων να προκηρύξει ανοιχτό πλειοδοτικό διαγωνισμό για την εκμίσθωσή του με σκοπό την επιχειρηματική / εμπορική αξιοποίηση. Και όλα τα παραπάνω με τη σύμφωνη γνώμη της δημοτικής αρχής. 

Διαχρονικά το ΚΚΕ καλεί το λαό της πόλης να βάλει μπροστά τη διεκδίκηση χώρων όπως Κάστρα και πρώην στρατόπεδα που συνειδητά από την πλευρά του κράτους και της τοπικής διοίκησης ρημάζουν και μένουν αναξιοποίητα. Στόχος τους είναι όχι απλά να αποποιηθούν την ευθύνη τους αλλά να συμβάλλουν ώστε οι παραπάνω χώροι να εμπορευματοποιούνται, να δίνονται απλόχερα για επιχειρηματική δραστηριότητα με σκοπό το κέρδος. Η πρόσφατη απόφαση να μπει το Κάστρο του Αγίου Γεωργίου σε ηλεκτρονικό διαγωνισμό αγνοεί επιδεικτικά τον πρεβεζάνικο λαό και τους αγώνες του. Η παραπάνω ενέργεια αποτελεί συνέχεια της απαράδεκτης απόφασης της δημοτικής αρχής και του υπουργείου εθνικής άμυνας να αναγνωρίσει ως περιουσία του στρατού και το δάσος Κάλμπαμπα, χώρος που καταχρηστικά ανήκει στο στρατό αφού ποτέ δεν υπήρξε στρατόπεδο. 

Ο Κώστας Κύρλας, μέλος της Τ.Ε. Πρέβεζας και δημοτικός σύμβουλος με τη Λαϊκή Συσπείρωση στην ομιλία του ανέφερε “ Το κάστρο του Αγίου Γεωργίου είναι ένα κάστρο χαρακτηρισμένο ως ιστορικό διατηρητέο μνημείο που προστατεύεται από διατάξεις της αρχαιολογικής νομοθεσίας και το οποίο στο γενικό πολεοδομικό σχέδιο προβλέπεται μόνο για πολιτιστικές δράσεις και όχι για εμπορικούς σκοπούς. Το συγκεκριμένο κάστρο, όπως και τα υπόλοιπα κάστρα και πρώην στρατόπεδα της πόλης, αποτελούν δημοτική περιουσία διότι δεν υπάρχει λόγος χρήσης τους από τον στρατό εδώ και πολλές δεκαετίες.
Το παραπάνω γεγονός έρχεται ως συνέχεια της προσπάθειας που επιχειρεί η Δημοτική αρχή, χέρι χέρι με το Υπ. Εθνικής Άμυνας να αναγνωρίσει ως περιουσία του στρατού και το δάσος Καλ-μπαμπα, χώρος που επίσης καταχρηστικά φαίνεται να ανήκει στον στρατό διότι ποτέ δεν ήταν στρατόπεδο”  και πρόσθεσε: “Θέλουμε να θυμίσουμε στο δήμαρχο πως τέτοιες αποφάσεις φέρουν τεράστιο ιστορικό φορτίο και πως ο καθένας μας φέρει τεράστια ιστορική ευθύνη με τη στάση που θα κρατήσει. Η κομματική οργάνωση Πρέβεζας του ΚΚΕ δεν είχε και δεν έχει κανέναν ενδοιασμό μπροστά σε τέτοιου είδους διλήμματα. 

Θεωρούμε ύψιστη υποχρέωση να απευθύνουμε κάλεσμα στα συνδικάτα, στους πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους της πόλης, στους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων και στο λαό της Πρέβεζας να συστρατευθούν σε ένα μαζικό ανυποχώρητο αγώνα, που με πολύμορφες δράσεις και την απαίτηση αυτού που έχει το δίκιο με το μέρος του να απελευθερώσουν αυτούς τους χώρους και να τους επιστρέψουν στα παιδιά μας για να γνωρίσουν και χαρούν αυτό τον υπέροχο τόπο μας. Για αυτό λοιπόν απαιτούμε να κατέβει άμεσα να κατεβεί ΆΜΕΣΑ ο ηλεκτρονικός διαγωνισμός για το κάστρο Αγ. Γεωργίου από τη διαύγεια και τα κάστρα και τα πρώην στρατοπέδα της πόλης που αποτελούν λαϊκή περιουσία να επιστρέψουν τελικά στο λαό της Πρέβεζας” κατέληξε ο Κώστας Κύρλας, προαναγγέλλοντας νέες κινητοποιήσεις.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites