«Πρόσωπα και Στιγμές του Αγώνα στους δρόμους της Πρέβεζας»

Δελτίο Τύπου

Επιτροπή ΠΡΕΒΕΖΑ 1821-2021 «ΙΣΤΟΡΙΑ-ΜΝΗΜΗ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ»

Υπό την Αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO

 

    Η  ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΕΒΕΖΑ 1821 – 2021 ΙΣΤΟΡΙΑ – ΜΝΗΜΗ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, συνεπής στους αρχικούς της στόχους, δηλαδή να υπενθυμίσει τη στενή σχέση της Ελλάδας του σήμερα με τους αγώνες και τις θυσίες των αγωνιστών του 1821, μέσα από δράσεις που απευθύνονται στην πλειοψηφία των  συμπολιτών μας, εγκαινιάζει μια σειρά Περιοδικών Εκθέσεων με θεματολογία, που αντλείται  από την Επανάσταση.

  Οι Εκθέσεις θα είναι απολύτως προσιτές στο ευρύ κοινό της Πρέβεζας, καθόσον ο «Εκθεσιακός Χώρος» είναι βιτρίνες κενού καταστήματος στο κέντρο της πόλης, στη γωνία των Οδών Μπιζανίου και 21ης Οκτωβρίου.

     Η 1η Έκθεση με θέμα «Πρόσωπα και Στιγμές του Αγώνα στους δρόμους της Πρέβεζας» είναι μια γνωριμία με τους δρόμους  της  πόλης, που το όνομά τους αποτελεί φόρο Τιμής στην Ιστορία του 1821. 

Την Έκθεση επιμελήθηκε η Αναστασία Κόρρου.

   Πολλές ευχαριστίες οφείλουμε στον ιδιοκτήτη του καταστήματος κ. Νίκο Τζίμα, για την παραχώρηση των βιτρινών του καταστήματος ιδιοκτησίας του, αλλά και για την βοήθειά του  στο στήσιμο της παρουσίασης.  

Τέλος, η επιτροπή ενημερώνει ότι, οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις μας για το Σάββατο 17 Απριλίου αναβάλλονται λόγω της υγειονομικής κατάστασης και των ειδικών πρωτοκόλλων.

  • «Υποδοχή και Έκθεση των Κειμηλίων του Ήρωα Μάρκου Μπότσαρη», συνοδεία της απογόνου του ήρωα, Ανδρέα Μπότσαρη και 
  • Ομιλία του κ. Κωνσταντίνου Παχή, «Ιστορικά της Οικογένειας Μπότσαρη».

Θα υπάρξει σύντομα ενημέρωση για την νέα ημερομηνία πραγματοποίησης των παραπάνω δράσεων.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Σκληρά μέτρα κατά της λειψυδρίας ετοιμάζει η ΔΕΥΑ

05/06/2025, 10:57 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Μήνυση σε βάρος της Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου καταθέτει ο Νίκος Τζίμας

05/06/2025, 10:44 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πάτωσαν στην αξιολόγηση οι Δήμοι Πάργας, Πρέβεζας και Ζηρού

05/06/2025, 10:15 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ποδηλατάδα του 6ου Δημοτικού Σχολείου Πρέβεζας: Μια Γιορτή Χαράς και Συμμετοχής

19/05/2025, 11:48 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ακύρωση Σχολικών Αγώνων στην Πρέβεζα λόγω έλλειψης χρηματοδότησης

15/05/2025, 10:11 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Δικαίωση Πολίτη (ΑΜΕΑ) από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση για Μη Πρόσληψή του μέσω ΔΥΠΑ στο Δήμο Πρέβεζας

15/05/2025, 9:53 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Μαθητές του 4ου Γυμνασίου Πρέβεζας συμμετείχαν στο 14ο Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας

15/05/2025, 9:43 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Οι Ξενώνες στρατού στα κενά στρατόπεδα της Πρέβεζας και η ενίσχυση της τοπικής οικονομίας …

15/05/2025, 6:17 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites