Πρέβεζα : Τρία χρόνια γεμάτα δράσεις από την ομάδα “Ορίζοντες”

Η ομάδα «Ορίζοντες», είναι μία ομάδα από πολίτες της Πρέβεζας, που ασχολούνται με τη ζωγραφική, τη γλυπτική, τη φωτογραφία και τα ψηφιδωτά, και σκοπό έχει να παρεμβαίνει στην πολιτιστική ζωή της πόλης, με την διοργάνωση εικαστικών εκθέσεων ή άλλων εκδηλώσεων.

Η ομάδα ιδρύθηκε το 2018 και μέχρι σήμερα έχει πραγματοποιήσει πολλές δράσεις, με κυριότερες τις ακόλουθες. Τον Μάρτιο του 2018, σε συνεργασία με τον δήμο Πρέβεζας, η ομάδα διοργάνωσε ένα φεστιβάλ Τεχνών, με την ονομασία «Εαρινή γιορτή των τεχνών», διάρκειας μιας εβδομάδας, όπου ομάδες, με σκοπό, σύλλογοι αλλά και μεμονωμένοι καλλιτέχνες και ερασιτέχνες, να έχουν την ευκαιρία, να παρουσιάσουν τη δουλειά τους, σε όλες τις εικαστικές και παραστατικές τέχνες.

Τον Δεκέμβριο του 2018, υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Νικοπόλεως και Πρεβέζης, η ομάδα διοργάνωσε την εικαστική έκθεση με θέμα «Ταξίδι στον κόσμο των εικόνων», μια έκθεση αγιογραφίας, γλυπτικής και ζωγραφικής, με θέματα εμπνευσμένα από τη χριστιανική πίστη. Μέσα από την έκθεση, αυτή επιχειρήθηκε, η προβολή της τέχνης της αγιογραφίας και της ιστορίας της, αλλά και των άπειρων συμβολισμών που ενυπάρχουν σε αυτή.

Τον Μάρτιο του 2019 διοργανώθηκε σε συνεργασία με το δήμο Πρέβεζας και πάλι, η δεύτερη «Εαρινή γιορτή των τεχνών», έχοντας τους ίδιους στόχους με την προηγούμενη χρονιά.

Τον Αύγουστο του 2019, σε συνεργασία με τον πολιτιστικό σύλλογο «Πρέβεζα», η ομάδα διοργάνωσε μια υπαίθρια έκθεση ζωγραφικής, γλυπτικής και φωτογραφίας, με θέμα «Η Πρέβεζα ως έμπνευση», με σκοπό την προβολή των τεχνών, αλλά και της πόλης της Πρέβεζας.

Τα μέλη της ομάδας είναι:

Ιουλία Κλαβανίδου

Δήμητρα Τσεγγελίδη

Κωνσταντίνα Δράκου

Κώστας Πιέτας

Ηρακλής Διαμάντης

Ιωάννης Λιόντος

Βαγγέλης Τσώλης

Σε όλες αυτές τις εκδηλώσεις βέβαια, συμμετείχε πλήθος ανθρώπων, που ασχολούνται με τις εικαστικές και παραστατικές τέχνες, στους οποίους η ομάδα απευθύνει ένα από καρδιάς ευχαριστώ, καθώς και όλους όσους συνεργάστηκαν και βοήθησαν στις εκδηλώσεις αυτές.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

“Σφάξε με, αγά μου, ν’ αγιάσω”

28/11/2023, 8:37 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Έρχεται Πρέβεζα για το Νοσοκομείο ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος;

28/11/2023, 4:14 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αλ. Καχριμάνης : “Είναι σαν μας θεωρούν Αλβανία εδώ…”

23/11/2023, 8:54 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Η ανακοίνωση του Λιμεναρχείου Πρέβεζας για το τραγικό δυστύχημα στο Βαθύ

23/11/2023, 8:51 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Πρέβεζα» μοίρασε παραδοσιακά πολυσπόρια

23/11/2023, 8:43 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνεχίζεται η Διάθεση Δωρεάν Ψηφιακής Υπογραφής σε κεφαλαιουχικές επιχειρήσεις μέλη του Επιμελητηρίου Πρέβεζας

23/11/2023, 8:33 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Sounds of Solidarity” για την Ημέρα της Μεσογείου 28 Νοεμβρίου 2023 με την Χορωδία Αρμονία και την πιανίστρια Ελεωνόρα Αποστολίδη

23/11/2023, 8:25 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ανακοίνωση της Επιτροπής Διαιτησίας της ΕΠΣ Πρέβεζας – Λευκάδας

23/11/2023, 8:20 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites