Πρέβεζα : Στο “σφυρί” ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ για επαγγελματική χρήση βγάζει το Κάστρο του Αγίου Γεωργίου το ΥΠΑΑΠΕΔ

Στο “σφυρί” βγάζει το πρώην στρατόπεδο στο Κάστρο του Αγίου Γεωργίου, η Υπηρεσία Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας Ενόπλων Δυνάμεων (ΥΠΑΑΠΕΔ).

Σήμερα αναρτήθηκε στην Διαύγεια η προκήρυξη Δημόσιου Ηλεκτρονικού Πλειοδοτικού Διαγωνισμού εκμίσθωσης του αποκλειστικά για εμπορική/επαγγελματική χρήση.

Πρόκειται για γεωτεμάχιο συνολικού εμβαδού  9.413,00 τ.μ., εντός του οποίου ευρίσκονται ένα (1) διώροφο κτήριο εμβαδού 160 τ.μ., ένα (1) ισόγειο κτήριο  εμβαδού 38,25 τ.μ., ένα (1) τριώροφο κτήριο  εμβαδού 472,75 τ.μ., ένα (1) ισόγειο κτήριο εμβαδού 162,5 τ.μ., ένα (1) ισόγειο κτήριο εμβαδού 140 τ.μ., ένα (1) ισόγειο κτήριο εμβαδού 42,5 τ.μ., ένα (1) ισόγειο κτήριο εμβαδού 13,5 τ.μ., και ένα (1) ισόγειο κτήριο εμβαδού 30,25 τ.μ., “ιδιοκτησίας του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου με την επωνυμία «Ταμείο Εθνικής Άμυνας», καλουμένου εφ’
εξής χάριν συντομίας «Τ.ΕΘ.Α.».”

Όπως αναφέρεται στην προκήρυξη το φρούριο Αγίου Γεωργίου έχει χαρακτηρισθεί ως ιστορικά διατηρητέο μνημείο σύμφωνα με τη Β1/Φ.33/61766/1665/25 Οκτ 80 Απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού και Επιστημών (ΦΕΚ Β’ 1195 /25 Νοε 80).
Τιμή εκκίνησης του ηλεκτρονικού πλειοδοτικού διαγωνισμού ορίζεται το ποσό των 20.040,00€ ως ετήσιο συνολικό μίσθωμα (ήτοι 1.670,00€ μηνιαίως) και ποσοστό της πενταετούς αναπροσαρμογής του μισθώματος ίσο με το 100% της μεταβολής του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή επί του εκάστοτε διαμορφούμενου μηνιαίου μισθώματος. Η παραπάνω αναπροσαρμογή δεν μπορεί να είναι
κατώτερη του 5% επί του εκάστοτε διαμορφωμένου μισθώματος ανά πενταετία.
Η χρονική διάρκεια της μίσθωσης ορίζεται σε τριάντα (30) έτη από την ημερομηνία υπογραφής του μισθωτηρίου, με δικαίωμα παράτασης για άλλα δέκα (10) έτη, με διατήρηση των όρων αυτής. Πέραν του ανωτέρω χρόνου σιωπηρά αναμίσθωση δε χωρεί.
Λόγω των ουσιωδών αναγκαίων δαπανών που θα απαιτηθούν, συμφωνείται ότι ο Μισθωτής δεν έχει υποχρέωση να καταβάλλει μίσθωμα για το πρώτο (1ο) έτος της μίσθωσης. Το ανωτέρω χρονικό διάστημα δεν αναστέλλεται η αναπροσαρμογή του μισθώματος.

Η εξέλιξη αυτή έσκασε σαν “βόμβα” στην τοπική κοινωνία, η οποία πριν 8 μέρες “κοιμόνταν” τον ύπνο του δικαίου, αφού ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος σε δελτίο τύπου ενημέρωνε τους πολίτες για την συνάντηση συνεργασίας και ενημέρωσης για τα στρατόπεδα που είχε με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Μάλιστα το δελτίο τύπου ανέφερε ότι το κεντρικό θέμα της ατζέντας ήταν “οι εξελίξεις και τα επόμενα βήματα για την αξιοποίηση του συνόλου των παλαιών στρατοπέδων της Πρέβεζας από το Δήμο” καθώς και ότι “Η συνάντηση, η οποία έλαβε χώρα στο γραφείο του ΥΕΘΑ στο Πεντάγωνο, στην Αθήνα, εξελίχθηκε σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα, υπήρξε ουσιαστική και θετικά παραγωγική καθορίζοντας όλες τις επόμενες προβλεπόμενες απαραίτητες διαδικασίες”.

Εφόσον η επίσκεψη του Δημάρχου ήταν πολύ πρόσφατη, το λογικό είναι, να ενημερώθηκε και να γνώριζε την συγκεκριμένη εξέλιξη καθώς η συγκεκριμένη προκήρυξη φαίνεται πως ήταν έτοιμη εδώ και καιρό. Βέβαια υπάρχει και το ενδεχόμενο ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας να μην πήρε και πολύ στα σοβαρά την συγκεκριμένη συνάντηση και να θεώρησε πως δεν ήταν υποχρεωμένος να ενημερώσει τον Δήμαρχο της πόλης για την αποφάσεις του ΥΠΑΑΠΕΔ. Το αποτέλεσμα ωστόσο παραμένει το ίδιο.

Ακολουθεί η προκήρυξη:

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [894.03 KB]

 

 


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Να εξασφαλιστεί η συνεχής λειτουργία του Κέντρου Υγείας Καναλακίου

29/09/2023, 9:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ένας 23χρονος δικυκλιστής έχασε την ζωή του στην Ε.Ο Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας

29/09/2023, 9:15 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Θανατηφόρο τροχαίο στην Πρέβεζα

27/09/2023, 7:55 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Η Ευαγγελία Αντωνίου είναι μία ξεχωριστή υποψηφιότητα στον Δήμο Πάργας

26/09/2023, 3:51 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Οδηγήσαμε το νέο NISSAN QASHQAI e-power στους δρόμους της Πρέβεζας

24/09/2023, 10:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ξεκίνησαν εργασίες καθαρισμού και στο Κάστρο Αγ. Γεωργίου (Κυανή Ακτή) 

24/09/2023, 8:41 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Ένα συναρπαστικό ταξίδι ξεκινά με το εργαστήρι δημιουργικής γραφής στο Κ.Ε.Π.Ε.Ψ.Υ

24/09/2023, 8:29 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites