Επιστολή του Γιάννη Μπούρη στον Άδωνη Γεωργιάδη για περαιτέρω στήριξη του λιανεμπορίου

Επιστολή προς τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνη Γεωργιάδη για την περαιτέρω στήριξη του λιανεμπορίου απέστειλε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πρέβεζας Γιάννης Μπούρης.

Στην επιστολή αναφέρει:

Το Εμπορικό Επιμελητήριο Πρέβεζας παρακολουθεί εναγωνίως τις επιπτώσεις της κλιμακούμενης υγειονομικής κρίσης η οποία δυσχεραίνει την κατάσταση  στην οικονομία και δοκιμάζει τις αντοχές χιλιάδων επιχειρήσεων καταθέτοντας προτάσεις  προκειμένου η κατάσταση που θα βρεθούν την επόμενη μέρα να είναι διαχειρίσιμη.

  Με συναίσθηση ευθύνης και στο πλαίσιο του θεσμικού μας ρόλου ως αμφίδρομου συμβουλευτικού οργάνου μεταξύ των επιχειρήσεων και της κυβέρνησης οφείλουμε να σας επισημάνουμε τις εξόχως δυσμενείς οικονομικές συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί ελέω της υγειονομικής κρίσης στο λιανεμπόριο και δει στους κλάδους ένδυσης – υπόδησης. 

Διαπιστώσαμε παρόλο που η κυβέρνηση προέβη στην εφαρμογή  εκτεταμένων  προγραμμάτων επιδοτήσεων προκειμένου της στήριξης και την αύξηση της ρευστότητας αυτών, ανακύπτει αναγκαιότητα περαιτέρω στήριξης λόγω υποτονικής κίνησης στους κλάδους αυτούς, την συσσώρευσης των επιταγών αυτών καθώς και την αύξηση των χρεών προς (Δημόσιο, Ασφαλιστικά Ταμεία, Τράπεζες), δυσχέρειες των οποίων γινόμαστε κοινωνοί μέσω της καθημερινής διάδρασής μας με το επιχειρηματικό γίγνεσθαι.  

Η μεγάλη πρόκληση που αντιμετώπισαν οι επιχειρήσεις του κλάδου ήταν ο ψηφιακός μετασχηματισμός, το να βρουν εναλλακτικά κανάλια, πέραν του φυσικού καταστήματος, για την επαφή με τους πελάτες τους και τη στήριξη των πωλήσεών τους και σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία μόνο περίπου 15.000 επιχειρήσεις διέθεταν μέχρι σήμερα e-shop. Εκτίμησή μας είναι ότι, εάν δεν ληφθούν γενναία μέτρα για τη στήριξη του μικρού εμπορίου στον κλάδο της ένδυσης-υπόδησης, οι μεγάλες διεθνείς αλυσίδες ίσως να αποδεχθούν ακόμη πιο ανθεκτικές και να οξύνουν περαιτέρω τον ανταγωνισμό, δημιουργώντας ένα ασφυκτικό περιβάλλον για τα μικρά οικογενειακά και ανεξάρτητα καταστήματα ένδυσης – υπόδησης. 

Βάσει των προαναφερόμενων, προτείνουμε την στήριξη του λιανεμπορίου με την εφαρμογή ενός νέου προγράμματος στήριξης ανάλογα με αυτό της εστίασης επιδότηση 7%, το οποίο θα αποτελέσει ένα σημαντικό εργαλείο επανεκκίνησης σε μια κομβική στιγμή για τις επιχειρήσεις αυτές. 

  Στηρίζουμε την προσπάθειά σας καθώς και τα μέτρα που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση της πανδημίας κινούνται ομολογουμένως προς τη σωστή κατεύθυνση και έχουμε την πεποίθηση ότι θα πράξετε τα δέοντα για την προστασία των επιχειρήσεων και των εργαζομένων αυτών προκειμένου της αναγκαίας κοινωνικής συνοχής. 

 


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνεδρίασε το Συντονιστικό Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πάργας

11/05/2021, 5:56 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Κορωνοϊός : Τέσσερα νέα κρούσματα στην Π.Ε Πρέβεζας – 60 συνολικά στην Ήπειρο

11/05/2021, 5:37 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Κώστας Μπάρκας: Να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για τη δημιουργία του Ψηφιακού Μουσείου Αχέροντα

11/05/2021, 5:13 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Λ. Μενδώνη : Η Νικόπολη ετοιμάζει την υποψηφιότητά της για τον κατάλογο των μνημείων της Παγκόσμιας Κληρονομιάς

11/05/2021, 5:02 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Πρότυπο το 1ο Γυμνάσιο με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας – Την Δευτέρα 28 Ιουνίου οι εξετάσεις

11/05/2021, 4:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Rapid test θα διενεργηθούν αύριο Τετάρτη 12 Μαΐου έξω από το Δημαρχείο Φιλιππιάδας

11/05/2021, 11:20 πμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites