Αποχαιρετιστήρια Επιστολή του Κοσμά Κοψάρη για τη βαρύτατη απώλεια του Δημήτρη Παπαδήμου

Εκλεκτέ συνεργάτη και φίλε μου, Δημήτρη, ο θάνατός σου ήταν αιφνίδιος και μάς πάγωσε όλους. Είχα την τιμή και τη χαρά να σε γνωρίσω πριν δεκαπέντε περίπου χρόνια, όταν συνεργαστήκαμε για αρκετό διάστημα στο πλαίσιο της Κινηματογραφικής Λέσχης και στο Ραδιόφωνο. Θα θυμάμαι πάντα την ποιότητά σου, την κουλτούρα σου, την ευρύτητα του πνεύματός σου, την ευρυμάθεια και αυθεντικότητά σου. Σε ό,τι αναλάμβανες, από τα κοινωνικά-πολιτικά δρώμενα έως το αμιγώς κομμάτι του πολιτισμού, πάντα έδινες ένα μέρος από την ύπαρξή σου. Η πόλη μας σού χρωστάει πολλά. Είναι βαρύτατη η απώλειά σου πρώτιστα για την οικογένειά σου, που εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια, και ύστερα για όλους εμάς τους φίλους, συνεργάτες, συμπολίτες σου. Θεωρώ ότι η μέγιστή σου παρακαταθήκη για τους επιγενόμενους είναι ότι οι άνθρωποι που είναι ουσιαστικοί, με ποιότητα, στόχο και όραμα πρέπει να έχουν δημόσια παρουσία και λόγο. Αυτό μάς δίδαξες με τη στάση σου, αυτό μένει πίσω in memoriam.

 Είναι κάτι που σηματοδοτεί πνευματική και κοινωνική προσφορά σε κάθε επίπεδο, τόσο μάλλον σε τέτοιους ζοφερούς καιρούς που διανύουμε, οι οποίοι οδηγούν στην πνευματική ναρκοθέτηση και στην ισοπέδωση κάθε ελπίδας ανάτασης. Θλίβομαι πολύ που δεν πρόλαβα να συνεργαστώ μαζί σου πρόσφατα.  Καλό σου ταξίδι σε έναν κόσμο πιο ονειρικό, σαν αυτό που αποτύπωσες στο εν γένει κοινωνικό σου έργο, ύψιστο και μοναδικό. Θα κλείσω την επιστολή μου με μια φράση της Φρίντας Μπιούμπι: «Έφυγες πριν προλάβει ο θάνατος να πάρει κάτι από την ψυχή, αυτό σημαίνει ότι το όνειρο δεν πάγωσε….».   Θα είσαι για πάντα αλησμόνητος στις καρδιές μας.

Με αίσθημα οδύνης

Κοσμάς Κοψάρης


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Μια επιστολή Κυπρίων μαθητών στους συνομηλίκους τους Πρεβεζάνους το 1965

03/10/2022, 9:00 πμ

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Η Μετροπόλιταν Όπερα της Νέας Υόρκης στην  Πρέβεζα  και οι  Πρεβεζάνοι. (του Βασίλη Ευαγγέλου)

21/09/2022, 3:40 μμ

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Η σωματειακή οργάνωση των προσφύγων στην Πρέβεζα και η διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους

19/09/2022, 10:11 πμ

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Η εκπαίδευση των προσφυγοπαίδων της μικρασιατικής καταστροφής στην Πρέβεζα

13/09/2022, 8:35 πμ

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Συνδρομές Πρεβεζάνων υπέρ των προσφύγων (1922-1924)

11/09/2022, 4:19 μμ

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Η μεταφυσική αιώρηση της Κατερίνας Γώγου μέσα από το ποίημά της «Ετών 9»

11/09/2022, 3:48 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites