Αλέκος Καχριμάνης : “Η αρχή μας στην Ήπειρο είναι να λέμε «ναι» στις ΑΠΕ”

Ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, σε σημερινή του δήλωση επανέλαβε τις θέσεις της Περιφέρειας για την κατασκευή έργων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Συγκεκριμένα και μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Η αρχή μας στην Ήπειρο είναι να λέμε «ναι» στις ΑΠΕ,  χωρίς όμως να χαλάμε κάτι για να φτιάξουμε κάτι άλλο.  Θεωρούμε  ότι πάνω από 1200 μέτρα υψόμετρο, εκεί  που έχουμε προγραμματίσει να προωθήσουμε αυτά που προσφέρονται από τη φύση, όπως για παράδειγμα τον ορεινό, ορειβατικό περιπατητικό τουρισμό και τα προϊόντα ποιότητας από την κτηνοτροφία, δεν έχουμε δικαίωμα να πάρουμε τέτοιες πρωτοβουλίες. Επίσης υπάρχει πρόβλημα  και με εκείνους που ζητούν πολλές (με κατάτμηση όσον αφορά την ισχύ)  άδειες για φωτοβολταϊκά, γιατί εμείς έχουμε ξεκινήσει τη διαδικασία να τοποθετήσουμε φωτοβολταίκά συστήματα στα αντλιοστάσια ώστε να έχουν δωρεάν ηλεκτρικό ρεύμα οι αγρότες μας. Επίσης για τις μονάδες βιορευστών είμαστε αντίθετοι με τη μεταφορών πρώτων υλών από άλλες περιοχές.  Το θέμα δεν είναι μόνο τι θέλουν οι άλλοι, αλλά και τι θέλει ο τόπος. Εδώ σεβόμαστε τον τόπο. Με εκπλήσσει όταν κάποιοι έρχονται φιλοξενούμενοι σε κάποιες περιοχές και θέλουν να επιβάλλουν αποφάσεις σαν ιδιοκτήτες. Δεν μου αρέσει η ευκολία που οι αρμόδιες γενικές διευθύνσεις του Υπουργείου Περιβάλλοντος είναι θετικές. Σε τίνος το μέρος λένε αυτοί ναι; Πως γίνεται να είναι αρνητικοί τις περισσότερες φορές σε αιτήματα για βελτίωση δρόμων προς κτηνοτροφικές μονάδες σε «γυμνά» βουνά και σε αιτήματα που απαιτούν τη διέλευση τεράστιων αυτοκινήτων για μεταφορές που θα αλλοιώσουν τον τόπο να είναι θετικοί. Που είναι η λογική;»


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΗΠΕΙΡΟΣ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Γιάννινα: Κλείνει Δημοτικό Σχολείο λόγω κρουσμάτων στρεπτόκοκκου

28/02/2024, 2:42 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Η μαγεία της ορεινής Ηπείρου σε ένα βίντεο

01/01/2024, 1:38 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Δημιουργία Συμμαχίας για τον Αμβρακικό

23/11/2023, 8:40 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Διαβούλευση για την ΟΧΕ «Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα, στη Φύση και στον Πολιτισμό στην Ήπειρο» στη ΠΠ 2021-2027

23/11/2023, 8:28 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην Ήπειρο – Συστάσεις στους πολίτες από την Περιφέρεια

21/11/2023, 3:07 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Νέες απόπειρες απάτης για δήθεν εξόφληση λογαριασμών από την Περιφέρεια Ηπείρου

21/11/2023, 3:00 μμ

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ

Εκδήλωση ενάντια στη χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων στην Άρτα

24/10/2023, 7:54 μμ

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ

Πλήθος κόσμου στη Ροδαυγή Άρτας για την 13η Γιορτή Κάστανου

23/10/2023, 4:20 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites