Κώστας Μπάρκας: Η επίθεση στη Νέα Σμύρνη δεν αποτελεί μεμονωμένο περιστατικό

«Είναι μια κλιμακούμενη χρήση αστυνομικής βίας απέναντι σε πολίτες, η οποία ξεκίνησε με την επίθεση στο σπίτι του σκηνοθέτη Ινδαρέ, την είσοδο αστυνομικών σε σινεμά και την κορύφωση της εν μέσω πανδημίας» ήταν η τοποθέτηση του Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Νομού Πρέβεζας, Κώστα Μπάρκα, στην εκπομπή «Επί του Πιεστηρίου» του Τηλεοπτικού Σταθμού Κontra, ενώ πρόσθεσε «Για αυτή τη βία δεν έχει ευθύνη μόνο η αστυνομία, αλλά και ο κ. Χρυσοχοΐδης και ο κ. Μητσοτάκης. Αυτοί είναι «το μακρύ χέρι» για την επίθεση  στην κοινωνία, γιατί δείχνει την ένσταση της απέναντι στα μέτρα, τα οποία δεν παίρνει η κυβέρνηση και στον τρόπο τον οποίο διαχειρίζεται την κρίση. Το να κάνει ΕΔΕ η ΕΛ.ΑΣ για το περιστατικό αυτό, έγινε αφότου η κυβέρνηση προσπάθησε να χαλιναγωγήσει την είδηση, λέγοντας ότι η επίθεση οφείλεται στο ότι τριάντα άτομα προσπάθησαν να επιτεθούν στην αστυνομία πριν το συμβάν, πράγμα που διαψεύστηκε από όλες τις πλευρές. Έχουμε όμως και ένα περιστατικό το οποίο είναι καταφανές για την Ελληνική Δημοκρατία. Χωρίς εισαγγελική παρέμβαση, δημοσιοποίηση των στοιχείων ενός πολίτη, ο οποίος δέχτηκε επίθεση από την αστυνομία. Η Νέα Δημοκρατία έκανε «φύλλο και φτερό», ως κόμμα, κάτι που αφορούσε έρευνα της αστυνομίας και δημοσιοποίησε το όνομα του πολίτη. Δεν ζούμε πλέον στο 2021, αλλά σε εποχές που όταν στο «βαθύ κράτος» δεν αρέσουν κάποιοι πολίτες, δημοσιοποιεί τα στοιχεία τους για τους ρίξει στον «λάκκο των λεόντων». Η Ελληνική Δημοκρατία βρίσκεται σε πολύ επικίνδυνα μονοπάτια».

Κλείνοντας την τοποθέτησή του ο κ. Μπάρκας αναφέρθηκε και στις νύξεις της Νέας Δημοκρατίας, για σύνδεση του περιστατικού της Νέας Σμύρνης με τον Δημήτρη Κουφοντίνα, τονίζοντας «Η Νέα Δημοκρατία προσπαθεί να συνδέσει το όνομα του δολοφόνου της 17 Νοέμβρη, Δημήτρη Κουφοντίνα, με μία πράξη βίας κατά των πολιτών από την αστυνομία. Καμία σχέση δεν έχει και αυτό που τους διαψεύδει είναι ένα βίντεο, που κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ευτυχώς υπάρχουν βίντεο, γιατί τώρα θα παίζαμε αυτή τη γραμμή, ότι είχαμε την επίθεση κάποιων ανθρώπων, φίλων του Κουφοντίνα, απέναντι στην αστυνομία. Ευτυχώς όμως έχουμε το βίντεο, το οποίο τους διαψεύδει και δείχνει καθαρά την επίθεση της αστυνομίας σε αθώους ανθρώπους, οι οποίοι κάθονται σε μία πλατεία, γιατί διαφωνούν με το πρόστιμο, ή είχανε μια διαφωνία σε σχέση με τα περιοριστικά μέτρα. Το γεγονός ότι δώσανε, χωρίς εισαγγελική άδεια, το όνομα του ανθρώπου είναι καταφανώς αντισυνταγματική και έκνομη πράξη και θα πρέπει να κυνηγηθεί, διότι έχουμε μια ακραία επίθεση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία με «Non Paper» έβαλε Βουλευτές της να πουν το όνομα του. Είναι επίθεση της κυβέρνησης στα ατομικά δικαιώματα, στο Σύνταγμα και στη Δημοκρατία, που αν δεν σταματήσει άμεσα θα έχουμε άσχημα ξεμπερδέματα. Ο ΣΥΡΙΖΑ υπερασπίζεται τη δημοκρατία, κάτι που η Νέα Δημοκρατία δεν κάνει.».

Δείτε σχετικά στο παρακάτω video: 


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites