Πρέβεζα : Αντιδρά στην στείρωση δεσποζόμενων κυνηγετικών σκύλων ο Κυνηγετικός Σύλλογος

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Κυνηγετικού Συλλόγου Πρέβεζας:

«Μια τεράστια συζήτηση έχει ανοίξει εδώ και αρκετές μέρες και όχι αδίκως, με θέμα την ευζωία των δεσποζόμενων οικόσιτων ζώων και τη διαχείριση τους, με την πλευρά της κυβέρνησης και κυρίως του Υπουργείου Εσωτερικών να αφήνεται να εννοηθεί ότι το προσχέδιο νομού που αναμένεται να έρθει προς διαβούλευση, θα προβλέπει διατάξεις που έχουν σχέση με την υποχρεωτική στείρωση και τον ευνουχισμό όλων των δεσποζόμενων σκύλων. Μάλιστα ακούγεται ότι οι εμπνευστές αυτού του σχεδίου νομού είναι κάποιοι “ευαίσθητοι” οικολογουντες και κάποιες δήθεν φιλοζωικές οργανώσεις αφού οι θεσμικά ενδιαφερόμενοι όπως οι κυνηγετικές οργανώσεις, ο Κυνολογικός Όμιλος Ελλάδος ο Κτηνιατρικός Κόσμος και ο ΟΚΑΔΕ δεν έχουν συμμετάσχει σε καμιά συζήτηση με το αρμόδιο Υπουργείο.

Μάλιστα το οξύμωρο σε όλη τη διαδικασία είναι ότι ένα θέμα καθαρά αρμοδιότητας των συναρμοδίων Υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής εισάγεται προς συζήτηση από ένα αναρμόδιο υπουργείο, το Υπουργείο Εσωτερικών, βεβαίως με όλα τα ερωτηματικά και τις σκοπιμότητες που κρύβονται πίσω από αυτήν την τακτική.

Αυτά ως προς τις διαδικασίες. Για την ταμπακέρα τώρα που είναι οι στειρώσεις και ο ευνουχισμός και που άφορα όλους τους κυνηγετικούς σκύλους, που αριθμούν περίπου το 80% των δεσποζομενων ζώων και βάναυσα θίγει κατά κύριο λόγο τους κυνηγούς κυνόφιλους.

Ακούγεται ότι το εν λόγο νομοσχέδιο ενδιαφέρεται κατά κύριο λόγο για την ευζωία των σκύλων. Αλήθεια κύριοι εμπνευστές από ποτέ ο ακρωτηριασμός και ο ευνουχισμός προσφέρουν καλύτερη ποιότητα ζωής στα ζώα μας; Δεν έχετε ακούσει ή δεν έχετε ενημερωθεί (βλέπε ανακοινώσεις του Πανελληνίου Κτηνιατρικού Συλλόγoυ) το τι παρενέργειες και το τι νοσήματα μπορεί να προκαλέσει στο ζώο η στείρωση;

Αλήθεια πιστευτέ ότι με το αποφασίζομεν και διατάσσομεν θα πείσετε τον κυνηγετικό κόσμο να προβεί σε τέτοιες απάνθρωπες και ανήθικες πράξεις στους αγαπημένους κυνηγετικούς τους σκύλους που θεωρούνται από όλους μας μέλη της οικογενείας μας.

Δεν γνωρίζετε ότι ευνουχίζοντας τους κυνηγετικούς σκύλους και τους σκύλους εργασίας ταυτόχρονα συμμετέχετε σε ένα τεράστιο κυνοφιλικό έγκλημα εξαφάνισης κυνηγετικών φύλων που στη χωρά μας η αναγνωρισιμότητα τους διακρίνεται ακόμη και στην αρχαιότητα;

Αλήθεια αν δεν γνωρίζετε οφείλεται να μάθετε ότι η κυνοφίλια στη χωρά μας τόσο από ερασιτέχνες όσο και από επαγγελματίες κυνόφιλους κυνηγούς έχει κατακτήσει και ευρωπαϊκά αλλά και διεθνώς το σεβασμό και την αναγνωρισιμότητα, κατακτώντας τίτλους και εύσημα που τιμούν την πατρίδα μας σε όλα τα διεθνή κυνοφιλικά φόρουμ;

Από που παίρνετε αυτό το δικαίωμα και ποια ηθική, αξιακή και πολίτικη θέση και στάση σας δικαιολογεί τέτοιες επαίσχυντες αποφάσεις;

Κύριοι της κυβέρνησης θεσμικό πλαίσιο για τον έλεγχο των δεσποζόμενων και αδέσποτων ζώων υπάρχει και μάλιστα πολύ αυστηρό. Εφαρμόστε το. Είμαστε εδώ πρόθυμοι με τα θεσμικά μας όργανα (κυνηγετικές οργανώσεις, θηροφυλάκη) να βοηθήσουμε και να συμβάλλουμε όπως επανειλημμένα το έχουμε αποδείξει προς αυτή την κατεύθυνση.

Πολίτικη βούληση απαιτείται, διάλογος με όλες τις πλευρές και όχι με κέντρα παραπλάνησης και παραπληροφόρησης με δήθεν φιλοζωικό πρόσημο αλλά με πρακτικές άκρως αντιφιλοζωϊκές. Τέτοιες πρακτικές δεν οδηγούν πουθενά και μάλιστα δημιουργούν τεράστιες παρενέργειες που στο τέλος πληρώνουμε όλοι μας».

Το ΔΣ του Κυνηγετικού Συλλόγου Πρέβεζας


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Συνεδριάζει η Διακομματική επιτροπή για τις Ευρωεκλογές

16/04/2024, 1:06 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Με άρωμα Πρέβεζας στο MEGA Channel και στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο»

16/04/2024, 12:54 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Φιλοσοφικό Καφενείο Πρέβεζας συναντά τον Κώστα Γανωτή

16/04/2024, 12:50 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αγωγή της Εθνικής Τράπεζας στον Δήμο Πάργας – Βαριά εκτεθειμένοι πολιτικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες

16/04/2024, 12:35 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites