Μήνυμα του προέδρου της ΕΑΑΣ Πρέβεζας για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου

Μήνυμα του προέδρου της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού Παραρτήματος Πρέβεζας

25 Μαρτίου ανήμερα του Ευαγγελισμού, με τη χαρμόσυνη είδηση της επικείμενης γέννησης του Ιησού Χριστού, τιμούμε και γιορτάζουμε τον ξεσηκωμό των υπόδουλων Ελλήνων, κατά του Τούρκου δυνάστη, για ελευθερία και αυτοδιάθεση. Φέτος συμπληρώνονται 200 χρόνια από τη κήρυξη της Ελληνικής επανάστασης, σταθμού στην ιστορία τού νεότερου Ελληνισμού, που οδήγησε μετά από 400 χρόνια, στη δημιουργία τού Ελληνικού κράτους. Ο ξεσηκωμός των Ελλήνων δεν υποκινήθηκε από κάποια κοινωνική τάξη, ούτε από σύγκρουση κοινωνικών συμφερόντων, δεν αποσκοπούσε σε πολιτειακή αλλαγή ή στην απομάκρυνση ανίκανων ηγετών, όπως συνέβαινε στα περισσότερα κινήματα της εποχής. Αντίθετα η μόνη επιδίωξη ήταν η απελευθέρωση του έθνους. Ελλάδα δεν υπήρχε. Με μοναδικό εφόδιο «τής καρδιάς το πύρωμα» ένας αγράμματος, φτωχός και κατατρεγμένος λαός τόλμησε να υψώσει το ανάστημά του και αγωνίστηκε για να ελευθερωθεί.  Οι αγωνιστές τού ’21 κατάλαβαν ότι το ένδοξο παρελθόν, τούς δημιουργούσε υποχρεώσεις για το μέλλον του τόπου τους και μόνοι τους αποφάσισαν να ξεσηκωθούν, να ανάψουν τη φλόγα για την ελευθερία της πατρίδας. Αγωνιστές, έμποροι, ναυτικοί, άνθρωποι των γραμμάτων, πολιτικοί, ενωμένοι πέτυχαν το θαύμα. Ήταν μία εθνική επανάσταση η οποία δημιούργησε εθνικό κράτος

Σήμερα έχουμε να αντιμετωπίσουμε προκλήσεις τόσο σε εθνικό, αλλά και οικονομικό επίπεδο, προκλήσεις που θέτουν σε απειλή το μέλλον των παιδιών μας. Με σεβασμό στο παρελθόν και τον αγώνα των προγόνων μας, πρέπει να σχεδιάσουμε το μέλλον, προβληματισμένοι από τα λάθη που σίγουρα έγιναν, ώστε να μην τα επαναλάβουμε. Όλοι μας να δώσουμε έναν ακόμη αγώνα, ενωμένοι, βασισμένοι στις δικές μας δυνάμεις.  Δεν έχουμε πολλές επιλογές αλλά μόνο μία. Να προχωρήσουμε μπροστά. 

Ζήτω η Ελλάδα! Ζήτω το Έθνος! Χρόνια Πολλά! 

Λγος (ΤΘ) ε.α. Ιωάννης Γιώτης Πρόεδρος Τ.Σ. / Ε.Α.Α.Σ. Παράρτημα Πρέβεζας

Ετικέτες:


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Κυνηγούσε παράνομα νύχτα στην Αηδονιά Πάργας

29/07/2021, 11:27 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Επανεκκίνηση Εστίασης: Δυνατότητα υποβολής νέας αίτησης χρηματοδότησης για τις επιχειρήσεις που απορρίφθηκαν.

29/07/2021, 10:59 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Πρόλαβαν τα χειρότερα στη Νέα Κερασούντα

28/07/2021, 9:09 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Μερική ικανοποίηση για την επανέναρξη 2ήμερης εφημέρευσης από το Κέντρο Υγείας Φιλιππιάδας

28/07/2021, 8:33 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Φωτιά σε σπίτι στον Πνευματικό Φάρο

28/07/2021, 3:26 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Self και rapid tests: Τι ισχύει για τον Αύγουστο

28/07/2021, 1:55 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites