Κώστας Μπάρκας: Ένα συνεχές μπρος – πίσω τα μέτρα που ανακοινώνει η Κυβέρνηση

«Το ΕΣΥ θα έπρεπε να είναι η ναυαρχίδα και η πρώτη κουβέντα η οποία θα κάνουμε όλοι μας. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει για την κυβέρνηση, γεγονός που φαίνεται από ότι το ΕΣΥ εδώ και ένα χρόνο είναι σε δεύτερη μοίρα», ήταν η τοποθέτηση του Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Νομού Πρέβεζας, Κώστα Μπάρκα, στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του Τηλεοπτικού Σταθμού Antenna. Ο κ. Μπάρκας σημείωσε επίσης, «Δεν έγινε καμία ενίσχυση του ΕΣΥ, παρότι έχουμε ένα τρίτο κύμα πανδημίας, το οποίο είναι συνέχεια ουσιαστικά του δευτέρου και την παράταση του lockdown τον Φλεβάρη. Παρατηρείται μία κοινωνία, στην οποία δεν γίνονται μαζικά τεστ, κάτι το οποίο ζητούσε η Αντιπολίτευση, σε χώρους εργασίας, στα μέσα μαζικής μεταφοράς, εκεί που συνωστίζεται ο κόσμος, δεν έχουμε τεστ και τώρα η Κυβέρνηση ανακοινώνει τα Self Test, στα οποία αντιδρούν διάφοροι, ενώ δευτερευόντως έχουμε την επίταξη ιατρών στην Αθήνα, την ώρα που το ΕΣΥ καταρρέει. Δεν διαφωνούμε με την επίταξη, πλην όμως θα έπρεπε να είχε γίνει πολύ νωρίτερα, τουλάχιστον έξι μήνες πριν, είτε στη Θεσσαλονίκη είτε στην Αθήνα, γνωρίζοντας τι πρόκειται να συμβεί. Η Κυβέρνηση είχε όλο τον χρόνο από πέρυσι και όλη την διάθεση από την Αντιπολίτευση να κάνει προσλήψεις και δεν έκανε ούτε μια πρόσληψη στο ΕΣΥ, ενώ εμείς λέμε ότι είναι η ναυαρχίδα του Συστήματος Υγείας της χώρας. Έχουμε μία αποτυχούσα Κυβέρνηση, όσον αφορά την πανδημία.». Ερωτώμενος και για τα self test ο κ. Μπάρκας άφησε αιχμές τονίζοντας «Η κυβέρνηση κάνει μπρος – πίσω. Ανακοινώνει self test, τα οποία θα τα πληρώνει ο ιδιώτης, τελικά δεν θα τα πληρώνει ο ιδιώτης. Δεν ανακοινώνει πλατφόρμα στην οποία θα ανακοινώνεται το κρούσμα, τελικά ανακοινώνει πλατφόρμα. Βγαίνει ο αρμόδιος Υπουργός και λέει δεν θα ανακοινώνουμε, τελικά θα ανακοινώνεται μόνο στον ασθενή. Έχουμε πάθει παράκρουση, καθώς τα τεστ δεν γίνονται ώστε να ανακοινώνεται μόνο στον ιδιώτη αν νοσεί. Όπως άλλωστε αναφέρουν οι ειδικοί, η ενδοοικογενειακή διασπορά είναι το πρόβλημα. Αυτό λοιπόν που θα έπρεπε να κάνει η κυβέρνηση είναι μαζικά τεστ, να μην ανακοινώνει covid-free περιοχές, να ξέρει που είναι ο ιός. Όσα έχει κάνει είναι λάθος.».

Κλείνοντας την τοποθέτησή του ο κ. Μπάρκας, απαντώντας στις νύξεις της κυβέρνησης περί διχαστικού λόγου τόνισε «Είναι πέρα και έξω από εμάς αυτό. Εμείς δεν κάνουμε κριτική από αριστερά. Εμείς αυτό που λέμε είναι, πώς θα μπορέσουμε να διαχειριστούμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Ο ΣΥΡΙΖΑ, παρά τις δεσμεύσεις που είχε από την τρόικα, έκανε προσλήψεις, ενώ δεν έκλεισαν νοσοκομεία, σε αντίθεση με την Νέα Δημοκρατία η οποία έχει κλείσει και ιδιωτικοποιήσει νοσοκομεία. Εμείς δεν κάνουμε αριστερή κριτική, αυτό που λέμε είναι πρώτον να ενισχύσουμε το ΕΣΥ με ιατρούς και προσωπικό και δεύτερον, η επίταξη που λέει η Νέα Δημοκρατία δεν είναι επίταξη, στην ουσία παρακαλάει τους ιατρούς να μπουν στο δημόσιο και να βοηθήσουν. Δεν θα μπω στη διαδικασία να αναλύσω τις προτάσεις μας, η Νέα Δημοκρατία δεν μας άκουσε καθόλου.». 

Δείτε σχετικά στο παρακάτω video:


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites