Ανάπτυξη Τώρα: Η Πρέβεζα θα πρέπει να γιορτάσει τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης με ενότητα και εμπιστοσύνη στους Πρεβεζάνους καλλιτέχνες

Ανακοίνωση της Δημοτικής Παράταξης “Ανάπτυξη Τώρα”

Τις τελευταίες ημέρες δημιουργήθηκε με αφορμή την πρόσκληση ενός αμφιλεγόμενου street art δημιουργού από τον Πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Καμαρίνας, ένας διχασμός της τοπικής κοινωνίας. Μία κατάσταση που ανέδειξε ένα πολύ σοβαρό ζήτημα για το Δήμο της Πρέβεζας, το οποίο η “Ανάπτυξη Τώρα” θεωρεί ότι οφείλεται σε έλλειψη σχεδιασμού και συντονισμού από την πλευρά της δημοτικής αρχής.

Μία τόσο σημαντική επέτειος για όλη την Ελλάδα, μία επέτειος που ενώνει τους απανταχού Έλληνες και θα πρέπει αναλόγως να εορτάζεται, έχει αφεθεί στην αδιαφορία και στα “επικοινωνιακά σόου” από την πλευρά της δημοτικής αρχής. Η διαβούλευση που έγινε στη Θεοφάνειο έμεινε… διαβούλευση. Και εκεί εντοπίζει η παράταξή μας το μείζον πρόβλημα.

Ο συμβολισμός της θυσίας του Ζαλόγγου δεν είναι υπόθεση της Τ.Κ. Καμαρίνας. Δεν είναι υπόθεση του Δήμου Πρέβεζας, ούτε καν μόνο της Ελλάδας. Ο συμβολισμός της θυσίας του Ζαλόγγου είναι παγκόσμια υπόθεση και δεν πρέπει να το ξεχνάμε αυτό. Πρόκειται για κάτι που κάνει γνωστή την Ελλάδα στα πέρατα της υφηλίου.

Η “Ανάπτυξη Τώρα” προφανώς δεν έχει κανένα πρόβλημα με τα πρόσωπα των ηρώων της Ελληνικής Επανάστασης και με ανάλογες πρωτοβουλίες. Η “Ανάπτυξη Τώρα” προφανώς και τάσσεται σταθερά και αταλάντευτα ενάντια σε εκφραστές ρατσιστικών και ναζιστικών μηνυμάτων και το περιεχόμενό τους.

Η ουσία των εορτασμών των 200 ετών της Ελληνικής Επανάστασης όμως είναι πρώτα και κύρια η ενότητα των δημοτών και η ιστορική μνήμη.

 

Η “Ανάπτυξη Τώρα” προτείνει:

-Να δώσει εμπιστοσύνη ο Δήμος Πρέβεζας στους τοπικούς καλλιτέχνες για τους εορτασμούς των 200 ετών, καθώς έχουν αποδείξει πως με τις καλαίσθητες και πρωτότυπες δημιουργίες τους παράγουν πολιτισμό. Ήδη η Επιτροπή «ΠΡΕΒΕΖΑ 1821-2021 «ΙΣΤΟΡΙΑ-ΜΝΗΜΗ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» με τον κ. Γαλάνη έχουν προχωρήσει σε ορισμένες εξαιρετικές δημιουργίες σε καταστήματα της Πρέβεζας.

-Να συμφωνηθεί από κοινού με τις τοπικές κοινότητες ένα πλαίσιο παρεμβάσεων, ώστε αφενός να μην κάνει ο καθένας ότι θέλει και αφετέρου να αποφευχθούν και πάλι καταστάσεις που διχάζουν.

-Να καταρτιστεί ένας αναλυτικός χάρτης δράσεων για το Δήμο Πρέβεζας, είτε συμφωνεί είτε όχι η Επιτροπή “Ελλάδα 2021” σε συνεργασία με όλους τους συλλόγους και τους φορείς.

-Να δοθεί έμφαση στην προώθηση και καταγραφή της τοπικής ιστορίας.

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΡΑ

                           ΝΙΤΣΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ            ΑΜΑΡΑΝΤΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

ΝΤΟΝΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ          ΣΤΥΛΟΣ ΙΩΣΗΦ           ΛΟΥΦΕΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Υπήρχε και συνεργός στην υπόθεση με τα “μάγια” – Ταυτοποιήθηκε από την της Ασφάλεια

24/04/2024, 11:21 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναδείχτηκε ο οριστικός ανάδοχος για το έργο ανακαίνισης- εκσυγχρονισμού Νοσοκομείου Πρέβεζας

23/04/2024, 11:21 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

«Μια ιστορία για το ταξίδι της γραφής και του βιβλίου» ταξίδεψε στο 4ο Γυμνάσιο Πρέβεζας

23/04/2024, 11:13 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Τμήμα Πρέβεζας του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων πραγματοποιεί εκδήλωση και σας προσκαλει

23/04/2024, 10:57 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αλωνίζει στο Μαξίμου ο Καββαδάς – Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό για τον αγωγό ύδρευσης Πρέβεζας – Άρτας – Λευκάδας

23/04/2024, 10:49 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

ΠΡΕΒΕΖΑ: Η 24χρονη γάτα που ήθελε να αποχαιρετήσει τον αγαπημένο της άνθρωπο πριν φύγει η ίδια

23/04/2024, 10:27 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Χάλκινο μετάλλιο για την Κυριακή Τσαούση στα 400 μ. με εμπόδια των Πανελλήνιων Σχολικών Αγώνων Στίβου

23/04/2024, 9:57 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Λογοδοσία για την αγωγή της Εθνικής Τράπεζας από τον Δήμαρχο Πάργας

23/04/2024, 9:44 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites