Ακυρώθηκαν οι διαγωνισμοί για τον οδοφωτισμό σε Πρέβεζα και Γιάννενα

Με απόφαση της Αρχής Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών ακυρώθηκαν οι διαγωνισμοί που αφορούν στον οδοφωτισμό των Δήμων Ιωαννιτών και Πρέβεζας, με Σύμβαση Ενεργειακής Απόδοσης (ΣΕΑ).

Το σκεπτικό της απόφασης δικαιώνει τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης του Δήμου Πρέβεζας, οι οποίες αντέδρασαν στην πλειοψηφία τους, σθεναρά στον εν λόγω διαγωνισμό (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΔΩ), αφού κάνει λόγο για ασάφειες και ελλείψεις στις τεχνικές προδιαγραφές που καθιστούν μη νόμιμη και ακυρωτέα τη διακήρυξη.

Στην ανακοίνωση της για την εξέλιξη αυτή η Περιφέρεια Ηπείρου αναφέρει :

Η Περιφέρεια Ηπείρου έλαβε γνώση των αποφάσεων  της Αρχής Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών για την ακύρωση   των διαγωνισμών που αφορούν στον οδοφωτισμό των Δήμων Ιωαννιτών και Πρέβεζας με Σύμβαση Ενεργειακής Απόδοσης (ΣΕΑ). 

Δεδομένου ότι οι αιτιάσεις της Αρχής άπτονται του αντικειμένου του Τεχνικού Συμβούλου και των υποδειχθέντων από αυτόν, τέθηκαν ήδη υπόψη του ώστε ο όλος σχεδιασμός να εναρμονισθεί με τις απαιτήσεις της απόφασης το συντομότερο. 

Όσοι σπεύδουν να «πανηγυρίσουν» για την αρχική απόφαση της Αρχής ας μη βιάζονται και εάν πραγματικά ήθελαν και θέλουν να προχωρήσει το έργο, όφειλαν και οφείλουν να καταθέσουν τις παρατηρήσεις τους στην Περιφέρεια η οποία προετοίμασε τη διακήρυξη του έργου.  

Εκτιμούμε ιδιαίτερα την προσπάθεια που κατέβαλε για την υλοποίηση του προγράμματος ELENA η κ. Τατιάνα Καλογιάννη, από τη θέση της Αντιπεριφερειάρχη Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας Ηπείρου και θεωρούμε ότι η ίδια, έχοντας άμεση γνώση των τεχνικών λεπτομερειών, υπό τις οδηγίες της οποίας άλλωστε ενήργησε ο Τεχνικός Σύμβουλος, καθόν χρόνο ήταν αρμόδια Αντιπεριφερειάρχης, είχε έναν επιπλέον λόγο για να συμβάλλει στην ομαλή διεξαγωγή του διαγωνισμού και στην υλοποίηση του έργου. 

Τόσο η Περιφέρεια Ηπείρου, όσο και ο Δήμος Ιωαννιτών στην όλη διαδικασία ακολούθησαν τις οδηγίες του Τεχνικού Συμβούλου, έχοντας ως βασική αρχή τη διεξαγωγή ενός διαγωνισμού  με την ευρύτερη δυνατή συμμετοχή  και αυτός είναι ένας από τους λόγους που είχε προκαλέσει το ενδιαφέρον όλων   των εταιριών του κλάδου. 

Στην ίδια κατεύθυνση, με απόλυτη διαφάνεια, θα κινηθούμε και στη συνέχεια, ώστε το έργο να υλοποιηθεί κατά τον πλέον επωφελή τρόπο για το Δήμο Ιωαννιτών, για το Δήμο Πρέβεζας  και τους πολίτες γενικότερα. 

Ετικέτες:


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Τα πεπραγμένα του Αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας το 2020

16/04/2021, 7:17 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Ζωντανά στο youtube η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ζηρού

16/04/2021, 6:53 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Κώστας Μπάρκας: Εκτός της επιδότησης από την πολιτεία, για την αγορά ηλεκτρονικού εξοπλισμού, οι σπουδαστές των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού

16/04/2021, 6:47 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Ανακοίνωση Πολιτικής Προστασίας Δήμου Ζηρού για καθαρισμούς οικοπέδων ενόψει της αντιπυρικής περιόδου

16/04/2021, 6:40 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Διανομή ΤΕΒΑ σε Καναλάκι και Πάργα

16/04/2021, 6:16 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρωτοποριακή υπηρεσία από το Επιμελητήριο Πρέβεζας –

16/04/2021, 5:55 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites