Τηλεδιάσκεψη με τους φορείς του Τουρισμού της Πρέβεζας

Τα σημαντικά και πολύπλευρα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος του Τουρισμού, όχι μόνο ευρύτερα αλλά και ειδικότερα στον Νομό της Πρέβεζας, ενόψει και της νέας Τουριστικής Περιόδου, συζήτησε με τους φορείς του τουριστικού κλάδου στον Νομό ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, Κώστας Μπάρκας.

Η τηλεδιάσκεψη έγινε με πρωτοβουλία του κ. Μπάρκα και είχε στόχο την επικαιροποίηση των θεμάτων που αφορούν στον τουριστικό κλάδο και αποτελεί τη συνέχεια μιας σειράς κοινοβουλευτικών δράσεων, μέσω των διαδικασιών κοινοβουλευτικού ελέγχου, με στόχο την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας. 

Στην τηλεδιάσκεψη έλαβαν μέρος ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πρέβεζας, κ. Μπούρης, ο Πρόεδρος της Νέας Ένωσης Ξενοδόχων Π.Ε Πρέβεζας, κ. Χαλκίδης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πρέβεζας, κ. Ανατολιωτάκης, ο Γενικός Γραμματέας της Συνομοσπονδίας Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος (ΣΕΤΚΕ), κ. Ευθυμίου, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πάργας, κ. Παππάς, ενώ παραβρέθηκε και ο νέος Συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία Πρέβεζας, κ. Μίχας.

Κατά τη συνάντηση, αφού αναδείχθηκε ανάγλυφα η μεγάλη κρίση που διέρχεται ο κλάδος, υπήρξε μια σειρά προτάσεων, όπως η ενίσχυση των προγραμμάτων κοινωνικού τουρισμού και η εντατικοποίηση των εμβολιασμών, ώστε ο Νομός Πρέβεζας, που αποτελεί κυρίως πόλο εσωτερικού τουρισμού, να μπορέσει να έχει μια περισσότερο δυναμική παρουσία τη φετινή περίοδο, κατά την οποία εκτιμάται ότι οι επιχειρήσεις του κλάδου θα δώσουν μεγαλύτερη έμφαση στον εσωτερικό τουρισμό, καθώς δεν είναι ακόμα σαφές πως θα εξελιχθεί το εμβολιαστικό πρόγραμμα και τα υγειονομικά πρωτόκολλα στις χώρες που οι πολίτες τους προτιμούν για τις διακοπές τους την Ελλάδα. Κοινός τόπος των συμπερασμάτων της τηλεδιάσκεψης ήταν αφενός, η απαρέγκλιτη τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, ώστε να εξακολουθήσει ο Νομός της Πρέβεζας να αποτελεί ένα ασφαλή προορισμό, αφετέρου η υλοποίηση στοχευμένων προγραμμάτων ενίσχυσης του τουριστικού προϊόντος και διαμόρφωσης χρηματοδοτικών εργαλείων, από την πλευρά της πολιτείας, ώστε να προστατευθούν οι εργαζόμενοι, καθώς και οι μικρές και μεσαίες τουριστικές επιχειρήσεις. 

Ο κ. Μπάρκας από την πλευρά του, αφού ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες για τη συμβολή τους στην πραγματοποίηση της τηλεδιάσκεψης, επισήμανε ότι τα πορίσματα της συνάντησης θα μεταφερθούν με όλα τα πρόσφορα μέσα κοινοβουλευτικού ελέγχου στους αρμόδιους φορείς, όπως το Υπουργείο Τουρισμού και ο ΕΟΤ, ενώ παράλληλα διαβεβαίωσε ότι είναι στη διάθεση, συμμετέχοντας ενεργά, σε οποιαδήποτε κίνηση, η οποία να έχει στόχο την προστασία και την ανάπτυξη του Νομού. 


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites