Συνάντηση της Λαϊκής Συσπείρωσης με το σωματείο ΟΤΑ Πρέβεζας με θέμα την πολιτική διαχείρισης των απορριμμάτων

Χθες 05/02/2021 εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Πρέβεζας, πραγματοποίησαν συνάντηση με το σωματείο εργαζομένων ΟΤΑ Πρέβεζας με αντικείμενο συζήτησης  την πολιτική διαχείρισης  των στερεών αποβλήτων που υλοποιεί ο Δήμος Πρέβεζας ακλουθώντας τον γενικότερο σχεδιασμό της Περιφέρειας Ηπείρου, σε πλήρη ευθυγράμμιση με τις πολιτικές των ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΕΕ για τα απορρίμματα.

Στην ανακοίνωση της η Λαϊκή Συσπείρωση αναφέρει:

“Στη συνάντηση αυτή καταδείχτηκε ξεκάθαρα πως η πολιτική που μετατρέπει τα απορρίμματα σε εμπόρευμα είναι μια πολιτική επιζήμια για την τσέπη των Δημοτών. Είναι μια πολιτική που ξεκίνησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δημιουργώντας στα Ιωάννινα, με την μορφή ΣΔΙΤ, ένα από τα πέντε εργοστάσια διαχείρισης στερεών αποβλήτων. 

Είναι μια πολιτική στην οποία ενώ όλες οι υποδομές ( σταθμοί μεταφόρτωσης, εργοστάσιο ) φτιάχτηκαν σχεδόν αποκλειστικά   με κρατικό χρήμα, τα αφεντικά θα είναι επιχειρηματίες με ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα το 80% της μέγιστης ποσότητας που μπορεί να διαχειριστεί το εργοστάσιο και μάλιστα για 25 χρόνια!

Η Λαϊκή συσπείρωση Πρέβεζας αφού άκουσε του προβληματισμούς και τις τοποθετήσεις  των μελών του ΔΣ δηλώνει πως στέκεται στο πλευρό των εργαζομένων ,πως υιοθετεί αυτούσιο το διεκδικητικό τους πλαίσιο , και πως θα παλέψει μαζί τους για:

  • Κατάργηση του ανταποδοτικού χαρακτήρα της διαχείρισης απορριμμάτων.
  • ΟΧΙ, στις ΣΔΙΤ, στις συμβάσεις παραχώρησης, σε κάθε είδους ιδιωτικοποίηση- εμπορευματοποίηση των σκουπιδιών. 
  • Να γίνεται ορθολογική μεταφορά των ΑΣΑ μέσω των σταθμών μεταφόρτωσης
  • Οι Δήμοι να υλοποιήσουν άμεσα  -και να απαιτήσουν χρηματοδότηση-  προγράμματα μείωσης του όγκου των αποβλήτων, προγράμματα ανακύκλωσης με διαλογή στην πηγή σε χωριστά ρεύματα των συσκευασιών, των μετάλλων, του έντυπου χαρτιού καθώς και του οργανικού κλάσματος (βιοαποβλήτων) με κομποστοποίηση.  
  • Διασφάλιση όλων των εργαζόμενων χωρίς όρους και προϋποθέσεις, με πλήρη εργασιακά δικαιώματα και εξασφάλιση όλων, χωρίς εκπτώσεις, των όρων υγιεινής και ασφάλειας της εργασίας μας.                                                                                                                                               Ουσιαστική αναβάθμιση των Υπηρεσιών Καθαριότητας, μαζί και των άλλων Υπηρεσιών των δήμων, σε υποδομές, εξοπλισμό, έμψυχο δυναμικό.                                                                                                     
  • Όχι στη μετατόπιση των βαρών στις πλάτες των λαϊκών στρωμάτων μέσα από τα ανταποδοτικά τέλη και τα άλλα «οικονομικά εργαλεία». Το κόστος που συνεπάγεται ο εκσυγχρονισμός της διαχείρισης των απορριμμάτων, να καλυφθεί με κεντρικούς δημόσιους πόρους που θα προκύψουν από την πρόσθετη φορολόγηση του κεφαλαίου.
  • Επιστροφή στους Δήμους των παρακρατηθέντων πόρων παρελθόντων ετών.
  • Χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό για το σύνολο των Υπηρεσιών των Δήμων.
  • Προσλήψεις στους Δήμους με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό σε μόνιμες θέσεις εργασίας με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα”.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites