Πρεβεζάνικα Χρονικά : Κυκλοφορεί σε 200 αντίτυπα το νέο τεύχος του περιοδικού

Το Τμήμα Πολιτισμού Δήμου Πρέβεζας, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Πρέβεζας και η Ομάδα Εργασίας για τις Περιοδικές Εκδόσεις, με ιδιαίτερη χαρά παραδίδουν στο αναγνωστικό κοινό το νέο τεύχος του περιοδικού Πρεβεζάνικα Χρονικά

Το 55ο-56ο τεύχος των Πρεβεζάνικων Χρονικών που μόλις κυκλοφόρησε, περιλαμβάνει άρθρα και μελέτες που καλύπτουν βιβλιογραφικά ενότητες όπως: Αρχαιολογία, Ιστορία, Λαογραφία, Φιλοσοφία, Γλωσσολογία και Λογοτεχνία. 

Δημοσιεύονται άρθρα, μελέτες και ποιήματα των:

π. Ηλία Καραλή, Δημοσθένη Δόνου, Νίκου Δ. Καράμπελα, Ελευθερίου Βέτσιου, Γιώργου Μουστάκη, Σπύρου Σουμαλεύρη, Κωνσταντίνου Κωστούλα, Βικτωρίας Τζούρου & Σπυρίδωνα Σκλαβενίτη, Σπύρου Ιωνά, Νεκτάριου Θάνου, Θανάση Γ. Ανωγιάτη, Σπυρίδωνα Ντρίκου, Πάνου Μουρεζίνη, Κοσμά Κοψάρη, Θέμη Κατωγιάννη, Ρούλας Γαλάνη, Βασιλείου Μπότσιου, Σπύρου Κατσίμη, Σπυριδούλας Γεωργοκίτσου, και π. Θεοδόσιου Μπαρτζούχου.

Το εξώφυλλο και το οπισθόφυλλο του περιοδικού κοσμούν φωτογραφίες του πρεβεζάνου καλλιτέχνη φωτογράφου και γραφίστα Σπύρου Βαγγελάκη.

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Πρέβεζας, παρά τις δύσκολες οικονομικές αλλά και τις πρωτόγνωρες υγειονομικές συνθήκες, μέσα από την έκδοση του περιοδικού συνεχίζει να αναδεικνύει και να καταγράφει σημαντικές και άγνωστες, πολλές φορές, πτυχές της ιστορικής, κοινωνικής, λαογραφικής και πολιτιστικής παράδοσης της Πρέβεζας και της ευρύτερης περιοχής, δημιουργώντας ένα σημαντικό βιβλιογραφικό εργαλείο για τους ερευνητές και μελετητές της τοπικής δημιουργίας, αλλά και για κάθε πολίτη της Πρέβεζας και όχι μόνο.

Καλούμε τους συμπολίτες μας, τους αναγνώστες και τους βιβλιόφιλους να αγκαλιάσουν και να στηρίξουν την εκδοτική προσπάθεια του Δήμου Πρέβεζας και της Δημοτικής Βιβλιοθήκης του, στηρίζοντας ένα περιοδικό με πανελλαδική απήχηση και από τα ελάχιστα που συνεχίζουν το ταξίδι τους στον χώρο των περιοδικών εκδόσεων.

Ο τόμος 55-56 των Πρεβεζάνικων Χρονικών κυκλοφόρησε σε 200 αντίτυπα, 352 σελίδων, με άριστη σελιδοποίηση, εκδοτική και φιλολογική επιμέλεια. Διατίθενται από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πρέβεζας αντί του ποσού των 15 ευρώ ο τόμος.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites