Γραφείου Κινηματογράφου στην Ήπειρο

Η Περιφέρεια Ηπείρου αρωγός για την προσέλκυση κινηματογραφικών περιοχών στην περιοχή  (4η συνάντηση εργασίας της Περιφέρειας Ηπείρου με το εταιρικό σχήμα του έργου CIAK)

Με την καθοριστική συμβολή της Περιφέρειας Ηπείρου, ολοκληρώνεται σε λίγες μέρες το έργο CIAK το οποίο υλοποιείται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας INTERREG μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας [Interreg V-A Greece – Italy] 2014-2020, ενώ στις 23 Φεβρουαρίου λαμβάνει χώρα το 4ο Project Meeting  που οργανώνεται με ευθύνη της .

Την συνάντηση εργασίας (4th Project Meeting) θα χαιρετίσουν εκπρόσωποι της Διαχειριστικής Αρχής. Ο επικεφαλής εταίρος, δηλαδή, εκπρόσωπος του Apulia Film Commission θα παρουσιάσει τα αποτελέσματα του έργου και το κλείσιμο αυτού. Στη συνέχεια ο κάθε εταίρος (Περιφέρεια Ηπείρου, Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, Πανεπιστήμιο Ιονίων Νήσων – Τμήμα Ήχου και Εικόνας) θα κάνει μια σύντομη παρουσίαση των ενεργειών που έγιναν στο πλαίσιο του έργου καθώς και των αποτελεσμάτων αυτών. 

Η Περιφέρεια Ηπείρου στο πλαίσιο των στόχων και  των δράσεων του έργου CIAK,  ανέλαβε να προσεγγίσει  με ολοκληρωμένο τρόπο την δυνατότητα και τα οφέλη από την δημιουργία του Epirus Film Office, ενός Γραφείου Κινηματογράφου στη Ήπειρο, συντάσσοντας σχετική μελέτη και δημιουργώντας τις  βάσεις για τη λειτουργία του πρώτου  Γραφείου Κινηματογράφου στην Ήπειρο (Epirus Film Office). Τέθηκaν ακόμη  σε λειτουργία, η αντίστοιχη ιστοσελίδα (https://epirusfilmoffice.eu) με ενσωματωμένους οδηγούς παραγωγής (Production Guide)  και τοποθεσιών (Location Guide) . Και οι δύο οδηγοί αποτελούν χρήσιμο εργαλείο για τους παραγωγούς και όσους εργάζονται στον οπτικοακουστικό τομέα σε περίπτωση παραγωγής μιας ταινίας στην Ήπειρο. 

Η Περιφέρεια Ηπείρου επίσης συνείσφερε με τον δικό της σημαντικό τρόπο, στην δημοσιότητα του προγράμματος CIAK. Η πρώτη εκδήλωση δημοσιότητας πραγματοποιήθηκε τον Ιούλιο στα Ιωάννινα. Η δεύτερη έλαβε χώρα στις 18 Σεπτεμβρίου ως εναρκτήρια εκδήλωση για το διήμερο Φεστιβάλ κινηματογραφικού περιεχομένου το οποίο πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στην Ακρόπολη Ιτς Καλέ, στα Ιωάννινα στις 19 και 20 Σεπτεμβρίου του 2020.

Η λειτουργία του Epirus Film Office θα αποτελέσει τον βασικό αρωγό για την προσέλκυση κινηματογραφικών περιοχών στην περιοχή αλλά και την υποστήριξή τους καθ’ όλη τη διάρκεια αυτών εφόσον πραγματοποιηθούν.

Λίγα λόγια για το έργο «CIAK»

Γενικός στόχος του έργου είναι να προωθήσει την αξιοποίηση των εμπλεκόμενων περιοχών της Απουλίας και των Ελληνικών Περιφερειών με την εφαρμογή πρωτοβουλιών που συνδέονται με τον οπτικό-ακουστικό τομέα όπως η δημιουργία Film Offices, η διοργάνωση κινηματογραφικών φεστιβάλ και εργαστηρίων σεναριογραφίας και η παραγωγή ταινιών μικρού μήκους. Έτσι δημιουργείται η ευκαιρία για τις περιοχές αυτές να γίνουν ευρύτερα γνωστές και να αναδειχθεί η ελκυστικότητα των τόπων, καθώς και η ιστορική και φυσική ομορφιά τους ως καταλύτες για την τουριστική τους ανάπτυξη.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΗΠΕΙΡΟΣ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Γιάννινα: Κλείνει Δημοτικό Σχολείο λόγω κρουσμάτων στρεπτόκοκκου

28/02/2024, 2:42 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Η μαγεία της ορεινής Ηπείρου σε ένα βίντεο

01/01/2024, 1:38 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Δημιουργία Συμμαχίας για τον Αμβρακικό

23/11/2023, 8:40 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Διαβούλευση για την ΟΧΕ «Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα, στη Φύση και στον Πολιτισμό στην Ήπειρο» στη ΠΠ 2021-2027

23/11/2023, 8:28 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην Ήπειρο – Συστάσεις στους πολίτες από την Περιφέρεια

21/11/2023, 3:07 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Νέες απόπειρες απάτης για δήθεν εξόφληση λογαριασμών από την Περιφέρεια Ηπείρου

21/11/2023, 3:00 μμ

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ

Εκδήλωση ενάντια στη χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων στην Άρτα

24/10/2023, 7:54 μμ

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ

Πλήθος κόσμου στη Ροδαυγή Άρτας για την 13η Γιορτή Κάστανου

23/10/2023, 4:20 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites