Το Σάββατο η τηλεδιάσκεψη για την αξιοποίηση της Τεχνητής Λίμνης του Φράγματος Πουρναρίου και της παραλίμνιας περιοχής

Με πρωτοβουλία του προέδρου του Επιμελητηρίου Άρτας κ. Ιωάννη Γκολομάζου και της Συντονιστικής Επιτροπής της «Ομάδας  Πρωτοβουλίας Πολιτών για την Αξιοποίηση της Παραλίμνιας περιοχής Φράγματος Πουρναρίου» θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2021 στις 11.00 το πρωί τηλεδιάσκεψη  με θέμα «Αξιοποίηση της Τεχνητής Λίμνης του Φράγματος Πουρναρίου και της παραλίμνιας περιοχής. 

Στην τηλεδιάσκεψη έχουν κληθεί να συμμετάσχουν ο Υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής  κ. Γιώργος  Στύλιος, οι βουλευτές Άρτας κα Ολγα Γεροβασίλη και κ. Χρήστος Γκόκας, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου  κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Άρτας κ. Βασίλης Ψαθάς, οι  θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες κ. Ιωάννης Κατέρης και κα Αναστασία Σίμου, οι Δήμαρχοι Αρταίων κ. Χρήστος Τσιρογιάννης, Γ. Καραϊσκάκη, κ. Περικλής Μίγδος, Κ.Τζουμέρκων, κ. Χρήστος Χασιάκος και Ν. Σκουφά, κα Ροζίνα Βαβέτση, οι Περιφερειακοί σύμβουλοι Άρτας και οι επικεφαλής όλων των παρατάξεων των Δήμων της ΠΕ Άρτας.

Στόχος ο συντονισμός και η συνεργασία όλων των εμπλεκομένων φορέων τοπικής αυτοδιοίκησης, των βουλευτών του Επιμελητηρίου και των ενεργών πολιτών  της Άρτας για την εκπόνηση ενός ολοκληρωμένο σχεδίου ανάπτυξης, διαχείρισης και ανάδειξης της τεχνητής λίμνης και της παραλίμνιας ζώνης, καθώς και  η αναζήτηση και εξασφάλιση των απαιτούμενων, από ευρωπαϊκά & εθνικά κονδύλια, πόρων. 

Κοινή πεποίθηση της πλειοψηφίας των επικεφαλής των φορέων της περιοχής, όπως αυτή προέκυψε από τις διερευνητικές συναντήσεις, που πραγματοποίησε η Ομάδα Πρωτοβουλίας Πολιτών το προηγούμενο διάστημα, με βουλευτές και δημάρχους της περιοχής είναι πως κατ’ αρχάς θα πρέπει να υποβληθεί Κοινή Πρόταση στο νέο ΕΣΠΑ ή το Ταμείο Ανάκαμψης, για την χρηματοδότηση Ολοκληρωμένης μελέτης και των απαιτούμενων έργων υποδομής για την εξασφάλιση της προσβασιμότητας στην παραλίμνια περιοχή, την αξιοποίηση του φυσικού περιβάλλοντος, την καλύτερη διαχείριση των παραγωγικών πόρων της περιοχής (π.χ. υδροδότηση) την ανάδειξη και τουριστική αξιοποίηση της λίμνης Πουρναρίου. 

Με δεδομένο το ιδιαίτερο φυσικό κάλλος της λίμνης και της παραλίμνιας ζώνης και των ιδιαίτερων κλιματολογικών συνθηκών, που επικρατούν στην περιοχή, ο τόπος θα μπορούσε να αναδειχθεί σε έναν νέο φυσιολατρικό- τουριστικό προορισμό με υπερτοπικό χαρακτήρα και να συμβάλλει τα μέγιστα στην τόνωση της τοπικής οικονομίας.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΗΠΕΙΡΟΣ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Γιάννινα: Κλείνει Δημοτικό Σχολείο λόγω κρουσμάτων στρεπτόκοκκου

28/02/2024, 2:42 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Η μαγεία της ορεινής Ηπείρου σε ένα βίντεο

01/01/2024, 1:38 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Δημιουργία Συμμαχίας για τον Αμβρακικό

23/11/2023, 8:40 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Διαβούλευση για την ΟΧΕ «Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα, στη Φύση και στον Πολιτισμό στην Ήπειρο» στη ΠΠ 2021-2027

23/11/2023, 8:28 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην Ήπειρο – Συστάσεις στους πολίτες από την Περιφέρεια

21/11/2023, 3:07 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Νέες απόπειρες απάτης για δήθεν εξόφληση λογαριασμών από την Περιφέρεια Ηπείρου

21/11/2023, 3:00 μμ

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ

Εκδήλωση ενάντια στη χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων στην Άρτα

24/10/2023, 7:54 μμ

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ

Πλήθος κόσμου στη Ροδαυγή Άρτας για την 13η Γιορτή Κάστανου

23/10/2023, 4:20 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites