Πρέβεζα : Ομόφωνο ΝΑΙ από την Τοπική Κοινότητα για την Λαϊκή Αγορά

Το πρώτο ουσιαστικό βήμα για την  ίδρυση και λειτουργία λαϊκής αγοράς στην πόλη της Πρέβεζας, έγινε με την θετική γνωμοδότηση της Τοπικής Κοινότητας η οποία συνεδρίασε για το θέμα, χθες Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου μέσω τηλεδιάσκεψης.

Τους συμβούλους της Τοπικής Κοινότητας για τον κανονισμό λειτουργίας της Λαϊκής Αγοράς ενημέρωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γρηγόρης Κουμπής. Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό και επανέλαβε χθες ο κ. Κουμπής ο Δήμος Πρέβεζας προτίθεται να θεσμοθετήσει και να λειτουργήσει λαϊκή αγορά 42 θέσεων για παραγωγούς-πωλητές και για έμπορους-πωλητές σε μια αναλογία ένας προς έναν, στο ίδιο σημείο που λειτούργησε και η αγορά αγροτών στον οδό Κίτσου Τζαβέλλα, δίπλα από το δημοτικό στάδιο “Αθανασία Τσουμελέκα” κάθε Σάββατο από 7:00 έως 14:30.

Μεταξύ άλλων ο αρμόδιος αντιδήμαρχος  τόνισε πως, στόχος της δημοτικής αρχής είναι να δημιουργήσει μια λαϊκή αγορά η οποία θα μπορέσει να βοηθήσει ως επί το πλήστον τους ντόπιους παραγωγούς, οι οποίοι πλήττονται και αυτοί σοβαρά από την πανδημία. “Ευελπιστούμε ότι είναι ένα θετικό βήμα, είμαστε ίσως η μοναδική πόλη στην Ελλάδα που δεν έχουμε λαϊκή, δεν πάμε σε ακραίες λύσεις 100 και 120 θέσεων” σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ.Κουμπής.

Όπως προβλέπει ο κανονισμός λειτουργίας, στην Λαϊκής αγοράς της Πρέβεζας θα πωλούνται προϊόντα όπως, οπωροκηπευτικά, ελιές, καρύδια, όσπρια, ελαιόλαδο, μέλι, βιολογικά προϊόντα, νωπά αλιευτικά και κατεψυγμένα και είδη κηπουρικής και βιομηχανικά είδη.

Μετά τη θετική γνωμοδότηση της τοπικής κοινότητας, το θέμα θα πάει προς έγκριση από την επιτροπή λαϊκών αγορών της Περιφέρειας Ηπείρου, στη συνέχεια θα έρθει προς συζήτηση στην επιτροπή ποιότητας ζωής του δήμου και τέλος στο δημοτικό συμβούλιο. Την τελική έγκριση εφόσον το Δημοτικό Συμβούλιο Πρέβεζας αποφασίσει θετικά, θα την δώσει το αρμόδιο Υπουργείο.

 

 


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Το πρώτο ψηφιακό μουσείο για τον Αμβρακικό άνοιξε τις πόρτες του για το κοινό

27/09/2021, 12:39 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Αναστολή λειτουργίας σε όλα τα σχολεία της πόλης – Η ανοργανωσιά του Δήμου στο μεγαλείο της

27/09/2021, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Τα νέα μέτρα που ισχύουν από τη Δευτέρα 27.9 έως και τη Δευτέρα, 04.10 – Όλη η απόφαση.

27/09/2021, 9:28 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αλ. Καχριμάνης για το Τμήμα Λογιστικής : “Να λείπουν τέτοιες συζητήσεις … Δεν συζητάμε τέτοια περίπτωση”

25/09/2021, 10:30 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Η ιστορική καμπάνα του Ενετικού Πύργου του Ρολογιού να πάρει τη θέση που της αρμόζει στην ιστορία της πόλης

25/09/2021, 4:40 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Έχασε τον έλεγχο του δίκυκλου – Βρέθηκε στο έδαφος και τραυματίστηκε

25/09/2021, 4:08 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites