Πρέβεζα : Ομόφωνο ΝΑΙ από την Τοπική Κοινότητα για την Λαϊκή Αγορά

Το πρώτο ουσιαστικό βήμα για την  ίδρυση και λειτουργία λαϊκής αγοράς στην πόλη της Πρέβεζας, έγινε με την θετική γνωμοδότηση της Τοπικής Κοινότητας η οποία συνεδρίασε για το θέμα, χθες Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου μέσω τηλεδιάσκεψης.

Τους συμβούλους της Τοπικής Κοινότητας για τον κανονισμό λειτουργίας της Λαϊκής Αγοράς ενημέρωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γρηγόρης Κουμπής. Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό και επανέλαβε χθες ο κ. Κουμπής ο Δήμος Πρέβεζας προτίθεται να θεσμοθετήσει και να λειτουργήσει λαϊκή αγορά 42 θέσεων για παραγωγούς-πωλητές και για έμπορους-πωλητές σε μια αναλογία ένας προς έναν, στο ίδιο σημείο που λειτούργησε και η αγορά αγροτών στον οδό Κίτσου Τζαβέλλα, δίπλα από το δημοτικό στάδιο “Αθανασία Τσουμελέκα” κάθε Σάββατο από 7:00 έως 14:30.

Μεταξύ άλλων ο αρμόδιος αντιδήμαρχος  τόνισε πως, στόχος της δημοτικής αρχής είναι να δημιουργήσει μια λαϊκή αγορά η οποία θα μπορέσει να βοηθήσει ως επί το πλήστον τους ντόπιους παραγωγούς, οι οποίοι πλήττονται και αυτοί σοβαρά από την πανδημία. “Ευελπιστούμε ότι είναι ένα θετικό βήμα, είμαστε ίσως η μοναδική πόλη στην Ελλάδα που δεν έχουμε λαϊκή, δεν πάμε σε ακραίες λύσεις 100 και 120 θέσεων” σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ.Κουμπής.

Όπως προβλέπει ο κανονισμός λειτουργίας, στην Λαϊκής αγοράς της Πρέβεζας θα πωλούνται προϊόντα όπως, οπωροκηπευτικά, ελιές, καρύδια, όσπρια, ελαιόλαδο, μέλι, βιολογικά προϊόντα, νωπά αλιευτικά και κατεψυγμένα και είδη κηπουρικής και βιομηχανικά είδη.

Μετά τη θετική γνωμοδότηση της τοπικής κοινότητας, το θέμα θα πάει προς έγκριση από την επιτροπή λαϊκών αγορών της Περιφέρειας Ηπείρου, στη συνέχεια θα έρθει προς συζήτηση στην επιτροπή ποιότητας ζωής του δήμου και τέλος στο δημοτικό συμβούλιο. Την τελική έγκριση εφόσον το Δημοτικό Συμβούλιο Πρέβεζας αποφασίσει θετικά, θα την δώσει το αρμόδιο Υπουργείο.

 

 


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Κυκλοφόρησε επετειακό Ημερολόγιο έτους 2021 από την Επιτροπή ΠΡΕΒΕΖΑ 1821-2021 «ΙΣΤΟΡΙΑ-ΜΝΗΜΗ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ»

02/03/2021, 6:45 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συμμετοχή του Επιμελητηρίου Πρέβεζας σε Β2Β συναντήσεις στην έκθεση Τουρισμού  I.Τ.Β. στο Βερολίνο

02/03/2021, 6:40 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ριζόπουλος : “Η Περιφέρεια Ηπείρου αποκλειστικός υπεύθυνος συντήρησης της Ε.Ο Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας”

02/03/2021, 6:13 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συγκλόνισε η αδελφή του Χρήστου Μάτη – Του αστυνομικού από το Θεσπρωτικό που σκότωσε ο Δημήτρης Κουφοντίνας

01/03/2021, 7:49 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Κορωνοϊός : Η Ήπειρος πιέζεται αλλά η Πρέβεζα αντέχει.

01/03/2021, 7:01 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Ξεσηκώθηκε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παντοκράτορα για το αλσύλλιο “Κάλμπαμπα” και το άλσος της Παργινόσκαλας

01/03/2021, 6:57 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites