Μελέτη δημιουργίας παραλιακού πεζόδρομου σε όλο το μήκος του παραλιακού μετώπου της Λυγιάς

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος ΛΥΓΙΑΣ, το τελευταίο χρονικό διάστημα, με συντονισμένες ενέργειες και σε συνεργασία με τον δήμαρχο Πρέβεζας και φορέα υλοποίησης τον Δήμο Πρέβεζας κατάφεραν να εντάξουν προς χρηματοδότηση το έργο «εργασίες καθαρισμού του Αλιευτικού Καταφυγίου Λυγιάς, προϋπολογισμού 40.126,40€» στο CLLD-LEADER ΕΠΑλΘ και να υποβάλουν την πρόταση «Προμήθεια και τοποθέτηση εξοπλισμού παιδικής χαράς οικισμού Λυγιάς Τ.Κ Βράχου» η οποία τελικά θα χρηματοδοτηθεί από τον δήμο. 

Μετά από συνεργασία, συζητήσεις και πιέσεις του Πολιτιστικού Συλλόγου και του πρώην προέδρου Τ.Κ. Βράχου κ. Καλόγηρου Δημητρίου με την πρώην αντιπεριφερειάρχη Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος και Υποδομών κ Καλογιάννη, τον πρώην δήμαρχο κ. Μπαΐλη και εν συνεχεία σε συνεργασία με τον δήμαρχο Πρέβεζας Κ. Γεωργάκο, ο οποίος και κατάφερε τελικά να εντάξει στο πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης, το έργο πνοής «Ύδρευση παραλιών Βαλανιδοράχης, Λούτσας, Βράχου, Λυγιάς, Χειμαδιού, Ριζών, Καστροσυκιάς, προϋπολογισμού 5.325.000,00 €»  είναι έτοιμο προς δημοπράτηση και θα δώσει «ανάσες ζωής» σε όλη την παραλιακή ζώνη. 

Σε συνεργασία με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου και με συνεχείς συζητήσεις και πιέσεις εντάχθηκε και ήδη δημοπρατήθηκε το έργο «Κατασκευή κόμβου στην Ε.Ο. Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας (θέση Λυγιά)», προϋπολογισμού 370.000,00€. (Να τονίσουμε ότι γίνονται προσπάθειες  για την ολική αναβάθμιση της Ε.Ο. από Πρέβεζα έως Πάργα που αποτελεί πάγιο και πιο δύσκολο, ως προς την απόφαση υλοποίησης, έργο). 

O Πολιτιστικός Σύλλογος έχει καταθέσει στο δήμαρχο Πρέβεζας τοπογραφική αποτύπωση όλης της παραλιακής ζώνης της Λυγιάς και επεξεργάζονται την μελέτη δημιουργίας παραλιακού πεζόδρομου σε όλο το μήκος του παραλιακού μετώπου της Λυγιάς, στα όρια του οικισμού, με σύνδεση και του αλιευτικού καταφυγίου. Έργο που θα εκτοξεύσει τουριστικά την περιοχή.

Σε συνεργασία με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑ Πρέβεζας κ. Ζέρβα Φώτη συζητήθηκε και αποφασίστηκε η πλήρης αντικατάσταση του εξοπλισμού και η κτηριακή βελτίωση του αντλιοστασίου της Λυγιάς που για χρόνια είχε ουσιαστικά υποβαθμιστεί σε σημείο, δυστυχώς, να αποτελεί κίνδυνο για τον πληθυσμό.

Υπάρχουν και άλλες ενέργειες, που γίνονται ¨ζυμώσεις¨,  για την αναβάθμιση της περιοχής που δεν έχουν ακόμα οριστικοποιηθεί και δεν είναι προς ανακοίνωση. 

Υ.Γ. Οι σύλλογοι καταβάλλουν τεράστιες προσπάθειες για το καλό του τόπου και των κατοίκων του και καλό είναι οι όποιες προτάσεις να εξετάζονται και να λαμβάνονται πολύ σοβαρά υπόψη των φορέων γιατί αποτυπώνουν με ακριβή τρόπο τις ανάγκες και προοπτικές της περιοχής τους. 

Για το Δ.Σ.

        Ο Πρόεδρος Τα μέλη

 

Καλόγηρος Σπυρίδων Ποντίκης Κωνσταντίνος

Καλογήρου Βασιλική

Καλύβα Θεοδοσία

Ζιάκας Αναστάσιος

 


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Δύο κρούσματα της Βρετανικής μετάλλαξης εντοπίστηκαν στην Περιφερειακή Ενότητα

06/03/2021, 9:03 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Με ηρωικούς στίχους για το 1821 γέμισαν οι βιτρίνες

06/03/2021, 8:13 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ανάπτυξη Τώρα: Η Πρέβεζα θα πρέπει να γιορτάσει τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης με ενότητα και εμπιστοσύνη στους Πρεβεζάνους καλλιτέχνες

06/03/2021, 8:05 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν.Πρέβεζας : Να ληφθούν άμεσα αυξημένα μέτρα προστασίας της υγείας εργαζομένων και καταναλωτών στα super market

06/03/2021, 7:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Έκπτωση στα τέλη ύδρευσης -αποχέτευσης για τους τρίτεκνους

06/03/2021, 7:48 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Να ανοίξουν τα σχολεία ζητά το 15μελές του 2ου ΓΕΛ Πρέβεζας

06/03/2021, 7:33 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites