Κώστας Μπάρκας : Για μια ακόμη φορά, η Πρέβεζα είναι ουραγός στη μέριμνα και στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης για την προστασία του πληθυσμού

Εδώ και αρκετές ημέρες το mypreveza.gr με εμπεριστατωμένο ρεπορτάζ ανέδειξε το θέμα της μεγάλης καθυστέρησης που παρουσιάζει η Π.Ε Πρέβεζας  στο θέμα των εμβολιασμών.

Με την παρακάτω ανακοίνωση του ο Βουλευτής Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μπάρκας, έρχεται να επιβεβαιώσει το ρεπορταζ του mypreveza.gr αναφέροντας:

“Πώς να μην δικαιολογηθεί το παραπάνω συμπέρασμα, όταν με βάση τα τελευταία διαθέσιμα στατιστικά δεδομένα της 13ης Φεβρουαρίου, οι εμβολιασμοί στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας ανήλθαν συνολικά στους 1.920, ενώ στον διπλανό Νομό της Θεσπρωτίας, που έχει λιγότερο πληθυσμό, τα εμβόλια την ίδια ημερομηνία ανήλθαν συνολικά στα 3.135. Δηλαδή στον Νομό Πρέβεζας παρουσιάζεται υποδιπλάσια κάλυψη του πληθυσμού σε εμβολιασμό. Για μια ακόμη φορά, η Πρέβεζα είναι ουραγός στη μέριμνα και στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης για την προστασία του πληθυσμού. Αντιπαραβάλλοντας τα διαθέσιμα στοιχεία ανά ηλικιακή ομάδα της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας και του συνολικού αριθμού των εμβολιασθέντων, η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας έχει grosso modo κάλυψη 10,7% σε εμβολιασμό για ηλικιακές ομάδες άνω των 60 ετών, όταν σε σύνολο χώρας το αντίστοιχο ποσοστό είναι 19,24% και σε επίπεδο των τριών Νομών της Ηπείρου, πλην της Πρέβεζας, το αντίστοιχο ποσοστό είναι 23,7%. 

Στα ζητήματα που αφορούν στην Υγεία των πολιτών δεν χωρούν εκπτώσεις και καθυστερήσεις. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας οφείλει απαντήσεις πρώτα απ’ όλα στους πολίτες της Πρέβεζας και ένα πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση είναι να κληθεί ο αρμόδιος Υπουργός Υγείας στη Βουλή και να απολογηθεί για την καθυστέρηση στην διαδικασία εμβολιασμού των πολιτών του Νομού Πρέβεζας.

Ετικέτες:


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Θανάσης Ανωγιάτης : “Ο κορωνοϊός πρόσχημα αυθαιρεσιών και οπισθοδρόμηση της κοινωνίας μας”

26/02/2021, 4:14 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ένας σπάνιος χάρτης του Αμβρακικού σε δημοπρασία 

26/02/2021, 4:05 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Σύριζα Πρέβεζας για το αιολικό πάρκο στα Θεσπρωτικά Όρη: Δεν είμαστε αρνητικοί στην τοποθέτηση ανεμογεννητριών – Πρέπει να γίνεται με συγκεκριμένες προϋποθέσεις

26/02/2021, 3:49 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Rapid test την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου και στην Κοινότητα Παναγιάς

26/02/2021, 3:40 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Απόδοση ευγνωμοσύνης σε δωρήτρια της Δημοτικής Βιβλιοθήκης

26/02/2021, 1:01 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Επιμελητήριο Πρέβεζας : Τηλε-διάσκεψη με την Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου για την Εμπορική Πολιτική της Ε.Ε.

26/02/2021, 12:56 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites