Κοινή δράση για την ανάδειξη της λιμνοθάλασσας στο Τσοπέλι

Μια ανάσα από την Εθνική Οδό Πρέβεζας- Ιωαννίνων και πολύ κοντά στα όρια της Τοπικής Κοινότητας Μιχαλιτσίου βρίσκεται το Τσοπέλι μια από τις λιμνοθάλασσες του Αμβρακικού όπου μπορεί κανείς να θαυμάσει σπάνια είδη πτηνών που ζουν κατά μεγάλες ομάδες εκεί. Το Τσοπέλι αποτελεί “μικρογραφία” του σπάνιου βιότοπου του Αμβρακικού και μπορεί να αποτελέσει σημείο αναφοράς για την ανάπτυξη του οικοτουρισμού στην περιοχή, αφού η πρόσβαση στο σημείο είναι εύκολη. Ο Δήμος Πρέβεζας, ο Φορέας Διαχείρισης Αμβρακικού και η Τοπική Κοινότητα Μιχαλιτσίου βρίσκονται σε συνεργασία προκειμένου να αναβαθμίσουν το Παρατηρητήριο που υπάρχει εκεί, να δημιουργήσουν υποδομές για τους επισκέπτες και γενικότερα να ανοίξουν “ένα παράθυρο” προς την λιμνοθάλασσα και το μοναδικό τοπίο της. Ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Μιχαλιτσίου Δημήτρης Κωστής μιλώντας στη Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας επεσήμανε ότι κατά καιρούς η Τοπική Κοινότητα σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μιχαλιτσίου έχουν προχωρήσει σε καθαρισμό του μονοπατιού που οδηγεί στο παρατηρητήριο αλλά και σε επισκευές στην εγκατάσταση ,ευελπιστώντας ότι με την συνεργασία του Δήμου και του Φορέα Διαχείρισης Αμβρακικού θα γίνουν οργανωμένες παρεμβάσεις στο πανέμορφο αυτό σημείο.

Πηγή: Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας

Ετικέτες:


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο Χρήστος Ιωάννου εκλέχθηκε με μεγάλη διαφορά στις εκλογές του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος

17/09/2021, 4:14 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Την ημέρα Εθνικής  Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας τιμά η Π.Ε Πρέβεζας

17/09/2021, 1:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πολιτιστικός Σύλλογος “Πρέβεζα” : Ένα έργο οδικού φωτισμού στο “πουθενά”

17/09/2021, 1:01 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Κώστας Μπάρκας: Στη Βουλή η αδικαιολόγητη καθυστέρηση της έκδοσης αποτελεσμάτων της Προκήρυξης 4Κ/2020 ΑΣΕΠ, για προσλήψεις τακτικού προσωπικού στο Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»

17/09/2021, 12:45 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Τα ονόματα που “παίζουν” για την θέση του προέδρου της ΝΟΔΕ Πρέβεζας

17/09/2021, 12:40 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Το ‘παιχνίδι’ της ανακύκλωσης συνεχίζεται στο Δήμο Ζηρού

17/09/2021, 12:02 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites