Η “Ανάπτυξη Τώρα” για το σχέδιο του Υπουργείου Τουρισμού “υφαρπαγής” των Ιαματικών Λουτρών από τον Δήμο

Τον ιδιαίτερο προβληματισμό της για τα σχέδια του Υπουργείου Τουρισμού να υφαρπάξει από τους Δήμους τις Ιαματικές Πηγές όλης της Ελλάδας καθώς προγραμματίζεται αυτές να περιέλθουν σε κρατικώς ελεγχόμενη ανώνυμη εταιρία, στην οποία ο εκάστοτε Δήμος δεν θα έχει κανένα λόγο, εκφράζει με ανακοίνωση της η Δημοτική Παράταξη “Ανάπτυξη Τώρα”.

Το σχετικό δελτίο τύπου αναφέρει:

“Με ιδιαίτερο προβληματισμό η ανεξάρτητη δημοτική παράταξη “Ανάπτυξη Τώρα” παρακολουθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα δεκάδες Δημάρχους σε όλη τη χώρα να καταγγέλλουν την προσπάθεια του Υπουργείου Τουρισμού να υφαρπάξει τη δημοτική περιουσία όσων Δήμων διαθέτουν ιαματικές πηγές στα διοικητικά τους όρια, μέσω του σχεδίου νόμου για τη σύσταση της ανώνυμης εταιρείας “Ιαματικές Πηγές Ελλάδος (ΙΠΕ)”.

Υπάρχουν επίσης ρεπορτάζ στον τοπικό Τύπο για τα ζητήματα αυτά.

Η θέση της ανεξάρτητης δημοτικής παράταξης “Αναπτυξη Τώρα” είναι ξεκάθαρη για το θέμα αυτό, καθώς και ο Σύνδεσμος Ιαματικών Πηγών Ελλάδας (ΣΔΙΠΕ), του οποίο ο Δήμος είναι μέλος, έχει εκδώσει ανακοίνωση καταδίκης του σχετικού σχεδίου νόμου.

Αναμφίβολα διαχρονικά οι ευθύνες των δημοτικών αρχών είναι μεγάλες για τη μη αξιοποίηση των ιαματικών πηγών της Πρέβεζας προς όφελος της τοπικής κοινωνίας. Δε το συζητάμε αυτό…

Όμως:

Την ώρα που το έργο «Αναβάθμιση των εγκαταστάσεων ιαματικών πηγών Πρέβεζας με έργα εκσυγχρονισμού και επέκτασης» προϋπολογισμού 1.383.000,00 € με ΦΠΑ, στο πλαίσιο του «Thematic Routes and Networks -TheRout_Net» του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας INTERREG V-A «Ελλάδα – Ιταλία 2014 – 2020», είναι σε εξέλιξη βάσει του προγραμματισμού της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας της Περιφέρειας Ηπείρου, δεν είναι δυνατό ως Δήμος Πρέβεζας να μην αντιδράσουμε.

Καλούμε το Δήμαρχο Πρέβεζας Νίκο Γεωργάκο να φέρει το θέμα άμεσα για συζήτηση και λήψη απόφασης στο δημοτικό συμβούλιο, ώστε να υπάρξει ομόφωνη -αν είναι δυνατόν- καταδίκη.

Καλούμε το Δήμαρχο να συντάξει επιστολή στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και να ζητά να μην ισχύσει η συγκεκριμένη πρόθεση του Υπουργείου Τουρισμού για αφαίρεση αρμοδιοτήτων επί της δημοτικής περιουσίας.

Για μια φορά ας ξεχάσει το “κομματικό κοστούμι” και ας υπηρετήσει την ψήφο του λαού της Πρέβεζας.

Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο!

Ως Δήμος Πρέβεζας δεν είμαστε ούτε χειροκροτητές ούτε κλακαδόροι.

Έχουμε αξιοπρέπεια, περηφάνια και βάζουμε πάνω από όλα το συμφέρον των δημοτών”.

 


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Δήλωση του Μιχάλη Διακομιχάλη

11/12/2023, 5:44 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα: Θάνατος 55χρονου σε μονάδα στον Ωρωπό

11/12/2023, 5:33 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Τίτλοι ΤΕΛΟΥΣ για το Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής στην Πρέβεζα – Ειλημμένη η απόφαση της μεταφοράς του στα Γιάννενα

11/12/2023, 4:36 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Βαγγέλης Μυλωνάς : “Τις εγκληματικές ομάδες τροφοδοτούν ακόμη περισσότερο εμπρηστικές δηλώσεις παραγόντων του αθλητισμού”

11/12/2023, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Η Μενδώνη επιμένει για έργα στην Νικόπολη – Ευρεία συσκεψη στο Υπουργείο Πολιτισμού

05/12/2023, 3:04 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

“Στην Πρέβεζα αν δεν έχεις λεφτά να πας σε γιατρό, πεθαίνεις”

05/12/2023, 8:36 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

“Σφάξε με, αγά μου, ν’ αγιάσω”

28/11/2023, 8:37 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Έρχεται Πρέβεζα για το Νοσοκομείο ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος;

28/11/2023, 4:14 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites