Γιάννενα : Με απόλυτη επιτυχία επέμβαση αγγειοπλαστικής υψηλού κινδύνου σε ασθενή νεαρής ηλικίας

Την Τρίτη 23/2/2021 πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία επέμβαση αγγειοπλαστικής υψηλού κινδύνου, σε ασθενή νεαρής ηλικίας με την χρησιμοποίηση συσκευής Impella. Η συσκευή αυτή είναι η πλέον προηγμένη τεχνολογικά συσκευή μηχανικής υποστήριξης της καρδιάς (τεχνητή καρδιά), η οποία τοποθετείται διαδερμικά και βοηθά τη λειτουργία της υπάρχουσας.
Το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων υπήρξε το πρώτο Νοσηλευτικό Ίδρυμα της Χώρας στο οποίο χρησιμοποιήθηκε, βάζοντας την Ελλάδα στο χάρτη των πλέον εξελιγμένων χωρών που πραγματοποιούν σύμπλοκες αγγειοπλαστικές σε ασθενείς, με σοβαρή καρδιακή ανεπάρκεια ή καρδιογενή καταπληξία.
Το ΠΓΝΙ είναι το πρώτο Νοσηλευτικό Ίδρυμα της Χώρας, που έχει δημιουργήσει ειδικό πρόγραμμα πραγματοποίησης τέτοιων υψηλής εξειδίκευσης επεμβάσεων από ομάδα Ιατρών και Νοσηλευτών της Α΄ και Β΄ Καρδιολογικής Κλινικής, της Καρδιοχειρουργικής, της Αγγειοχειρουργικής και της Αναισθησιολογικής Κλινικής υπό τον Καθηγητή Καρδιολογίας και Δ/ντή της Β΄ Καρδιολογικής Κλινικής κ. Μιχάλη Λάμπρο, προσφέροντας έτσι τις υψηλότερες δυνατές ιατρικές υπηρεσίες σε βαρέως πάσχοντες καρδιαγγειακούς ασθενείς της χώρας.
Η σύγχρονη πανδημία, όχι μόνο δεν ανέκοψε τις προσπάθειες της Διοίκησης, του Ιατρικού και του Νοσηλευτικού Προσωπικού του ΠΓΝΙ για προσφορά υψηλής τεχνολογίας υπηρεσιών, αλλά αντίθετα τις ενεθάρρυνε, καθώς τέτοιου είδους υπηρεσίες πέραν της ανεκτίμητης ιατρικής προσφοράς και της έμπρακτης απόδειξης ότι Δημόσιο Σύστημα Υγείας πρωτοπορεί και ανταποκρίνεται στις προκλήσεις της σύγχρονης Ιατρικής, βραχύνουν το χρόνο νοσηλείας των ασθενών και μειώνουν την ανάγκη σε ειδικές κλίνες, απελευθερώνοντας έτσι δυνάμεις για την καταπολέμηση της πανδημίας.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ

Κατακυρώθηκε ο διαγωνισμός για το Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Αμβρακίας

19/04/2021, 7:09 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Με AstraZeneca στην πλειονότητα τους οι εμβολιασμοί στην Ήπειρο

19/04/2021, 12:17 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Κορωνοϊός : 26 νέα κρούσματα στην Ήπειρο

18/04/2021, 5:54 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Στη Βουλή οι εμβολιασμοί εκτός λίστας στα Ιωάννινα

16/04/2021, 7:11 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ

ΝΙΚΟΣ ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ : Στο “Βαθύ κόκκινο” ο Δήμος Βόρειων Τζουμέρκων

16/04/2021, 6:28 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Κορωνοϊός: Μειώνονται και άλλο τα κρούσματα στην Ήπειρο

16/04/2021, 5:35 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites