Γιάννενα : Με απόλυτη επιτυχία επέμβαση αγγειοπλαστικής υψηλού κινδύνου σε ασθενή νεαρής ηλικίας

Την Τρίτη 23/2/2021 πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία επέμβαση αγγειοπλαστικής υψηλού κινδύνου, σε ασθενή νεαρής ηλικίας με την χρησιμοποίηση συσκευής Impella. Η συσκευή αυτή είναι η πλέον προηγμένη τεχνολογικά συσκευή μηχανικής υποστήριξης της καρδιάς (τεχνητή καρδιά), η οποία τοποθετείται διαδερμικά και βοηθά τη λειτουργία της υπάρχουσας.
Το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων υπήρξε το πρώτο Νοσηλευτικό Ίδρυμα της Χώρας στο οποίο χρησιμοποιήθηκε, βάζοντας την Ελλάδα στο χάρτη των πλέον εξελιγμένων χωρών που πραγματοποιούν σύμπλοκες αγγειοπλαστικές σε ασθενείς, με σοβαρή καρδιακή ανεπάρκεια ή καρδιογενή καταπληξία.
Το ΠΓΝΙ είναι το πρώτο Νοσηλευτικό Ίδρυμα της Χώρας, που έχει δημιουργήσει ειδικό πρόγραμμα πραγματοποίησης τέτοιων υψηλής εξειδίκευσης επεμβάσεων από ομάδα Ιατρών και Νοσηλευτών της Α΄ και Β΄ Καρδιολογικής Κλινικής, της Καρδιοχειρουργικής, της Αγγειοχειρουργικής και της Αναισθησιολογικής Κλινικής υπό τον Καθηγητή Καρδιολογίας και Δ/ντή της Β΄ Καρδιολογικής Κλινικής κ. Μιχάλη Λάμπρο, προσφέροντας έτσι τις υψηλότερες δυνατές ιατρικές υπηρεσίες σε βαρέως πάσχοντες καρδιαγγειακούς ασθενείς της χώρας.
Η σύγχρονη πανδημία, όχι μόνο δεν ανέκοψε τις προσπάθειες της Διοίκησης, του Ιατρικού και του Νοσηλευτικού Προσωπικού του ΠΓΝΙ για προσφορά υψηλής τεχνολογίας υπηρεσιών, αλλά αντίθετα τις ενεθάρρυνε, καθώς τέτοιου είδους υπηρεσίες πέραν της ανεκτίμητης ιατρικής προσφοράς και της έμπρακτης απόδειξης ότι Δημόσιο Σύστημα Υγείας πρωτοπορεί και ανταποκρίνεται στις προκλήσεις της σύγχρονης Ιατρικής, βραχύνουν το χρόνο νοσηλείας των ασθενών και μειώνουν την ανάγκη σε ειδικές κλίνες, απελευθερώνοντας έτσι δυνάμεις για την καταπολέμηση της πανδημίας.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΗΠΕΙΡΟΣ

Ήπειρος : Νεκρός σε τροχαίο ένας 36χρονος

19/09/2021, 10:32 πμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Η σύνθεση του διοικητικού Συμβουλίου της ΕΤΑΝΑΜ μετά την μετατροπή της εταιρίας σε Αναπτυξιακό Οργανισμό

15/09/2021, 3:21 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Ξεπέρασε τις προσδοκίες η τουριστική κίνηση του καλοκαιριού στην Ήπειρο

15/09/2021, 2:56 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Κορωνοϊός : 77 νέα κρούσματα στην Ήπειρο – Τα νέα κρούσματα στην Π.Ε Πρέβεζας

14/09/2021, 5:44 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Αλ. Καχριμάνης : Kάποια «κουρελόχαρτα» που δίνονται από κάποιους επιτήδειους ότι έκαναν τεστ δεν έχουν καμία αξία

14/09/2021, 5:11 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ, ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ

Το μεγαλύτερο και παλιότερο παραδοσιακό παζάρι της Ηπείρου ο “Λάμποβος” θα γίνει φέτος στην Παραμυθιά

14/09/2021, 9:52 πμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites