Β. Κικίλιας: Η στρατηγική μας για τον εμβολιασμό του πληθυσμού είναι άρτια

Ολοκληρώθηκε η ενημέρωση των μελών της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για τη διαχείριση της πανδημίας.

Κλείνοντας την ενημέρωση, ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε στο πρόγραμμα “Ελευθερία”, σημειώνοντας ότι θα δώσει τη δυνατότητα να εμβολιαστούν μέχρι και 2 εκατομμύρια πολίτες το μήνα. Ο κ. Κικίλιας υπογράμμισε ότι η κοινή προμήθεια εμβολίων είναι ευρωπαϊκή υπόθεση και ο χρόνος παραδόσεων εμβολίων είναι ο ίδιος για όλες τις χώρες μέλη. Διαβεβαίωσε επίσης ότι η στρατηγική είναι άρτια και “εξασφαλίζεται μαζί με την πρώτη δόση του εμβολίου, και η δεύτερη δόση”.

Αναφορικά με την πορεία έλευσης των εμβολίων, ο υπουργός Υγείας είπε πως Απρίλιο, Μάιο, Ιούνιο “έρχονται υπερπολλαπλάσια εμβόλια”, σύμφωνα με τις παραδόσεις που λένε οι εταιρείες ότι θα κάνουν. Ο Βασίλης Κικίλιας τόνισε ότι οι προμήθειες των εμβολίων, όπως έχει δηλώσει και η πρόεδρος της ΕΕ, θα φτάσουν έως τις αρχές καλοκαιριού το 70% των αναγκών του γενικού πληθυσμού. Όμως, όπως και να είναι η ροή, “το δικό μας πρόγραμμα είναι έτσι ώστε να προσαρμόζεται σε όλες τις συνθήκες.

Όπως θα έρχονται τα εμβόλια, έτσι θα ανοίγουν και άλλα εμβολιαστικά κέντρα και γραμμές”. Αν χρειαστεί θα υπάρξει και συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα, ώστε να εμβολιάζονται στα σπίτια τους όσοι είναι κατάκοιτοι. “Κατά τη γνώμη μου πρέπει να εμβολιαστούν όλοι οι συνάδελφοί μου. Ο εμβολιασμός όμως είναι προαιρετικός. Αν κύριοι αλλάξει το Σύνταγμα – και αυτό είναι δικαίωμα και υποχρέωση μόνο της αναθεωρητικής Βουλής – αν αλλάξει αυτό, τότε θα μιλάμε με άλλους όρους, για τον τρόπο με τον οποίο εμβολιάζονται συνάδελφοί μου υγειονομικοί, νοσηλευτές κλπ”, είπε επίσης ο Βασίλης Κικίλιας και, σε αυτό το κλίμα, δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι “υπάρχει η προσωπική ευθύνη του καθενός και η αίσθηση του καθήκοντος” και προφανώς “όταν πρέπει να φροντίζεις και να περιθάλπεις ασθενείς, τότε αυτή η ευθύνη είναι ακόμα πιο μεγάλη”.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΕΛΛΑΔΑ

Μίνι ανασχηματισμός στην Κυβέρνηση Μητσοτάκη

03/01/2024, 6:04 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Ανακοίνωση ΕΛΣΤΑΤ – Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για συμμετοχή στις διενεργούμενες Έρευνες

20/11/2023, 1:00 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Επίσημη τελετή έναρξης στον Μύλο των Ξωτικών

20/11/2023, 12:40 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Αυξημένα μέτρα τροχαίας σε όλη την επικράτεια κατά τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου

24/10/2023, 7:59 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Αυξημένα μέτρα Τροχαίας σε όλη την επικράτεια λαμβάνει η Ελληνική Αστυνομία κατά την περίοδο του εορτασμού του Δεκαπενταύγουστου

09/08/2023, 11:30 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Ανακοινώθηκε η νέα κυβέρνηση-Τα καινούργια πρόσωπα και τα νέα υπουργεία

26/06/2023, 5:55 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Εκλογές χωρίς διόδια : Πότε θα είναι ελεύθερη η διέλευση

21/06/2023, 2:09 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Επιστροφή πινακίδων και αδειών οδήγησης και κυκλοφορίας για τις εκλογές της Κυριακής 25ης Ιουνίου

21/06/2023, 1:51 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites