Πολιτιστικός Σύλλογος “Πρέβεζα” προς τον Νίκο Γεωργάκο για το Κοιμητήριο : Αυτή την κατάσταση κληρονομήσατε και δυστυχώς δεν την βελτιώσατε στο ελάχιστο

Επιστολή στο Δήμαρχο Πρέβεζας Νίκο Γεωργάκο για το Κοιμητήριο απέστειλε ο Πολιτιστικός Σύλλογος “Πρέβεζα”.

Στην επιστολή αυτή επισύναψε και τις δύο πρόσφατες επιστολές προς τον Δήμο της συμπολίτισσας και για  αρκετά χρόνια διοικητικού μέλους του Συλλόγου κ. Βικτωρίας Τζούρου- Παπαγεωργίου για το κοιμητήριο.

Ακολουθεί η επιστολή του Πολιτιστικού Συλλόγου:

Το Δημοτικό Κοιμητήριο είναι άλλος ένας χώρος που οδηγήθηκε και αυτός στο δρόμο της ασχήμιας και της ντροπής που έχουν χαράξει για πολλά σημεία της πόλης μας οι Δημοτικές Αρχές των τελευταίων δεκαετιών.

Ένας ιερός χώρος , κληροδότημα Χ. Ρίζου,  σε διαρκή αισθητική, λειτουργική και πνευματική παρακμή .

Ένας τόπος στον οποίο αθροίζονταν η ευωδιά  του λιβανιού με το μεθυστικό άρωμα των ανθών της νεραντζιάς και των αγριολούλουδων και κάτω από τα αιωνόβια κυπαρίσσια αντάμωναν οι Πρεβεζάνοι με τις ψυχές των αγαπημένων τους , μεταλλάχθηκε σε κρανίου τόπος από τις «εμπνευσμένες» παρεμβάσεις Δημοτικών Αρχών .

Πρώτα άρχισε ο ανελέητος διωγμός του πράσινου . Ακολούθησε η βίαιη κατάληψη κάθε ελεύθερης σπιθαμής γης.  Οι επεκτάσεις , που πέρασαν από τα δικαστήρια ως παράνομες, υπερκαλύφθηκαν γοργά και αυτές . Τα  πολυδιαφημιζόμενα   ελάχιστα οστεοφυλάκια δεν χρησιμοποιήθηκαν ποτέ  και ενώ τελείωνε το οξυγόνο του νεκροταφείου και ο τόπος των νεκρών έπαιρνε την θλιβερή εικόνα των στοιβαγμένων τάφων σε ένα κατάξερο και αποκρουστικό τοπίο,  η κάθε Δημοτική Αρχή με μία κοντόθωρη , στρουθοκαμηλική, εγωιστική και ανεύθυνη πολιτική στάση παρέδιδε το πρόβλημα ,  με χαιρέκακη ανακούφιση, στην επόμενη.

Καμία δεν λογοδότησε και όλες έθαβαν  τις ενοχές τους , αφήνοντας αμετάβλητο το τέλμα ντροπής  που παρελάμβαναν .

Κάποιες μάλιστα έταζαν καινούργιο κοιμητήριο , κάτω από την δουλική υποταγή στην ψήφο, χωρίς ποτέ να παρουσιάσουν  , αν και είχαν καθήκον,  ολοκληρωμένη και δημόσια την πρόταση.

 

Αυτή την κατάσταση κληρονομήσατε και δυστυχώς δεν την βελτιώσατε στο ελάχιστο.

Υπεύθυνος υπάλληλος δεν υπάρχει και εάν υπάρχει είναι « άφαντος». Κάποιος παρουσιάζεται όταν υπάρχει όφελος. 

Η καθαριότητα εξακολουθεί να είναι το ίδιο προσβλητική και όταν δήθεν γίνεται με την κοπή μόνο των χόρτων, οι Πρεβεζάνοι  πρέπει να καθαρίζουν τους τάφους από την … καθαριότητα του συνεργείου.

Η κοινωνική ευαισθησία στο ναδίρ με δύο αψυχολόγητες ανακοινώσεις που περνώντας οριακές χειροπέδες στους πολίτες και εν μέσω πανδημίας, τους στέλνετε στις  ασφυκτικά δύσκαμπτες και απροετοίμαστες δημοτικές υπηρεσίες να λύσουν αυτοί τα προβλήματα δεκαετιών και ευθύνης προκατόχων σας .

Προσχηματική και η ψηφιοποίηση αφού όλα τα στοιχεία πρέπει να τα έχουν οι υπηρεσίες σας. Εάν δεν τα έχουν καταγγείλτε ότι δεν τα παραλάβατε. Οι πολίτες πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους και απαιτούν ανταπόδοση.

Τα παραπάνω κάνουν φανερό το αδιέξοδο και την παντελή έλλειψη ενός επεξεργασμένου σχεδίου για ώριμη και μόνιμη λύση στο διαχρονικό και τεράστιο πρόβλημα .    

Τι απομένει ; με τα αδιαμφισβήτητα δεδομένα η από μέρους σας ξεκάθαρη αλήθεια προς τους συμπολίτες σας  στα παρακάτω συνεχώς επαναλαμβανόμενα αλλά αναπάντητα ερωτήματα:

  1. Υπάρχει ναι ή όχι ολοκληρωμένη και αδειοδοτημένη μελέτη  από τους προκατόχους σας για νέο κοιμητήριο;  Εάν ναι, να τη παρουσιάσετε δημόσια και να αρχίσει άμεσα η κατασκευή του. Εάν όχι, να το ανακοινώσετε ευθαρσώς,   για να γνωρίζουμε που θα πιστώσουμε ηθικά και ιστορικά άλλη μια ψευτιά και ένα ακόμη «δούλεμα».
  2. Τώρα που το υπάρχων κοιμητήριο « ξεχείλισε » που θα ανοίγονται οι νέοι τάφοι;  Θα τολμήσετε την εκταφή των νεκρών  στο νεότερο τμήμα του νεκροταφείου όπως προ μηνών ανακοινώσατε; Θα στέλνετε τους νεκρούς στα γύρω κοινοτικά νεκροταφεία ή θα «μπαλώσετε » και εσείς το πρόβλημα με τα μνήματα που θα μείνουν ορφανά από την ισοπεδωτική σε ταχύτητα   και με μυρωδιά απειλής ψηφιοποίηση που πραγματοποιείτε;
  3. Μετά το τέλος της ψηφιοποίησης έχετε κατά νου την επιβολή ετήσιου μισθώματος στους κατόχους τάφων ;  (ΕΝ.Φ.Ι.Α. νεκρών !!)

Κύριε Δήμαρχε  η υπόθεση του κοιμητηρίου δεν είναι υπόθεση μιας Δημοτικής Αρχής αλλά των επόμενων γενεών της Πρέβεζας. Μόνο εάν καταθέσετε με διαύγεια, ρεαλισμό και πολιτικό θάρρος τις δικές σας άμεσες και μακροπρόθεσμες λύσεις θα έχετε τους πολίτες δίπλα σας. Διαφορετικά θα τους έχετε απέναντι ως αποτέλεσμα και της δικής σας στάσης προς τους νεκρούς τους

 

 


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites