Ανυπόταχτος Μαθητής Πρέβεζας : Λέμε όχι στο νέο Νομοσχέδιο του Υπουργείου

Ανακοίνωση του Ανυπόταχτου Μαθητή Πρέβεζας για το νέο Νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας 

Η κυβέρνηση έχει εξαπολύσει το τελευταίο διάστημα, εν μέσω πανδημίας και lockdown, «επίθεση» προς όλες τις βαθμίδες τις δημόσιας εκπαίδευσης. Αλλάζει τον τρόπο αξιολόγησης των μαθητών της Α και Β λυκείου για την προαγωγή τους στην επόμενη τάξη εφαρμόζοντας την Τράπεζα Θεμάτων στις προαγωγικές εξετάσεις, ο βαθμός των οποίων θα μετράει μαζί με τον βαθμό των τετραμήνων στην δημιουργία του εθνικού απολυτήριου λυκείου. Ακόμα, αλλάζει ο τρόπος εισαγωγής των μαθητών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση βάζοντας ελάχιστη βάση εισαγωγής στα πανεπιστήμια, η οποία θα καθορίζεται από τον μέσο όρο των μορίων όλων των υποψηφίων της αντίστοιχης κατεύθυνσης. Μετά από αυτό, το κάθε πανεπιστημιακό ίδρυμα θα μπορεί να αυξομειώσει όσο θέλει την ελάχιστη βάση εισαγωγής στο κάθε τμήμα του. Επίσης, με το «διπλό μηχανογραφικό»- στην πρώτη φάση με περιορισμένες επιλογές και στη δεύτερη με ό,τι έχει απομείνει και με τη μείωση του αριθμού των εισακτέων- χιλιάδες μαθητές από όλη την χώρα δε θα καταφέρουν να εισαχθούν σε καμία σχολή. Θα είναι τρομερά δύσκολο για τους μαθητές, οι οποίοι έχουν ήδη στερηθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα τη ζωντανή εκπαιδευτική διαδικασία και αδυνατούν να κάνουν πολλές ώρες στα φροντιστήρια, να ανταπεξέλθουν στον τεράστιο φόρτο μαθημάτων και στο υπερβολικά υψηλό επίπεδο δυσκολίας τους.

Την ίδια στιγμή πολλοί απόφοιτοι του λυκείου θα «αγοράζουν» ισάξια με τα δημόσια πανεπιστήμια- σύμφωνα με το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου- πτυχία από ιδιωτικά κολέγια χωρίς κανένα περιορισμό με μοναδική προϋπόθεση την οικονομική δυνατότητα να μπορούν να τα πληρώσουν. Έτσι, το υπουργείο δημιουργεί ένα εκπαιδευτικό σύστημα δύο ταχυτήτων για τους λίγους και όχι τους πολλούς. Ενώ τους υπόλοιπους που μένουν εκτός, τους σπρώχνει στη μαθητεία θέλοντας να δημιουργήσει φθηνό εργατικό προσωπικό. 

Όλα αυτά έρχονται ταυτόχρονα με την δημιουργία πανεπιστημιακής αστυνομίας η οποία είναι ένα ακόμα χτύπημα στο πανεπιστημιακό άσυλο, το οποίο η κυβέρνηση καταργεί στην πράξη βάζοντας την αστυνομία μέσα στις σχολές. Στο όνομα δήθεν της «πάταξης εγκληματικότητας» μέσα σ’ αυτές επιδιώκει να επιβάλει την αστυνομοκρατία σε όλες τις πτυχές της ζωής μας!

  • Είμαστε ενάντια στο νέο νομοσχέδιο του υπουργείου!
  • Θέλουμε 12χρονο δημόσιο, δωρεάν σχολείο για όλους στο ύψος των αναγκών μας που να μας εισάγει στις σχολές που επιθυμούμε χωρίς να «κοιτάει» το πορτοφόλι μας!
  • Λέμε όχι στην κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου στις σχολές και στην πανεπιστημιακή αστυνομία!
  • Απαιτούμε μόνιμες προσλήψεις καθηγητών και υγειονομικού προσωπικού!
  • Να ανοίξουν τώρα τα σχολεία και οι σχολές με όλα τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας!

ΑΝυπόταχτος ΜΑθητής Πρέβεζας


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites