“Ανάπτυξη Τώρα”: Έχει έρθει η ώρα ο Δήμος Πρέβεζας να αναπτύξει συγκεκριμένες πολιτικές για την αγροτική και κτηνοτροφική οικονομία του τόπου μας”

Ανακοίνωση της παράταξης “Ανάπτυξη Τώρα”

Ο επικεφαλής, οι δημοτικοί σύμβουλοι, οι συνεργάτες και οι φίλοι της ανεξάρτητης δημοτικής παράταξης “Ανάπτυξη Τώρα” έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με τα σοβαρά προβλήματα επιβίωσης που αντιμετωπίζει ο αγροτοκτηνοτροφικός κόσμος του Δήμου. Ιδιαίτερα οι παραγωγοί εσπεριδοειδών έχουν έρθει αντιμέτωποι με μία ιδιαίτερα σοβαρή ζημιά και χρειάζονται στήριξη. Το βλέπουμε μέσα και από την καθημερινή μας ενασχόληση με τον αγροτοκτηνοτροφικό κόσμο. Υπάρχει μεγάλο πρόβλημα στον πρωτογενή τομέα. Ως Δήμος δεν πρέπει να μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια. Βλέπουμε πολλούς Δήμους της χώρας να διαμορφώνουν τη δική τους αγροτική πολιτική και να πετυχαίνουν σπουδαία αποτελέσματα. Μπορούμε να μάθουμε από αυτούς. Δείτε το “Σχέδιο Ασκληπιός” στο Δήμο Τρικκαίων, ένα αναπτυξιακό πρόγραμμα στήριξης του πρωτογενούς τομέα με προϋπολογισμό 1,5 εκατομμύριο ευρώ. Στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή διαμορφώνουν γεωργική πολιτική με ενίσχυση του αγροτικού κόσμου. Μέσα από τους Δήμους και τις Περιφέρειες μπορούμε να το δούμε και αυτό το κομμάτι. Υπάρχουν Σχέδια Δράσης Δήμων που ενθαρρύνουν και χρηματοδοτούν ομάδες παραγωγών, επενδύουν στη γνώση και την επιμόρφωση των παραγωγών, χρηματοδοτούνται καλλιέργειες. Πρέπει κι εμείς να κοιτάξουμε όλα τα “εργαλεία” που μπορούμε να αξιοποιήσουμε. Δε λέμε να κάνουμε θαύματα, αλλά μπορούμε να ανακουφίσουμε κάπως τον τοπικό αγροτικό κόσμο. Ο Δήμαρχος Πρέβεζας, λέει συνέχεια ότι έχει πολλούς συνεργάτες. Ας τους αξιοποιήσει για τον πρωτογενή τομέα. Θα πρέπει να διεκδικήσουμε επίσης έκτακτη οικονομική ενίσχυση, να παγώσουν δόσεις δανείων κ.ο.κ. Έχει έρθει η ώρα ο Δήμος Πρέβεζας να αναπτύξει συγκεκριμένες πολιτικές για την αγροτική και κτηνοτροφική οικονομία του τόπου μας. Στο πλαίσιο αυτό η “Ανάπτυξη Τώρα” κατέθεσε σε μία από τις τελευταίες συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου την πρότασή της για κοινή πρωτοβουλία που θα περιλαμβάνει τα παρακάτω: Να γίνει μία ομάδα εργασίας από υπαλλήλους των τμημάτων περιβάλλοντος-αγροτικής ανάπτυξης, προγραμματισμού και τις τεχνικές υπηρεσίες με υπεύθυνο Αντιδήμαρχο τον κ. Κουμπή. Να γίνει η απαραίτητη διαβούλευση με συμμετοχή των δημοτικών παρατάξεων και των παραγωγικών φορέων, ώστε να συνταχθεί μία δέσμη προτάσεων. Να δούμε πως θα μπορέσουμε να εντάξουμε την πρότασή που θα διαμορφωθεί στο “Αντώνης Τρίτσης”. Να δοθεί έκτακτη οικονομική ενίσχυση στους παραγωγούς. Να παγώσουν όλες οι δόσεις των δανείων. Ο Δήμος έδειξε θετική ανταπόκριση. Αναμένουμε τις πρωτοβουλίες της δημοτικής αρχής για να μετουσιωθεί η πρότασή μας σε δουλειά και αποτέλεσμα. Συνεχίζουμε  τις επαφές με τους συνεταιρισμούς του δήμου μας για την  καταγραφή επιπλέον προτάσεων.

Για την “Ανάπτυξη Τώρα”

Το Γραφείο Τύπου


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites