Οι προτάσεις των Οριζόντων Ηπείρου για τους αγρότες, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, την Παιδεία και τον εμβολιασμό

Την υποχρέωση της Περιφερειακής Αρχής να λύνει τα θέματα των πολιτών της Ηπείρου, υπενθύμισαν οι Ορίζοντες Ηπείρου σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε το πρωί της Τετάρτης 20/1, παραθέτοντας παράλληλα μια δέσμη προτάσεων ώστε να βελτιωθεί η κατάσταση σε νευραλγικούς τομείς της Περιφέρειας .

Οι κ.κ. Μιχάλης Νάτσης (Συντονιστής Οργάνωσης), Βασιλάκης Δημήτριος (Εκλεγμένο Μέλος Πολιτικής Επιτροπής), Υφαντής Σπύρος (Εκλεγμένο Μέλος Πολιτικής Επιτροπής)  και Ευστάθιος Νάνος (Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε. Άρτας) εκπροσώπησαν την παράταξη μας και έθεσαν επί τάπητος θέματα που απασχολούν τους Ηπειρώτες και χρειάζονται άμεσες λύσεις.

Μιχάλης Νάτσης – Επιδότηση Εσπεριδοειδών

       Τη στήριξη των αγροτών και καλλιεργητών Εσπεριδοειδών

       Τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων

       Θέματα Παιδείας και κτιριακών υποδομών

       Το σχέδιο «ελευθερία» και ειδικότερα τους εμβολιασμούς.

Ο κ. Νάτσης αφού ανέλυσε τα προβλήματα των αγροτών και καλλιεργητών οι οποίοι έχουν περιέλθει σε πολύ κακή κατάσταση στην περίοδο της πανδημίας, πρότεινε να δοθεί το ποσό των 500 ευρώ/στρέμμα σε κάθε πληττόμενο αγρότη – καλλιεργητή εσπεριδοειδών, καθώς έχει βγει εκ νέου στην επιφάνεια το πρόβλημα της διάθεσης των προϊόντων τους.

Όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Νάτσης «οι καλλιεργητές είτε παρακαλούν τους εμπόρους να δεχθούν τα προϊόντα τους σε εξευτελιστικές τιμές, είτε τα βλέπουν να σαπίζουν».

Ο ίδιος παρέθεσε ένα πίνακα (επισυνάπτεται)  με τη σχέση εσόδων-εξόδων σε ετήσια βάση και με Μ.Ο. 5/ετίας που απεικονίζει πλήρως την πραγματικότητα για την κατάσταση των αγροτών.

Καλώντας την Περιφέρεια να αφυπνιστεί άμεσα, οι Ορίζοντες Ηπείρου τονίζουν ότι θέση μας δεν είναι απλά να δώσουμε μία πρόσκαιρη λύση στο πρόβλημα των Αγροτών αλλά το πώς θα καταφέρουμε να τους στηρίξουμε για να επιβιώσουν και στο μέλλον.

 

Βασιλάκης Δημήτριος – Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις

«Ο εμπορικός Σύλλογος πήρε απόφαση να κρεμάσει μαύρα πανιά έξω από τα καταστήματα της πόλης ως ένδειξη πένθους και οι Ορίζοντες Ηπείρου δεν κάθονται με τα χέρια σταυρωμένα να παρατηρούν τους συνανθρώπους μας να βυθίζονται στην απελπισία», είπε ο κ. Βασιλάκης ξεκινώντας την τοποθέτησή του.

Τους τελευταίους δέκα μήνες οι επιχειρήσεις μπορεί να είναι κλειστές, ωστόσο τα έξοδα και οι υποχρεώσεις συνεχίζουν να τρέχουν για τους εμπόρους. Οι Ορίζοντες Ηπείρου μέσω του επικεφαλής τους, Σπύρου Ριζόπουλου, είχαν εισηγηθεί από το ξεκίνημα της πανδημίας τη σύσταση ειδικού ταμείου κάτι που επανέλαβαν σήμερα στην τοποθέτησή τους (επισυνάπτονται οι τοποθετήσεις των Οριζόντων Ηπείρου το έτος 2020 σχετικά με Μικρομεσαίες επιχειρήσεις και Εστίαση)

Ειδικότερα, η παράταξή μας επαναλαμβάνει τις προτάσεις που είχε κάνει προκειμένου να βοηθήσει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις να είναι βιώσιμες:

       Δημιουργία Ταμείου Εγγυοδοσίας

       Αξιοποίηση του προγράμματος ΕΣΠΑ

       «Ενέσεις» ρευστότητας στην εστίαση

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο ίδιος, οι προτάσεις των Οριζόντων Ηπείρου δεν έχουν γίνει αντιληπτές από την Περιφέρεια όχι επειδή είναι δύσκολες στην εφαρμογή, αλλά επειδή λείπει το όραμα.

 Σπύρος Υφαντής – Παιδεία και Κτιριακές Υποδομές

Για την Παιδεία και τις κτιριακές υποδομές μίλησε ο ο κ. Σπύρος Υφαντής, ο οποίος επεσήμανε ότι η παράταξή είχε συνάντηση με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Ιωαννιτών.

Οι δύο πλευρές αναφέρθηκαν σε πέντε ζητήματα:

–  Τον σχεδιασμό

– Την κατάσταση των κτιρίων

– Την ανάγκη συνύπαρξης των κανονικών σχολείων με τα σχολεία της Ειδικής Αγωγής.

– Την εγκατάσταση των σχολείων της Ειδικής Αγωγής σε σημεία στα οποία μπορούμε άμεσα να μπούμε σε διαδικασία εξωτερίκευσης των παιδιών και κίνησης για να μπορούν να κοινωνικοποιούνται σε στοιχεία καθημερινότητας.

– Το πραγματικό κόστος και τη σπατάλη που γίνεται, γιατί έχουμε κτίρια που νοικιάζονται τα χρήματα πηγαίνουν στις τσέπες των ιδιωτών και οι ιδιώτες δεν φροντίζουν για τη συντήρηση των κτιρίων.

Η πρόταση των Οριζόντων Ηπείρου είναι να ολοκληρωθεί άμεσα ένας σχεδιασμός ο οποίος θα απαντά σε όλα αυτά τα ζητήματα με προοπτική χρόνου.

Όπως χαρακτηριστικά επισήμανε ο κ. Υφαντής, «με την ολοκλήρωση του σχεδιασμού πρέπει να προχωρήσουμε στη δημιουργία ενός έργου Σ.Δ.Ι.Τ. το οποίο θα καλέσει ανάδοχο που θα αναλάβει ή θα χτίσει καινούργια κτίρια ή θα γκρεμίσει τα παλιά και θα χτίσει καινούρια ή θα συντηρήσει όσα από αυτά μπορούν να συντηρηθούν, έτσι ώστε να δοθεί λύση και σε αυτό το πρόβλημα».

Ευστάθιος Νάνος – Κορωνοϊός και Εμβολιασμός

Την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας και στην Περιφέρεια Ηπείρου ανέλυσε ο κ. Ευστάθιος Νάνος, ο οποίος αναφέρθηκε και στο σχέδιο Ελευθερία.

Τα δεδομένα για το άνοιγμα των δραστηριοτήτων σύμφωνα με τον ίδιο είναι δύο:

       Το επιδημιολογικό φορτίο είναι χειρότερο από τον Ιούνιο, ενώ έχουμε και κακές καιρικές συνθήκες που ευνοούν τις λοιμώξεις.

 

       Ο ιός δεν συγχωρεί την αμετροέπεια, αν τον αγνοήσεις αμέσως σου δείχνει τα δόντια του,.

Με βάση τα παραπάνω δεδομένα και με τη στήριξη των Οριζόντων Ηπείρου στο σχέδιο «Ελευθερία» οι προτάσεις της παράταξής μας για να φτάσουμε επιτυχώς στην ανοσία, είναι οι εξής:

– Τη δημιουργία γραφείου παρακολούθησης εμβολιασμού από την Περιφέρεια.

– Συνολικός εμβολιασμός πληθυσμού σε απομακρυσμένα και δύσβατα χωριά, (να εξασφαλιστεί δηλαδή ότι άνθρωποι που μένουν σε δύσβατες περιοχές θα έχουν πρόσβαση στο εμβόλιο).

– Επιλογή κατάλληλου εμβολίου σε σχέση με τις συνθήκες συντήρησης και μεταφοράς λόγω των ιδιαιτεροτήτων της Γεωμορφολογίας της Ηπείρου.

– Δημιουργία επιπλέον εμβολιαστικών κέντρων με τη συμβολή των ιατρικών συλλόγων και του ιδιωτικού τομέα.

– Εμβολιασμός κατά προτεραιότητα των εργαζομένων στις μεγάλες βιομηχανικές μονάδες της Ηπείρου    


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ

Kαι επίσημα το Δημοτικό Κολυμβητήριο Άρτας εγκαινιάζει την λειτουργία του όλο το χρόνο

29/05/2023, 10:01 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων στην Ήπειρο για την επόμενη εβδομάδα 

26/05/2023, 10:54 πμ

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ

Η Άρτα αποκτά ΝΕΟ υπαίθριο θέατρο

23/05/2023, 11:03 πμ

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ

Είκοσι νέες «έξυπνες» στάσεις απέκτησε η Άρτα

23/05/2023, 10:18 πμ

ΗΠΕΙΡΟΣ, ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ

«Αφιερωμένες στα 200 χρόνια από τον θάνατο του Μάρκου Μπότσαρη» οι φετινές εορτές Σουλίου

23/05/2023, 1:06 πμ

ΗΠΕΙΡΟΣ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Τα Ιωάννινα υποδέχτηκαν την πρώτη αεροπορική πτήση από το Τελ Αβίβ

23/05/2023, 12:31 πμ

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ

Ντύθηκε στα «μπλε» και η Άρτα

22/05/2023, 10:34 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Βρείτε το τέλειο ηλεκτρονικό τσιγάρο στα Ιωάννινα από την Alter Ego

12/05/2023, 2:02 πμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites