Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας : Εγκρίθηκαν από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου οι όροι συμμετοχής στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”

Ομόφωνα εγκρίθηκαν από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Πρέβεζας οι όροι συμμετοχής και η υποβολή πρότασης για νέου Μουσικό Σχολείο στην Πρέβεζα μέσω του προγράμματος “Αντώνης Τρίτσης”και συγκεκριμένα στον άξονα προτεραιότητας : «Παιδεία, Πολιτισμός, Τουρισμός και Αθλητισμός», με τίτλο : « Αξιοποίηση του κτιριακού αποθέματος των Δήμων».

Ο συνολικός προϋπολογισμός της πρόσκλησης ανέρχεται σε 200.000.000 ευρώ (€) και συγκεκριμένα για την Ομάδα Γ στα 100.000.000ευρώ (€).
Η αίτηση χρηματοδότησης δύναται να περιλαμβάνει έως δύο (2) κύρια υποέργα, με ελάχιστο αιτούμενο προϋπολογισμό κύριου υποέργου 200.000 € (προ ΦΠΑ).
Σύμφωνα με :
Α) το φυσικό αντικείμενο του έργου που αφορά την ανέγερση σχολικού συγκροτήματος για το Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας σε γήπεδο εκτάσεως 25 στρεμμάτων περίπου που βρίσκεται στην Τοπική Κοινότητα Μύτικα του Δήμου Πρέβεζας.
Β) την εκτίμηση του προϋπολογισμού του έργου (με τμήμα υπογείου) που ανέρχεται στο ποσό των 6.779.729,50 € (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ).
Γ) την προεκτίμηση Αμοιβών Μελετών που ανέρχονται συνολικά στο ποσό των 1.444.990,50€ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.
Δ) τη δαπάνη σύνταξης και προετοιμασίας φακέλου υποβολής αίτησης χρηματοδότησης του Δικαιούχου στο πλαίσιο της παρούσας Πρόσκλησης, σε ποσό έως 5.000 €.

Θετικά ψήφισαν Κορωναίος και Κωστούλας

Ο Δημοτικός Σύμβουλος της Δημοτικής Συνεργασίας και Αναπληρωματικό μέλος της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Πρέβεζας Κοσμάς Κορωναίος ύστερα από την δέσμευση του δημάρχου Πρέβεζας Νίκου Γεωργάκου ότι, η διαδικασία για το Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας μέσω του προγράμματος “Αντώνης Τρίτσης” θα είναι γνωστή άμεσα και χωρίς να παραγκωνίζεται σε περίπτωση αποτυχίας η διαδικασία μέσω ΚΤΥΠ, ψήφισε θετικά, ενώ θετικά ψήφισε και ο Δημοτικός Σύμβουλος της δημοτικής παράτασης “Στροφή στο Μέλλον” Βασίλης Κωστούλας επισημαίνοντας ωστόσο τα παρακάτω:
“Αναφορικά με το Θέμα της Ανέγερσης του νέου Μουσικού Σχολείου θεωρούμε πως τόσο μεγάλης σημασίας θέματα θα πρέπει να συζητούνται στο Υπέρτατο Όργανο του Δήμου στο Δημοτικό Συμβούλιο παρουσία όλων των ενδιαφερομένων φορέων (γονέων μαθητών καθηγητών κ.α.) ώστε το σώμα να μπορέσει να διαμορφώσει σφαιρική άποψη γύρω από το θέμα αλλά και για λόγους στοιχειώδους Δημοκρατικής λειτουργίας. Παρόλα αυτά έχουμε να
παρατηρήσουμε τα ακόλουθα:
1.Έχει παρέλθει πολύς χρόνος, με αλλεπάλληλες ανταλλαγές εγγράφων μεταξύ των Υπηρεσιών του Δήμου, του Υπουργείου Παιδείας και της ΚΤΥΠ αλλά ουσιαστικά ακόμη και σήμερα βρισκόμαστε σε πολύ πρώιμο στάδιο.
2.Θεωρούμε πως θα πρέπει να τελειώνουμε οριστικά με το θέμα της χωροθέτησης και μιας και από ότι φαίνεται, δεν υπάρχουν μέσα στον οικιστικό ιστό της πόλης δημοτικά οικόπεδα που να πληρούν τις απαραίτητες προδιαγραφές, συντασσόμαστε αναγκαστικά με τη λύση της χωροθέτησης στο Μύτικα.
3.Εκείνο που θεωρούμε πως προέχει, είναι η εξασφάλιση της χρηματοδότησης της κατασκευής του έργου μέσα από αδιαμφισβήτητα χρηματοδοτικά εργαλεία, όπως το ΕΣΠΑ 2021-2027 μέσω του ΠΕΠ της Περιφέρειας Ηπείρου, δεδομένου πως για την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ηπείρου αποτελεί το πρώτο έργο σε προτεραιότητα. Αναγκαία συνθήκη για να γίνει αυτό είναι να προχωρήσουν και να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες μέσω ΚΤΥΠ, η οποία άλλωστε είναι και δυνητικός δικαιούχος στο ΕΣΠΑ 2021-2027, έτσι ώστε το έργο να καταστεί ώριμο και
με το άνοιγμα του ΠΕΠ να υποβληθεί.
4.Γνωρίζοντας όμως και από την μέχρι τώρα εμπειρία μας πως οι διαδικασίες μέσω ΚΤΥΠ δεν είναι και οι πιο ταχείς θα μπορούσαμε υπό προϋποθέσεις, να εξετάσουμε την ένταξη του έργου, τόσο όσον αφορά την μελέτη αλλά και την κατασκευή σε επόμενη πρόσκληση του προγράμματος ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ, και με δεδομένο πως η ένταξη του έργου εξασφαλίζει την ολοκλήρωσή του στο σύνολο του έργου, αρκεί η απάντηση της ένταξης ή μη του έργου να είναι σύντομη και σίγουρα όχι μετά το πρώτο τρίμηνο του 2021.
5.Σε αντίθετη περίπτωση θα πρέπει να δράσουμε τάχιστα έτσι ώστε μέσω ΚΤΥΠ να προχωρήσουν οι διαδικασίες ωρίμανσης του έργου και να είναι έτοιμο υποβληθεί στο ΕΣΠΑ 2021-2027. Θα απαιτηθεί βέβαια σε αυτήν την περίπτωση όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς να υπερβούν εαυτούς ώστε να επιταχυνθούν οι απαραίτητες διαδικασίες, οι οποίες έχουν αναλυτικά περιγραφεί στην αλληλογραφία των τελευταίων ετών. Για τους ανωτέρω λόγους λοιπόν ψηφίζουμε υπέρ της εισήγησης με τις επιφυλάξεις που καταγράψαμε όσον αφορά την έγκριση και τις προτάσεις μας αν απορριφθεί η ένταξη του έργου στο ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό της 88χρονης ηλικιωμένης από την Λούτσα

11/07/2024, 8:32 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Έκτακτο Δελτίο Εκδήλωσης Υψηλού Κινδύνου Πυρκαγιάς στην Π.Ε. Πρέβεζας την Παρασκευή 12-07-2024

11/07/2024, 5:48 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εξαφάνιση ηλικιωμένης στην Λούτσα

11/07/2024, 4:39 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Θέση εργασίας σε κατάστημα εστίασης στην Λυγιά

14/06/2024, 5:02 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Νέες θέσεις εργασίας στην επιχείρηση Konstas

14/06/2024, 4:57 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Υπήρχε και συνεργός στην υπόθεση με τα “μάγια” – Ταυτοποιήθηκε από την της Ασφάλεια

24/04/2024, 11:21 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναδείχτηκε ο οριστικός ανάδοχος για το έργο ανακαίνισης- εκσυγχρονισμού Νοσοκομείου Πρέβεζας

23/04/2024, 11:21 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

«Μια ιστορία για το ταξίδι της γραφής και του βιβλίου» ταξίδεψε στο 4ο Γυμνάσιο Πρέβεζας

23/04/2024, 11:13 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites