Κώστας Μπάρκας: Η Νέα Δημοκρατία είναι παγιδευμένη στις πολιτικές της επιλογές

«Η Νέα Δημοκρατία δεν ξέρει τι θέλει και έχει πέσει στις «λακκούβες», τις οποίες η ίδια δημιούργησε, της μη σοβαρότητας» ήταν το σχόλιο του Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Νομού Πρέβεζας, Κώστα Μπάρκα, κατά την τοποθέτησή του στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του Τηλεοπτικού Σταθμού Open. Αναφερόμενος στις προγραμματισμένες κινητοποιήσεις σήμερα στην Αθήνα ενάντια στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας για την πανεπιστημιακή αστυνομία, ο κ. Μπάρκας τόνισε «Η κυβέρνηση βγάζει απόφαση με την οποία απαγορεύει τις συναθροίσεις άνω των εκατό ατόμων, εμποδίζοντας ανθρώπους που ενδεχομένως να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους. Από την άλλη όμως οι εικόνες που είδαμε με τους χιλιάδες ανθρώπους συνωστισμένους στα μαγαζιά δεν την ενόχλησε». Σε σχετική ερώτηση για το τι θα μπορούσε η κυβέρνηση να κάνει, ο κ. Μπάρκας σημείωσε μεταξύ άλλων «Θα μπορούσε, στο χρόνο που είχε, να οργανώσει καλύτερα το άνοιγμα της οικονομίας, πράγμα που δεν έκανε ποτέ και τώρα έχει πέσει στις αντιφάσεις, τις οποίες η ίδια δημιούργησε. Όπως για παράδειγμα, να προσέξει τα μέσα μαζικής μεταφοράς, στα οποία οι εργαζόμενοι στοιβάζονται καθημερινά προκειμένου να πάνε στην δουλειά τους. Έχει την απόλυτη ευθύνη για τις καθημερινές εικόνες συνωστισμού.» Ερωτώμενος για τις σημερινές συγκεντρώσεις ο κ. Μπάρκας σχολίασε «Είναι στα πλαίσια της διεκδίκησης των φοιτητών για ένα δημόσιο, ανοιχτό πανεπιστήμιο. Η κυβέρνηση, εργαλειοποιώντας την πανδημία, φέρνει προς ψήφιση ένα νομοσχέδιο το οποίο θα έπρεπε να αποτελεί λόγο συζήτησης σε ένα ευρύτατο πλαίσιο. Η μη συζήτηση ενός τέτοιου νομοσχεδίου, το οποίο μειώνει τις συνταγματικές ελευθερίες των ανθρώπων στην Ελλάδα, είναι προβληματική. Είναι προβληματικό και το περιεχόμενο και ο χρόνος.»

Κλείνοντας ο κ. Μπάρκας άφησε αιχμές για την τοποθέτηση του Υφυπουργού Παιδείας, περί αστυνόμευσης στα πανεπιστήμια, κατά την περίοδο της χούντας, λέγοντας «Την αναφορά στην χούντα δεν την έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο αρμόδιος Υφυπουργός Παιδείας αναφέρθηκε σε νόμο της χούντας περί παρουσίας της αστυνομίας στα πανεπιστήμια. Η κυβέρνηση είναι «ακριβή στα πίτουρα και φτηνή στο αλεύρι», προφανώς και έχουμε πανδημία το γνωρίζουμε, αλλά θα μπορούσε να οργανώσει καλύτερα το άνοιγμα των σχολείων.  Όταν υπήρχαν άλλες μορφές ανυπακοής σε άλλες κοινότητες, η Νέα Δημοκρατία «ποίησε την νήσσαν». Θα μπορούσε η κυβέρνηση να αποσύρει διατάξεις του νομοσχεδίου ή ακόμα και το ίδιο το νομοσχέδιο.».

Δείτε σχετικά στο παρακάτω βίντεο:


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites