Ερώτηση Μ. Τζούφη για παραβίαση πρωτοκόλλου εμβολιασμών στα Ιωάννινα

Εξηγήσεις από το υπουργείο Υγείας ζητά η Μερόπη Τζούφη για τα φαινόμενα που παρατηρήθηκαν στα Ιωάννινα σχετικά με την παραβίαση του πρωτοκόλλου εμβολιασμού. Με ερώτηση που κατέθεσε προς τον Βασίλη Κικίλια, επισημαίνει πως για να είναι επιτυχημένο το εγχείρημα του μαζικού εμβολιασμού, απαιτούνται όροι διαφάνειας και ισότιμης πρόσβασης όλων των πολιτών.

Όπως τονίζεται στην ερώτηση που συνυπογράφουν ακόμα 18 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, υπάρχουν αναφορές ιδιωτών ιατρών για την παράλειψή τους από τον κατά προτεραιότητα εμβολιασμό, όπως και η καταγγελία του Οδοντιατρικού Συλλόγου Ιωαννίνων για μη-τήρηση των όρων ισότιμης πρόσβασης στη διαδικασία.

Ακόμα, υπογραμμίζεται πως η κυβέρνηση της ΝΔ αντιλαμβάνεται την εν λόγω συλλογική προσπάθεια ως ευκαιρία για να αποσπάσει μικροπολιτικά οφέλη. Ενδεικτικοί είναι οι εμβολιασμοί πλειάδας κυβερνητικών στελεχών, συζύγων και «ημετέρων», παρακάμπτοντας το υγειονομικό προσωπικό της «πρώτης γραμμής» και τις ομάδες αυξημένου κινδύνου.

Στο πλαίσιο αυτό, η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ καλεί τον αρμόδιο υπουργό να απαντήσει αν τηρείται πιστά η εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, η οποία καθορίζει με σαφήνεια την προτεραιότητα των εμβολιασμών ανά ομάδα πληθυσμού και αν εφαρμόζονται οι οδηγίες του ΠΟΥ, οι οποίες υπερτονίζουν την προτεραιότητα εμβολιασμού του υγειονομικού προσωπικού (δημόσιου & ιδιωτικού τομέα).

Τέλος, καλεί τον υπουργό Υγείας να απαντήσει σε πόσα και ποια εμβολιαστικά κέντρα θα γίνουν οι εμβολιασμοί στα Ιωάννινα, αν θα αξιοποιηθούν οι μονάδες πρωτοβάθμιας υγείας (ΤΟΜΥ, Κέντρα Υγείας), όπως και πως θα αντιμετωπιστούν προβλήματα εμβολιασμού ηλικιωμένων και ευάλωτων πολιτών που διαμένουν σε απομακρυσμένες περιοχές ή πάσχουν από νοσήματα που καθιστούν αδύνατη τη μετακίνησή τους.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΗΠΕΙΡΟΣ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Γιάννινα: Κλείνει Δημοτικό Σχολείο λόγω κρουσμάτων στρεπτόκοκκου

28/02/2024, 2:42 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Η μαγεία της ορεινής Ηπείρου σε ένα βίντεο

01/01/2024, 1:38 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Δημιουργία Συμμαχίας για τον Αμβρακικό

23/11/2023, 8:40 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Διαβούλευση για την ΟΧΕ «Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα, στη Φύση και στον Πολιτισμό στην Ήπειρο» στη ΠΠ 2021-2027

23/11/2023, 8:28 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην Ήπειρο – Συστάσεις στους πολίτες από την Περιφέρεια

21/11/2023, 3:07 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Νέες απόπειρες απάτης για δήθεν εξόφληση λογαριασμών από την Περιφέρεια Ηπείρου

21/11/2023, 3:00 μμ

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ

Εκδήλωση ενάντια στη χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων στην Άρτα

24/10/2023, 7:54 μμ

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ

Πλήθος κόσμου στη Ροδαυγή Άρτας για την 13η Γιορτή Κάστανου

23/10/2023, 4:20 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites