Kλιμάκιο της «συνέλευσης συντονισμού εργαζομένων – ανέργων Πρέβεζας» πραγματοποίησε εξόρμηση στην Λεωφόρο Ειρήνης

Εξόρμηση το Σάββατο 19/12 στη Λεωφόρο Ειρήνης ,σε καταστήματα , σε εταιρείες κινητής τηλεφωνίας , σε σούπερ μάρκετ αλλά και σε περαστικούς πραγματοποίησε κλιμάκιο της «συνέλευσης συντονισμού εργαζομένων – ανέργων Πρέβεζας».
Η ανακοίνωση που μοιράζονταν ανέφερε μεταξύ άλλων :
«Την ίδια ώρα που μας πετσοκόβουν η κυβέρνηση είναι σταθερά προσανατολισμένη στη «μεταρρυθμιστική» της ατζέντα. Κλιμακώνει το βαθιά αντιδραστικό της έργο, με νέα νομοσχέδια και σχέδια δράσης υπέρ του κεφαλαίου και με την αύξηση των πολεμικών δαπανών·αντιδραστικές επιλογές οι οποίες πάνε χέρι-χέρι με τη κατακρεούργηση των λαϊκών εισοδημάτων, την αστυνομοκρατία, τα πρόστιμα και τη κατάργηση των δημοκρατικών ελευθεριών . Τα πράγματα φαντάζουν δύσκολα αλλά είναι πολύ απλά. Για να ενισχυθεί η δημόσια υγεία πρέπει να χάσουν τα κέρδη τους, να μπλοκάρεται η δημοσιονομική προσαρμογή της Ευρωπαϊκής Ένωσης (που συμφωνήθηκε και από τις προηγούμενες κυβερνήσεις), να ανατραπεί ο προϋπολογισμός συνέχισης της άγριας λιτότητας. Για να μην εξαθλιωθούν οι εργαζόμενοι πρέπει να διαγραφεί το χρέος, να μειωθούν οι πολεμικές δαπάνες, να φορολογηθεί το μεγάλο κεφάλαιο και τα συσσωρευμένα κέρδη του, να πληρώσουν οι μεγαλοεπιχειρηματίες την κρίση όχι οι εργαζόμενοι και ο λαός.
Παλεύουμε για:
Υγειονομική προστασία όλων των εργαζομένων. Δωρεάν μέσα προστασίας στους χώρους δουλειάς. ΜΑΖΙΚΑ ΔΩΡΕΑΝ ΤΕΣΤ ΠΑΝΤΟΥ (στα εργοστάσια, στις αποθήκες, στα γραφεία, στα χωράφια).
Θωράκιση της δημόσιας υγείας. Αύξηση του ΑΕΠ για το ΕΣΥ στο 7%. Κάλυψη όλων των κενών στην υγεία. Επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας.
Να ανοίξουν τα σχολεία με 10-15 μαθητές ανά τάξη και όλα τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας για τη λειτουργία των σχολείων. Το ίδιο και τα Πανεπιστήμια . Μαζικές προσλήψεις στη παιδεία.
Νομοθετική απαγόρευση απολύσεων (ειδικά εν μέσω πανδημίας οι απολύσεις συνιστούν τη μέγιστη αθλιότητα!). Να καταργηθούν οι συμβάσεις έργου (μπλοκάκια) και οι ελαστικές σχέσεις εργασίας.
Όχι στις απλήρωτες υπερωρίες, το μισό μισθό, την περικοπή αδειών. Οι μέρες καραντίνας ή ανάρρωσης από τον covid 19 να πληρώνονται κανονικά. Όχι στην απόκρυψη κρουσμάτων για το κέρδος
Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας παντού. Κανένας μισθός κάτω από 800 ευρώ καθαρά. Πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα και συντάξεις.
Επίδομα ανεργίας μέχρι τη λήξη της ανεργίας, χωρίς όρους και προϋποθέσεις με πλήρη ασφαλιστικά και υγειονομικά δικαιώματα.
Όχι στους πλειστηριασμούς. Διαγραφή χρεών λαϊκής οικογένειας.
Κάτω τα χέρια από τα δημοκρατικά δικαιώματα, τις συνδικαλιστικές και τις λαϊκές ελευθερίες.

Τώρα χρειάζεται μαζικό κίνημα ανατροπής της κυρίαρχης πολιτικής, για την επιβίωση του λαού. Δεν αρκούν οι αποκαλύψεις, οι καταγγελίες και οι αναλύσεις. Απαιτείται συνδικαλιστικό σχέδιο που να το υπηρετήσουν ενιαία όλες οι αγωνιστικές δυνάμεις, υπερβαίνοντας το παρατεταμένο συνδικαλιστικό lockdown που προωθούν οι ηγεσίες των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ»


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites