Στην κατανομή των 100 πρώτων τάμπλετ από την ΠΕΔ Ηπείρου προχωρά άμεσα η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Στην κατανομή των 100 πρώτων τάμπλετ που έχει ήδη στη διάθεσή της η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ηπείρου προχωρά άμεσα η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηπείρου, βάσει των απόλυτων και άμεσων αναγκών που καταγράφουν οι Διευθυντές των σχολικών μονάδων της περιοχής.
Βάσει της απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΔ Ηπείρου, της 25ης Νοεμβρίου, η Περιφερειακή Ένωση Δήμων διαθέτει ως γνωστόν, 25.000 ευρώ για την αγορά ηλεκτρονικών συσκευών και άλλα 5.000 ευρώ για συνδέσεις mobile internet, για τις ανάγκες της τηλε-εκπαίδευσης των μαθητών των 18 Δήμων της Ηπείρου.
Δεδομένων των μεγάλων ελλείψεων που παρατηρούνται στην αγορά των ηλεκτρονικών ειδών τις τελευταίες μέρες, η ΠΕΔ κατάφερε να έχει ήδη στη διάθεσή της τα πρώτα 100 τάμπλετ και εντός των επομένων ωρών αναμένει και άλλα 100 μηχανήματα στα Γιάννενα.

Η προμήθεια της ΠΕΔ θα περιλαμβάνει συνολικά περί τα 230 τάμπλετ και την ίδια ώρα, μετά από πρωτοβουλία του προέδρου της ΠΕΔ Ηπείρου κ. Χρήστου Ντακαλέτση, θα διατεθούν στην Ήπειρο, άλλα 50 μηχανήματα, δωρεά της εταιρείας «ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή». Γίνονται δε προσπάθειες μέσω δωρεών, να αυξηθεί ακόμα περισσότερο ο αριθμός των βοηθημάτων που θα διατεθούν στα σχολεία της Ηπείρου.
Το πρωί της Πέμπτης 10/12, ο πρόεδρος της ΠΕΔ Ηπείρου συγκάλεσε τηλεδιάσκεψη με τη συμμετοχή του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης κ. Κων/νου Καμπουράκη και των εκπροσώπων των τεσσάρων Περιφερειακών Ενοτήτων που είχαν οριστεί από το ΔΣ της ΠΕΔ, κ.κ. Σπ. Παππά, αντιπροέδρου της ΠΕΔ (ΠΕ Θεσπρωτίας), Ευ. Πήχα (ΠΕ Ιωαννίνων), Τζ. Ταπραντζή – Κοίλια (ΠΕ Άρτας) και Αθ. Κωνσταντάκη (ΠΕ Πρέβεζας).
Αυτό που έγινε γνωστό σήμερα από τον κ. Καμπουράκη, ήταν ότι οι συνολικές ανάγκες για ηλεκτρονικά βοηθήματα στην Ήπειρο, μειώνονται σημαντικά, μετά την προμήθεια και κατανομή στα σχολεία της περιοχής, από το Υπουργείο Παιδείας, 1.516 τάμπλετ, τα οποία έχουν ήδη διατεθεί στα σχολεία.
Από τη συζήτηση, προέκυψε επίσης πως ορισμένοι Δήμοι έχουν προχωρήσει από μόνοι τους, τις τελευταίες μέρες, στην προμήθεια τάμπλετ, ώστε μειώνονται ακόμα περισσότερο οι ανάγκες.
Συμφωνήθηκε κατά την τηλεδιάσκεψη, να προχωρήσει η Περ. Διεύθυνση Εκπαίδευσης στην επικαιροποίηση των αναγκών αλλά και στην καταγραφή των περιπτώσεων όπου θα δοθούν τα πρώτα 100 τάμπλετ άμεσα.
Η κατανομή των περίπου 280 συνολικά, τάμπλετ της ΠΕΔ Ηπείρου θα γίνει με αναλογικό τρόπο στις τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες και την κατανομή ανά σχολείο θα κάνουν οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΗΠΕΙΡΟΣ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Γιάννινα: Κλείνει Δημοτικό Σχολείο λόγω κρουσμάτων στρεπτόκοκκου

28/02/2024, 2:42 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Η μαγεία της ορεινής Ηπείρου σε ένα βίντεο

01/01/2024, 1:38 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Δημιουργία Συμμαχίας για τον Αμβρακικό

23/11/2023, 8:40 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Διαβούλευση για την ΟΧΕ «Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα, στη Φύση και στον Πολιτισμό στην Ήπειρο» στη ΠΠ 2021-2027

23/11/2023, 8:28 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην Ήπειρο – Συστάσεις στους πολίτες από την Περιφέρεια

21/11/2023, 3:07 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Νέες απόπειρες απάτης για δήθεν εξόφληση λογαριασμών από την Περιφέρεια Ηπείρου

21/11/2023, 3:00 μμ

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ

Εκδήλωση ενάντια στη χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων στην Άρτα

24/10/2023, 7:54 μμ

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ

Πλήθος κόσμου στη Ροδαυγή Άρτας για την 13η Γιορτή Κάστανου

23/10/2023, 4:20 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites