Μουσικό Σχολείο στον Μύτικα μέσω του προγράμματος “Αντώνης Τρίτσης” θέλει ο Δήμος Πρέβεζας

Νέο δρόμο για την ανέγερση νέου Μουσικού Σχολείου στην Πρέβεζα, παρά της προχωρημένες διαδικασίες μέσω ΚτΥπ από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή, χαράζει ο Δήμος Πρέβεζας.

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος ανακοινώνοντας μια σειρά από έργα που θα προσπαθήσει να εντάξει στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” το οποίο πήρε παράταση έως τον Μάρτιο, εξέφρασε την βεβαιότητα ότι το Μουσικό Σχολείο θα μπει στην πρόσκληση 7 του προγράμματος.

Πρόκειται για ένα σχολικό κτίριο 5 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων το οποίο αν τελικά ενταχθεί, θα κατασκευαστεί στο οριοθετημένο αγροτεμάχιο των 22 στρεμμάτων στην Κεντρική είσοδο του Μύτικα που είχε παραχωρήσει η προηγούμενη Δημοτική Αρχή.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος της Ανυπότακτης Κίνησης για τα χωριά και την πόλη της Πρέβεζας Ταξιάρχης Κωστόγιαννης έκανε αναφορά στην βούληση των μαθητών, αλλά και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου για την ανέγερση νέου Μουσικού Σχολείου εντός αστικού ιστού, ρωτώντας παράλληλα τον Δήμαρχο αν υπάρχει αυτή η δυνατότητα.

Η απάντηση του Νίκου Γεωργάκου ήταν αρνητική λέγοντας : “Μέσα στη πόλη της Πρέβεζας το να κατασκευάσουμε ένα μουσικό σχολείο μαζί με το περιβάλλον ως κτίριο 5 χιλιάδες τετραγωνικά – τόσο απαιτείται από το κτιριολογικό- δεν υπάρχει η δυνατότητα. Αυτό το σημείο εγκρίθηκε με αυτό πάμε. Στο ψάξιμο που κάναμε για εντός σχεδίου για τέτοιο μεγάλο κτίριο με τέτοιο περιβάλλοντα χώρο δεν βρήκαμε. Έτσι προχωράμε στον Τρίτση με το κτιριολογικό που ήδη επικαιροποιούμε σε σχέση με τα δεδομένα που είχαμε”.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites