Η HELMEPA συνοδοιπόρος της ελληνικής ναυτιλίας στο κοινό ταξίδι προς τη βιωσιμότητα

Ενίσχυση των δεσμών της HELMEPA με την ελληνική ναυτιλιακή κοινότητα και διεύρυνση των διαύλων επικοινωνίας με σκοπό την απήχηση των περιβαλλοντικών της μηνυμάτων σε ευρύτερο κοινό σηματοδοτούν οι αποφάσεις της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των Μελών, που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2020.

Συγκεκριμένα, η πρώτη σημαντική απόφαση που εγκρίθηκε με μεγάλη πλειοψηφία, αφορούσε τη νέα πολιτική ετήσιας εισφοράς Μελών. Οι διαχειρίστριες εταιρείες πλοίων θα εγγράφονται πλέον, ως Τακτικά Μέλη με όλο τον στόλο τους με σημαντικά χαμηλότερο – σε σχέση με το παρελθόν – κόστος ανά πλοίο, κόστος το οποίο προβλέπεται να μειώνεται ακόμη περισσότερο ανάλογα με το μέγεθος του στόλου.

Επιπλέον, διαμορφώνονται δύο κατηγορίες Εταιρειών-Μελών: (α) τα «Συνεργαζόμενα Εταιρικά Μέλη» που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων Τράπεζες, Νηογνώμονες, Αλληλοασφαλιστικούς Οργανισμούς (P&I Clubs) και Νηολόγια, και (β) τους «Εταιρικούς Υποστηρικτές», δηλαδή ναυτιλιακούς προμηθευτές, δικηγορικά γραφεία, ασφαλιστικές εταιρείες και ναυλομεσίτες, διεθνείς οργανισμούς, περιβαλλοντικές και τουριστικές επιχειρήσεις, μαρίνες σκαφών και λοιπές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον γενικότερο «παραναυτιλιακό» χώρο, οι οποίες με συμβολικό πλέον κόστος μπορούν να συμβάλουν ως Μέλη σε αυτή την κοινή προσπάθεια.

Καλωσορίζοντας τους παρισταμένους εκπροσώπους 274 πλοιοκτητριών εταιρειών, καθώς και Εταιρικά και Επίτιμα Μέλη, η προεδρεύουσα της Συνέλευσης και Πρόεδρος του ΔΣ, κα Σεμίραμις Παληού είπε μεταξύ άλλων, πως «σήμερα που το περιβάλλον και η κοινωνική ευθύνη αποτελούν θέματα πρωτίστης σημασίας για το επιχειρείν, είναι η ώρα της HELMEPA να ενισχύσει το ρόλο της ως συνοδοιπόρος της ελληνικής ναυτιλιακής κοινότητας σε μια κοινή προσπάθεια για την επιτευξη των στόχων βιωσιμότητας, όπως έχουν καθορισθεί παγκοσμίως, σύμφωνα με την «Ατζέντα 2030» των Ηνωμένων Εθνών» και προσκάλεσε όλους να σταθούν αρωγοί ώστε να εξακολουθήσει η HELMEPA να συνεισφέρει σε θέματα περιβάλλοντος, επιμόρφωσης και βιωσιμότητας.

Η Γενική Συνέλευση ενέκρινε επίσης ομόφωνα τροποποιήσεις του ισχύοντος Καταστατικού που το εναρμονίζουν με τις σύγχρονες απαιτήσεις της εποχής, καθώς και την ανακήρυξη του κου Πήτερ Λιβανού, τέως Προέδρου του ΔΣ και υιού του αείμνηστου Ιδρυτή της HELMEPA Γεωργίου Λιβανού, ως Επίτιμου Μέλους σε έμπρακτη αναγνώριση των σημαντικών υπηρεσιών που προσέφερε προς την εκπλήρωση των σκοπών του Σωματείου. Γραμματείς της ΓΣ ήταν οι κ.κ. Κ. Κανελλόπουλος της Nereus Shipping SA και Κ. Τερζής της Queensway Navigation Co. Ltd.

TAGS:


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΕΛΛΑΔΑ

Μίνι ανασχηματισμός στην Κυβέρνηση Μητσοτάκη

03/01/2024, 6:04 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Ανακοίνωση ΕΛΣΤΑΤ – Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για συμμετοχή στις διενεργούμενες Έρευνες

20/11/2023, 1:00 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Επίσημη τελετή έναρξης στον Μύλο των Ξωτικών

20/11/2023, 12:40 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Αυξημένα μέτρα τροχαίας σε όλη την επικράτεια κατά τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου

24/10/2023, 7:59 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Αυξημένα μέτρα Τροχαίας σε όλη την επικράτεια λαμβάνει η Ελληνική Αστυνομία κατά την περίοδο του εορτασμού του Δεκαπενταύγουστου

09/08/2023, 11:30 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Ανακοινώθηκε η νέα κυβέρνηση-Τα καινούργια πρόσωπα και τα νέα υπουργεία

26/06/2023, 5:55 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Εκλογές χωρίς διόδια : Πότε θα είναι ελεύθερη η διέλευση

21/06/2023, 2:09 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Επιστροφή πινακίδων και αδειών οδήγησης και κυκλοφορίας για τις εκλογές της Κυριακής 25ης Ιουνίου

21/06/2023, 1:51 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites