Για αντιδημοκρατική συμπεριφορά της Δημοτικής Αρχής κάνει λόγο η παράταξη “Στροφή στο Μέλλον”

Για μετατροπή του Δημοτικού Συμβουλίου και των επιτροπών του Δήμου σε “χειριστές σφραγίδας” καταγγέλλει με ανακοίνωση της την Δημοτική Αρχή, η παράταξη της αντιπολίτευσης “Στροφή στο Μέλλον”.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Δυστυχώς για άλλη μια φορά είμαστε στην δυσάρεστη θέση να καταγγείλουμε την αντιδημοκρατική συμπεριφορά της Δημοτικής Αρχής, που επιμένει στην πιο ουσιώδη επιτροπή (Οικονομική), μετά το Δημοτικό Συμβούλιο, να συνεδριάζει δια περιφοράς χωρίς επί της ουσίας σε πολύ σοβαρά θέματα να ακουστεί η φωνή της αντιπολίτευσης.

Δυστυχώς η Δημοτική Αρχή για μια ακόμα φορά αρνήθηκε την πρότασή μας να γίνει η συνεδρίαση με την χρήση τηλεδιάσκεψης, συνεχίζοντας την λογική της απαξίωσης της δημοκρατικά εκλεγμένης αντιπολίτευσης, από τον Δήμαρχο και την παράταξή του, βασιζόμενη στην επίπλαστη νομιμοποίηση που της δίνουν τα πλήρως αντιδημοκρατικά και εν πολλοίς αντισυνταγματικά Νομοθετήματα «Θεοδωρικάκου».

Η λογική της απαξίωσης των δημοκρατικών θεσμοθετημένων διατάξεων λειτουργίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης συνεχίζει να αποτελεί καθημερινή στάση του Δημάρχου και της Παράταξής του.

Δεν είναι δυνατόν να συζητούνται επί της ουσίας σημαντικά έργα για το Δήμο, που θα δεσμεύσουν τις επόμενες τρείς Δημοτικές Αρχές, για την επόμενη 12ετία, όπως το έργο «Έγκριση Όρων Διακήρυξης ηλεκτρονικού διεθνή ανοιχτού Διαγωνισμού του έργου με τίτλο «Παροχή υπηρεσιών Αναβάθμισης της Ενεργειακής Απόδοσης του συστήματος και των υποδομών του οδικού και αστικού Φωτισμού του Δήμου Πρέβεζας», ο προϋπολογισμός του οποίου ανέρχεται σε 8.956.139 € (όταν σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα ο οδοφωτισμός για το αντίστοιχο χρονικό διάστημα θα στοίχιζε στο Δήμο 4.200.000 €), εν μέσω εορτών, ζητώντας από τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής να μελετήσουν μια σειρά μακροσκελών εισηγήσεων, το περιεχόμενο των οποίων είναι κυρίως τεχνοοικονομικό, χωρίς καμμιά δυνατότητα διαλόγου και αρνούμενοι επίμονα, παρά την απαίτηση σύσσωμης σχεδόν της αντιπολίτευσης, να τεθεί το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο. 

Γιατί άραγε η οικονομική επιτροπή του Δήμου, και μόνο αυτή, καλείται να λάβει μια τόσο σημαντική απόφαση αιφνιδιαστικά, με πολύ σφιχτά χρονικά περιθώρια και αμέσως μετά τη λήψη της απόφασης από την Περιφέρεια για τη δημοπράτηση του έργου; 

Που πήγαν άραγε οι δεσμεύσεις για πλήρη ενημέρωση του δημοτικού συμβουλίου για κάθε βήμα ενός τόσο μεγάλου έργου; 

Η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου, και εν γένει ο Δήμος, μετατρέπεται σε χειριστή σφραγίδας και για το έργο αυτό.

Όμως για να συζητήσουμε και επί της ουσίας σας ερωτούμε:

Τι άλλαξε στα τεύχη δημοπράτησης; 

Ποια η θέση των υπηρεσιών του Δήμου και που είναι οι εισηγήσεις τους; (έχει άραγε π.χ. κατατεθεί ποτέ προϋπολογισμός χωρίς την εισήγηση της οικονομικής Υπηρεσίας;)

Έχει προσδιορίσει με ακρίβεια ο Δήμος για το έργο αυτό τον σκοπό, την επιδίωξη, τον οικονομικό στόχο; 

Κλείνοντας θεωρούμε πως είναι απαράδεκτο να επικυρώνει η Οικονομική Επιτροπή το τεχνικό πρόγραμμα του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου για το 2021 και ταυτόχρονα να καλείται να νομιμοποιήσει δια της ψήφου της, έργο που έχει ήδη ανατεθεί, το οποίο μάλιστα συμπεριλαμβάνεται στο υπό επικύρωση Τεχνικό Πρόγραμμα.

Η παράταξή μας θα συνεχίσει να παλεύει και να αναδεικνύει όλες τις αντιδημοκρατικές πρακτικές της Δημοτικής Αρχής, με όποιες  δυνάμεις διαθέτει και να στέκεται απέναντι σε κάθε προσπάθεια υποβάθμισης της δημοκρατικής λειτουργίας των Δημοτικών Συμβουλίων αλλά και των Επιτροπών του Δήμου.

Ευχόμαστε Καλή Χρονιά σε όλους τους συμπολίτες μας, με υγεία και το 2021 να γίνει χρονιά δράσης και αλλαγής

 

Πρέβεζα 30/12/2020

 

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξης «Στροφής στο Μέλλον»

 

Ευκλείδης Φονταράς

Βασίλης Κωστούλας

Αθανάσιος Ανωγιάτης

Παναγιώτης Λελοβίτης


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites